Българският бизнес на HP расте с още 800 нови работни места

Компанията отваря клиентски център, който ще обслужва потребители в Германия

Със своите общо 4000 служители ще се превърне в един от десетте топ работодатели в страната

Най-голямата компания в сектора на информационните технологии в България - местното поделение на HP ще разкрие нови 800 работни места и със своите общо 4000 служители ще се превърне в един от десетте топ работодатели в страната. Дружеството представи своята първа за тази година инвестиция - нов клиентски център, който ще обслужва потребители в и от Германия.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


54 коментара
 • 1
  birdman avatar :-|
  birdman
  • -13
  • +153

  от такива новини направо мед ми капе на сърцето .... такива новини ще ни изкарат от кризата на пазара на труда, не популистките обещания на червена отчаяна партия с лъжи .

 • 2
  red.mary avatar :-(
  red.mary
  • -138
  • +49

  Да бе, голямо чудо, пореден кол център. Стелефонистки икономиката няма да мръдне. Необходимо е реално, конкуретно и високотехнологично ПРОИЗВОДСТВО и висок местен стандарт, с който да може да се потребява! Аусорсинг и шиене на ишлеме са глупости.

 • 3
  birdman avatar :-|
  birdman
  • -10
  • +114

  До коментар [#2] от "red.mary":

  Само дето тия "телефонисти" трябва да знаят езици .... аутсорсинга е явление през което преминава всяка голяма икономика в последните 10-20 години . Важното е че ще има работни места от огромна световна компания .

 • 4
  alegria avatar :-|
  Dum vivimus, vivamus

  До коментар [#2] от "red.mary":

  Голямото чудо е в това , че тези "телефонистки" получават 2000 лв. средна заплата. И се прибавят към още три хиляди такива "телефонистки" със същата заплата - а тя (заплатата) може драстично да порасне за специфичните езици. Повече от десет милиона лева заплати изплаща тази компания на "телефонистките". Изп. директор на Хюлет Пакард - Саша Безуханова успя да се пребори този център да е в България, а не в Индия. Ако всички български ИНДУСТРИАЛЦИ ОТ СОРТА НА БАНЕВ, ГЕРГОВ И СИЕ бяха направили стотна от това което тя направи с "телефонистките", вместо да си купуват хеликоптери , България щеше да бъде преуспяваща държава. Та нека бъдем по - внимателни с епитетите и сравненията

 • 5
  yerdna avatar :-|
  Crux

  До коментар [#2] от "red.mary":

  Глупости на търкалета. Никоя от големите световни икономики с изключение на китайската не се издържа от производство. Интересно ми е какво точно производство може да се развива в България, така че да е конкурентно на германското като качество или на китайското като цена...

 • 6
  alex_a avatar :-|
  Ослик, суслик, паукан

  [quote#4:"alegria"]Голямото чудо е в това , че тези "телефонистки" получават 2000 лв. средна заплата.[/quote]


  Абе май беше 1200...

 • 7
  daria_vip avatar :-|
  daria_vip

  Ние нямаме държава колеги вие мечтаете фикции за икономика базирана на банкиране,хай тек технологии и продукти с сложни индустрии с висока добавена стойност оставаща в родната ни държава парите - това е табу за нас,.Такова нещо като родно производство с роден ресурс вече няма :
  Веригите за материали,мебели,храна,дреи =Изнасят парите ни
  Електроразпределителни=Изасят парите ни Внос поголовен
  Яйца,млечни продукти дори тях не можем да си произведем гръцки яйца и пилета ядем вие вече процесори ми произвеждате .
  Последното само в икономики заделящи огромен ресурс за иновации и инвестиции в нови продукти за по продуктивни технологии.Ние да наваксаме една пета от Швейцарската иновативност и продуктивност ама нейсе.Свободата и предприемчивостта тук са задушени административно от другарите Спират всичко добро поголовно и с рестрикциии масов шантаж,Скоро ще паднем под нивото на БАНГЛАДЕШ да не казвам,че там хората са статистически най щастливите в света Огледайте се.Само името му преход на нашият преход.Той никога не се е случвал в абсолютен вид
  Цялото ниво на държавна машинария -комунистическата система реално на цялата държава продължава да си оперира в фаза изхранване на едната там прослойка
  За сметка на суверена -това е.
  Приватизацията е раздържавяване ама това е една хилядна от това което трябваше да се свърши за прехоа към пазарно функ.икон.
  Всичко работи постаро му в преразпределителен аспект.
  Комунизъм-и то пълен пазарен монополизъм на РУСИЯ и местни олигарси такъв преход дето трупа огромни дългове на гърба на хора работещи в частен сектор за да се обслужват номенклатурни милиардери на върха-......
  Ама е с социална насоченост ще кажете Образование здравеопазване, пенсионни ........-Трохички на масата от храната с която се хранят "паразитиращите "
  Разплуха се от лакомия а народа оцелява на ръба
  Много са живущите в пъшкула (държавни храненици) с парите на частният сектор и данъкоплатец .Много вземат топлото кафенце пред компютъра докато няколко милиона бизнеса и работещи им смъкват кожите от данъци за да може същите тези "специалисти " да си получат всеки месец без закъснение заплатката ама не става така бе колеги Тези самозапалвания наченки на разум ли що ли има в тях суверена не издържа вече тежестта наложена му в нереформираната държава. Нвсякъде по света частният сектор изкарва в 5 10 пъти повече от държавният никъде няма подобна извратена аномалия всички да се уркат към държавните като у нас,
  Времето на илюзиите само че изтича и социалната експлозия наближава .Само да ни запишат занапред в историята като пример на примерите .

 • 8
  venelin_todorov avatar :-|
  Venelin Todorov

  Нека да помислим....ами всичко можем да произвеждаме, стига да има целенасочена държавна политика. С какво са по-добри от нас?
  До коментар [#5] от "Crux":

 • 9
  daria_vip avatar :-|
  daria_vip

  До коментар [#4] от "alegria":

  "Голямото чудо е в това , че тези "телефонистки" получават 2000 лв. средна заплата."

  Я пак пробвай .
  В София Град ако намериш такъв говорител в кол център на 1200 лв заплата изпълнително ниво то ела да ми се обадиш.
  Фантазията е безплатна наистина за да ти дават 1000 евро заплата ще се изискват доста повече от това да знаеш език и да бъбриш 8 часа на стол приятел ,.

 • 10
  alegria avatar :-|
  Dum vivimus, vivamus

  [quote#9:"Seola"] доста повече от това да знаеш език и да бъбриш 8 часа на стол приятел[/quote]

  Искрено съжалявам , ако това ти е представата за съпорт център на еич пи.......Видяхме , че можеш да пишеш. А дали можеш да четеш?!!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход