Производителят на халва "Дюсена" ще се разширява с нов цех
Димитровградското дружество скоро ще продава продукцията си и в "Билла"


Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
е ръстът в приходите на компанията за миналата година спрямо 2011 г.
Производителят на халва "Дюсена" от Димитровград планира да изгради нов цех за производство на тахан. Това съобщиха от компанията пред "Капитал Daily". Новият цех ще позволи да се работи с по-голям капацитет, като увеличението ще е с почти 50-60%, обясни инж. Димитър Димитров, съсобственик на компанията. Заедно с това се очаква скоро да започне изпълнението на първите поръчки на веригата "Билла", с която "Дюсена" е подписала договор преди няколко месеца. Димитровградската компания продава халви с марка "Катеричка".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
4 коментара
С Халвата сме добре, да осигурим бозата и ето ни пак в Ориента.
М/у другото, не беше ли правилно да се пише "тахън" а не "Тахан"?
Халвата се препоръчва в много диети понеже е натурален продукт.
Сусамов тахан (тахън) да, таханът е известен от древността като полезен хранителен продукт получаван от белени или небелени сусамови зърна. Въпросът е че в халвата произвеждана в България, а и в много турски халви, таханът може да бъде откритсамо с лабораторни изследвания. Преобладава захарта или нейни заместители и пълнители, а това не е чак толкова полезно.
И такава халва ли имало?
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход