Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
"Криза-некриза, ние вървим по ясен път." Тази реплика на собственика на "Фикосота синтез" Красен Кюркчиев е отпреди година и е изречена след поредния нов продукт на компанията - в случая вафлен десерт. Много пасва и на историята, която тук ще разкажем. Сега управляваната от него фирма дори прави по-голяма крачка - влиза в изцяло нов сектор. Ще продава свои марки сирене и кашкавал от следващия месец.
Историята на фирмата показва, че "Фикосота синтез" знае как се налага продукт. Правила го е и с прах за пране, и със снаксове, и с тоалетна хартия. Оръжието на компанията е добър продукт, налаган с много силен маркетинг и реклама. Затова сега очакванията са фирмата да размести млечния пазар. Секторът е раздробен, няма силни марки, така че има място за брандирани изделия. Освен това "Фикосота синтез" има добра дистрибуция, контакти с вериги и търговци. В случая със сиренето и кашкавала обаче има една особеност - прицелването е във високия ценови сегмент. Там конкуренцията е слаба, но и търсенето не е голямо, особено във време на криза.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
15 коментара
Колкото повече такива компании в България, толкова по-добре за икономиката. Успех в новото начинание!
И въздух да решат да продават пак ще успеят!
Вярвам, че ще се справите блестящо, както винаги.:)))
А ние, вашите потребители, ще ви подкрепяме с каквото можем.
В кризата силните не оцеляват, те се развиват...Успех!
До №1 и №2:Хайде да оставим суперлативите за по-късно, когато излязат на пазара, защото съм леко скептичен към така заявените претенции.Не ка продукта да говори, а не мениджъра!Апропо: никога не сравнявайте сапун и хартия с хранителен продукт!
Успех и от мен:) Нека все повече български компании взимат пример от "Фикосота".
Дядо Лебен е мандрата, която ще използва Фикосота
Да видим! В интерес на истината, в момента почти не се намира класическият узрял кашкавал, който се чупи на влакна. 90% са тип "топено сирене". Още по-добра щеше да е новината, ако бяха погледнали отвъд кравето и балканския. Когато пътувам, си нося деликатесни сирена от други държави. Слагам нашенско бяло сирене с малко от другото сирене в хладилника и след 2-3 седмици имам много от скъпото сирене :-). Но по-добре да го имаше като масов евтин продукт, вместо всеки поединично да прибягва до подобни измишльотини
До коментар [#6] от "cinik":
Има и хубав кашкавал.
Този материал, не трябва ли да е в рубриката "Платено съобщение"?
До коментар [#6] от "cinik":
Я, не разбрах как мултиплицираш вносното сирене, обясни по-подробно плс.
Иначе и на мен ми е писнало от тоталната липса на въображение у родните мандраджии. Всичко на всичко три продукта имат милите - кашкавал, сирене и кисело мляко. И аз като се връщам от чужденеция тъпча в куфара кила европейски сирена. Малко селски се чувствам, ама иначе тука са на тройни цени ако ги има въобще. И защо ли като вдигна от щанда по-евтина моцарела, бри, камембер, сини сирена - все я чешки, я полски... но не и български.
Някой по-запознат с процесите в една мандра би ли обяснил какво оскъпява толкова цената на сиренето. Правил съм експеримент да направя сирене и за 1 кг от 100% прясно мляко разходите ми бяха малко над 6 лева, при това, че цената на млякото за мен е 1 лв(мандрите изкупуват в района на 0,35-0,45 ст).
@9 - ами пробвай да го рекламираш масирано в праймтайма всяка вечер точно преди "перлата на босфора" и трудно ще ти се върже на печалба и за 10 лева да го продаваш.
да не говорим, че кауфландите и пикадилитата ще ти вземат и те половината печалба.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.