Може ли да се печели от супа?
След като завладяха центъра на София, супа-ресторантите се насочват към по-периферните квартали и другите големи градове
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Супа-ресторанти, супа-барове, супатерии... Няма начин да не сте ги забелязали, много е вероятно дори да сте пробвали някоя от супите на деня или вече да сте част от редовните клиенти, ако работите в центъра на София. А ако нямате идея за какво ви говорим, накратко - това са онези заведения, в които супата е издигната в култ и е основна част от менюто. Концепцията им е проста – ако се налага да ядете набързо, нека поне да е вкусно, засищащо и здравословно - изяжте една супа, вместо сандвич!
Оказа се, че бизнес-идеята за супа-бар ("супа-бар", а не "супа-ресторант" е определението, което предпочитат собствениците на този тип заведения) се харесва на много хора в България и вече от две години шкембе-чорбата и супата топчета си имат сериозна "западна" конкуренция - френска лучена супа, арабска леща, полска супа с кисели краставички... Разнообразието на супи е голямо, а специализираните заведения, които ги предлагат, се увеличават с всеки изминал месец. Някои от собствениците им вече мислят и за франчайз.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
11 коментара
Само 4? На моята улица има толкова, много повече са.
Вие броите само обектите с някакви френски супи. Ако сложите разните кръчми и шкембеджийници резултата ще е много различен.
Обичам супа.
Това си е доста успешен бизнес,поздравления за тях!
Супа за вечеря, супа за обяд,
винаги си първа ти на тоя свят!
Супа топла, блажна, мазна и зелена —
супа с Костенурка и вода сварена!
[quote#2:"dragozow"]Ако сложите разните кръчми и шкембеджийници [/quote]
Бая търсех "шкембеджийница" в София, ама една не намерих...После приятели ме "светнаха" че изобщо нямало такива. Ако знаеш за такава-свиркай:)
Белоградчишките скали предлагат доста добро такова 7/29/531982_gozbite_na_baba/
http://www.capital.bg/light/revju/restorant/2008/0
До коментар [#6] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":
Дето има вода, има и пара'. — древна, балкантуристка поговорка :)
Това беше хит в Западна Европа преди повече от 10 години..
До коментар [#4] от "milena_82":
ти пък какво разбираш от бизнес???
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.