Walltopia избра визия за спортно-развлекателния си център

Българо-холандски проект победи в архитектурното състезание сред общо 369 идейни разработки

Проектът на MARS Architects и ИНТОАРХ Wall World, по който ще се строи Collider Activity Center
Проектът на MARS Architects и ИНТОАРХ Wall World, по който ще се строи Collider Activity Center    ©  Строителство Градът
Проектът на MARS Architects и ИНТОАРХ Wall World, по който ще се строи Collider Activity Center
Проектът на MARS Architects и ИНТОАРХ Wall World, по който ще се строи Collider Activity Center    ©  Строителство Градът

"Активните хора - тези, които обичат движението, риска и новите възможности, тези, които създават стойност. За тях ще построим Collider Activity Center." Така изпълнителният директор на производителя на катерачни стени Walltopia ("Уолтопия") Ивайло Пенчев преди месец обясни идеята на компанията да построи мултифункционален център, който да обединява спортни и културни събития в София. Сега тази идея е с една крачка по-близо до реалността. В края на миналата седмица компанията избра визуалния проект, по който през следващата година ще се развие Collider Activity Center след провеждането на международен архитектурен конкурс. Walltopia заложи на концепцията, предложена от колектив на архитектурните бюра MARS Architects, Холандия, и ИНТОАРХ, България, тъй като визуално сградата наподобява латинската буква W (като Walltopia). "Харесва ми, че проектът е агресивен и предизвикателен. Когато влезеш в сградата, първо се губиш, после се намираш", казва Ивайло Пенчев.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се