Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Накратко

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Министерството на икономиката удължи със седем дни срока за подаване на оферти за “Горубсо - Златоград” ЕАД (в ликвидация), съобщиха от ведомството. Предишният срок изтече на 25 януари, но нито един кандидат не подаде оферта. Новият срок ще започне да тече от датата на обнародването на съобщението в Държавен вестник. През изминалата седмица съобщението не беше обнародвано.


Надзорният съвет на Агенцията за приватизация отхвърли подписването на допълнително споразумение към договора за продажба на цех “Бели сажди”, обособена част от “Агробиохим” - Стара Загора. Купувачът на цеха - “Амосил” АД, искаше от агенцията да разсрочи инвестиционната му програма в размер на 218 хил. лв. за 2000 г. и да намали броя на работниците. Мотивите за отказа са, че “Амосил” изобщо не е изпълнявал ангажиментите си по приватизационния договор, за което са му начислени 109 хил. лв. неустойки за неизпълнени инвестиции и 223 хил. лв. за неспазване на програмата за трудова заетост.


Агенцията за приватизация обявява търг с явно наддаване за продажбата на 75% от “Универ - инвест” ЕООД , София, при начална тръжна цена 600 хил. лв. На търг ще се продава и “Георесурс” ЕООД - Симитли. Началната цена за него е 250 хил. лв. Цените и на двата обекта се плащат по схема 50% в брой в деня на сделката и 50% - в други непарични платежни средства до 15 дни след това.


Отказано е допълнително споразумение към договора за приватизация на “Интендантско обслужване” - Варна, обособена част от “Интендантско обслужване” - София, съобщиха от Агенцията за приватизация. Купувачът “Денил инверс” АД - Пловдив, настояваше да намали персонала със 77 души за сметка на увеличаване на инвестициите със 180 хил. лв. Официалните мотиви за отказа са опасността от социално напрежение в района.


“Булгарплод-Бояна” ЕАД - София, стана собственост на “Интеркомерс груп плюс” ЕООД - София, срещу 6 130 500 лв. Фирмата бе продадена на явен търг при начална цена 1 410 500 лв. и общо осем участника. Десет процента от сделката се плащат в брой, а останалите 90% - в непарични платежни средства. Предстои сделката да бъде одобрена от надзорния съвет на Агенцията за приватизация.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар