Модата на бутиковите изби

Скъпите вина привличат все повече инвестиции

производство

171.2 млн. литра вино са произведени в страната през 2006 г. - с 10% повече спрямо 2005 г.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Avatar :-|
    Диоген

    Това статия ли е или реклама?

    Нередност?
  • 2
    Avatar :-|
    boby1945

    Не знам по голяма глупост от определението "бутиково вино"!!! Може и да гъделичка щестлавието на този и онзи, ама отрасъл не прави! Парите от винопроизводството идват от масовите къркачи, на които трябва да се гарантира евтино и с прилично качество вино. Вместо бира, е добре българина да пие вино, както го е правил преди 110 години. както бутилирано, така също и наливно вино, например по ресторантите и кръчмите. Защо, надявам се всеки ще се сети сам и без подсказване.
    Вижте за пример Италия, в която горе долу разбират от вина! 5 литра бутилирано вино с приличен вкус, струва 3.5 ЕВРО в супермаркета на Рим с всички данъци и такси!!! Във всеки ресторант на градчетата около Венеция се предлага напълно прилично и евтино наливно вино "На къщата"
    Или Испания, където 1л. сангрия струва 10 лв. в нощен локал и 2 ЕВРО в магазина!!!
    Вярно глупостите на Горбачов от преди 20 години нанесоха голяма вреда на българското лозарство, ама трябва да гледаме напред. Ай де де, нали ще ставаме европейци, учете се, не откривайте топлата вода!

    Нередност?
Нов коментар