Накратко

Словашкият нискотарифен авиопревозвач SkyEurope планира първично публично предлагане на акции за 100 млн. на борсите във Виена и Варшава. Със средствата авиокомпанията ще финансира нови дестинации, сред които до Румъния и България.


Американските авиокомпании Delta Air Lines и Northwest Airlines влязоха в процедура по фалит и поискаха защита от кредитори.


Индийското правителство избра френската фирма Armaris за доставчик на шест конвенционални подводници Scorpene за сумата от 3 млрд. долара за индийските военноморски сили. В България Armaris участва в конкурс за доставчик на четири бойни корвета и по неофициална информация е класирана на първо място от комисията по избора, но до този момент окончателно решение от министъра на отбраната не е взето.


Бордът на Banca Popolare Italiana взе решение да продаде дела си от 29.5% в Banca Antonveneta на холандската ABN Amro Holding за 2.55 млрд. евро в брой. С придобиването на дела на Banca Popolare Italiana, ABN Amro става мажоритарен собственик в Banca Antonveneta с близо 60%. Смята се, че тази сделка разчиства пътя и на други чуждестранни инвеститори да придобиват мажоритарни дялове в италиански банки, което досега бе забранено с разпоредба на италианската централна банка.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се