Направи ми малц
"Каменица" стана поредният пивовар, който прехвърли производството на суровината на външен играч


Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Най-важната съставка
Малцът е продукт, получен от покълване на зърнени култури (най-често ечемик) при изкуствени условия. За пивоварната индустрия се използва ечемичен малц. Пивоварният ечемик е със специални свойства, от специални сортове с високо качество. Производството на малц е трудоемко и енергоемко и изисква изключителна хигиена. То е много важно, защото от малца зависи качеството на бирата (малцът определя белтъчното съдържание и съответно хранителните вещества в бирата).Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
7 коментара
Алмус-най-добрата светла българска бира,която съм опитвал в България!
Малцът не се "извлича" от ечемика, той е покълнат и изсушен ечемик.
До коментар [#1] от "MACHINE":
По-полека с глупостите :)
До коментар [#3] от "aussie":
Мъжете знаят защо,но за съжаление не сме останали много в БГ:).Преобладаващи са ценителите на бистрата,оцветена водичка,но за сметка на това традициите са на "високо" равнище.Сменят всяка година имиджа на продукта,но забележете никога качеството,просто защото и консуматорите са на същото равнище.В крайна сметка въпрос на личен вкус,но най-лошото е да нямаш вкус в този живот:)))
Френско ноу-хау в производството на бира :), остава да внесем и грендланско ноу-хау във винопроизводството и Дубайско в варенето на високо алкохолни напитки :)
Да не се чудят Каменица след някоя и друга година каде им е изчезнал пазарния дял :)
К'ва Каменица, к'ви пет лева? Като изключа бирите на Карлсберг, в България другото е реклама. Най-просто казано, сравнява се числото образувано от % сухо вещество и алкохолен градус, колкото по-голям е алкохолния градус и по-малко "сухото" вещество - толкова бирата е по-смотана. А познайте кой държи това първенство!
До коментар [#2] от "gligi":
Абсолютно правилно, и това става в отделен цех/завод, който се нарича малцерай. Моля редакторите да си свършат работата!
http://de.wikipedia.org/wiki/Reinheitsgebot
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.