Опит за подреждане на винaрския бизнес
Новият закон за виното е по-скоро практичен и отриентиран към бизнеса, смятат представители на сектора
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните
Като сравнително практичен и ориентиран към производителите определиха представители на винарския бранш новия закон за виното и спиртните напитки, който бе одобрен на заседанието на кабинета в сряда.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
2 коментара
Дано да заработи.. макар че това с контрола не го виждам много как ще стане: "Целта е предлагането на алкохол без ясен произход да бъде пресечено и на ниво търговия, където досега контролът е бил най-слаб, а при продажбата на наливен алкохол масово има нарушения, призна Мирослав Найденов."
Според мен продажбата на наливно вино 3лв./л. и ракия 7-8 лв./л няма как да се контролира, колкото и да им се иска.. има цели региони, които фамилно гледат грозде 10-15 дка и заради смешните изкупни цени го правят на вино и ракия.. една много груба сметка - 10 т. грозде х 30 ст./ кг = 3000 лв. или 10 т. грозде ~ 5 т. вино х 3лв./л = 15000 лв.
Но от друга страна нека да контролират големите производители.. Така когато даваме 10-12 лв за бутилка "марково" вино ще знаем за какво плащаме..
Защо ракия може да се прави от друго, освен от грозде, а вино да не може? Малиновото вино е чудесно, както и ягодовото шампанско. Не само гроздето може да ферментира в напитка.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.