Гледайте на запис конференцията: "Банките и бизнесът"
Close

Призраци в офиса - 3

Като не можем да управляваме "Къде?", да се фокусираме върху "Какво?", "Кога?" и "Как?"

- Два са основните рискове, които ръководителите на виртуални екипи трябва да се опитват да управляват – неразбиране на смисъла на посланието и информационното "замърсяване".

- Описанието на процесите трябва да е на достатъчно детайлно ниво, за да гарантира яснота, приемственост и резултат, но да не се превръща в самоцел - процесът да работи за резултата, а не резултатът да е придържане към процеса.

- Мисленето за това, ако сте на тяхно място, от какво бихте имали нужда, за да сте ефективни и удовлетворени в работата, ще ви позволи да сте по-успешни в ръководенето на хора, които не виждате всеки ден.

Слави Стоев е партньор в "ИнМениджмънт", работеща в областта на управленското консултиране. Работил е по проекти за повишаване ефективността на екипи, описание и оптимизация на процеси, организационно структуриране и описание на роли в екипите. Обучен коуч и сертифициран практикуващ на мотивационно интервюиране в бизнес среда. В поредица от три текста той представи темата за виртуалните екипи. След като разгледа основните процеси в един дистанционен екип и как да се управляват ефективно, в последния текст от поредицата той разглежда основните фактори, които влияят върху работата на екипите в ежедневието.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар