Лятото не увеличи съществено консумацията на бира

И туристите следват общата тенденция и минават на пиво "за вкъщи"

Дневник    ©  Георги Кожухаров
- Нашите производители са много гъвкави и имат възможност и нагласа да реагират веднага на исканията на пазара

 

Тенденцията за увеличаване на консумацията на пиво вкъщи за сметка на заведенията вече се забелязва и в курортите. Все повече туристи през лятото са предпочитали да си купуват бира от супермаркета и да си я носят в хотела.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
11 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    kbderror avatar :-?
    kbderror
    • - 2
    • + 8

    Мен лично ме интересува к'во има в бирата като съставки.Пишат производителите по етикетите,съдържание: вода,хмел и малц, а дали е така?! Сега за да няма реклама.... от един БГ университет правиха лабораторни анализи на бирата за техни си цели (разработка и т.н.) и се оказа че едва 2-3 бири на пазара стават, останалото е есенции, някви прахове разтворени в бирата и т.н......

    Ше ме прощават,ма я си пием чистА водЪ.... щото е най жаждоутоляващо.... виско останало е за пари,сокчета - мокчета.... бири - мири....

    Нередност?
  • 2
    077888888888 avatar :-P
    077888888888
    • - 2
    • + 6

    Ще се присъединя към горното мнение на ув. Квдеррор.

    Лично аз като направих консултация със своите език и небце стигнах до заключението, че в нашите "бири" се засилва присъствието на спирт и те все повече ми накиселяват.

    Лошото и че и бири произведени в ЕС са същите.

    Преминавам към най-скъпи вносни бири, в кутийки.

    Мама му стара, трудно се прави домашната бира иначе отдавна да съм им показал средния на нашите биро производители.

    Отдавна си правя прекрасно винце и ракийка-в малки количества, за мен и най-добри приятелчета.
    От вида - майката пие, на детето не дава.

    ха ха ха

    Нередност?
  • 3
    masterblaster avatar :-|
    masterblaster
    • - 1
    • + 4

    До коментар [#2] от "07":

    Не е толкова трудно, изисква се малко време и планиране за домашна бира защото по технология се изискват няколко седмици на изчакване да стане домашната бира. Справки за всеки на http://birata.net/. Трябват ви 3-4 каси с празни бутилки които можете да вземете от всеки пункт, студено мазе и ... "кит за бира". НАЗДРАВЕ!

    Нередност?
  • 4
    077888888888 avatar :-P
    077888888888
    • - 1
    • + 2

    Така ли?
    Веднага започвам.

    Горещо Ви благодаря, Господарю на Взривовете.

    :)

    Нередност?
  • 5
    aussie avatar :-P
    aussie
    • - 4
    • + 4

    Големи лигльовци са се изказали отгоре :)
    Бирата правена в Бг си е ок. Няма никаква разлика от тази правена в Чехия, Германия или Япония напр.
    Колкото до този с домашната бира, мерси пий си я сам мътилката.

    Нередност?
  • 6
    peho avatar :-P
    peho
    • - 1
    • + 4

    В това студено време наздраве на всички с едно Столично Тъмно...в стъклена бутилка естествено.

    Нередност?
  • 7
    motochristo avatar :-P
    motochristo
    • - 2

    До коментар [#5] от "aussie":

    Оси, не знам от къде я купуваш тази българска бира, обаче тази същата с 1 единствено изключение (Болярка Вайс) е толкова спиртосана отврат, че думи нямам. Прах + спирт + Н2О =/= бира, ама те си приказват само за "иновациите са основният начин, по който растежът на категорията може да се поддържа". За сравнение с чешки, немски и белгийски и дума не може да става.
    А за качеството на българската бира говори красноречиво старата шега (?!): От известна българска пивоварна поискали мнение за качеството на произвежданото пиво от видни чешки пивовари. Онези се забавили с отгова доста, а накрая като пристигнал в писмото пишело само: "Спокойно, конят е годен за впрягане".

    Нередност?
  • 8
    motochristo avatar :-P
    motochristo
    • - 1
    • + 2

    До коментар [#3] от "masterblaster":
    До коментар [#4] от "07":

    Евала.
    1 приятел направи и аз я опитах. Странна е, ама е добра.
    Който има време и възможност да се пробва, няма да съжалява.

    Нередност?
  • 9
    lazarev avatar :-|
    R.L.
    • + 3

    Боклукът български е едно към едно с боклука не-български. Но от българските познати бири пия само Столично. Рядко, но го обичам. Няколко белгийски бири, Гинес, и това е то като цяло. В Англия има много вкусни бири със специфичен вкус, за белгийските да не говоря. Нито стелата обаче вече е стела като едно време, нито Бургаското вече е бира (най-вкусната българска бира за мен до преди 10 години), всичко развалиха. Който не е съгласен, ще споря с бутилка в ръка до последната глътка.

    Нередност?
  • 10
    mixoff avatar :-?
    A3
    • - 1
    • + 2

    Здравейте,

    Да се включа и А3 в коментарите, а именно за мен лично проблема на българските бири, е че ги лишиха от уникалността, с която стартираха в самото си начало. Сега всички бири толкова си приличат, че се пазарува това, което е на акция или промоция, а всички останали си чакат реда.
    Мило изключение правят Каменица "Фреш" и Загорка "Резерва 2011", тези флайвъри не можеш да ги сбъркаш и според мен имат бъдеще и разбира се продажби.

    Поздрави,
    А3

    Нередност?
Нов коментар