Производителят на халва "Дюсена" ще се разширява с нов цех

Димитровградското дружество скоро ще продава продукцията си и в "Билла"

Слънчогледовия тахан е основната суровина за производство на халви и от "Дюсена" разчитат с новия цех капацитета им да се увеличи значително
Слънчогледовия тахан е основната суровина за производство на халви и от "Дюсена" разчитат с новия цех капацитета им да се увеличи значително
Слънчогледовия тахан е основната суровина за производство на халви и от "Дюсена" разчитат с новия цех капацитета им да се увеличи значително    ©  Цветелина Николаева
Слънчогледовия тахан е основната суровина за производство на халви и от "Дюсена" разчитат с новия цех капацитета им да се увеличи значително    ©  Цветелина Николаева
24%

е ръстът в приходите на компанията за миналата година спрямо 2011 г.

Производителят на халва "Дюсена" от Димитровград планира да изгради нов цех за производство на тахан. Това съобщиха от компанията пред "Капитал Daily". Новият цех ще позволи да се работи с по-голям капацитет, като увеличението ще е с почти 50-60%, обясни инж. Димитър Димитров, съсобственик на компанията. Заедно с това се очаква скоро да започне изпълнението на първите поръчки на веригата "Билла", с която "Дюсена" е подписала договор преди няколко месеца. Димитровградската компания продава халви с марка "Катеричка".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    daskal1 avatar :-P
    daskal1
    • - 3

    С Халвата сме добре, да осигурим бозата и ето ни пак в Ориента.
    М/у другото, не беше ли правилно да се пише "тахън" а не "Тахан"?

    Нередност?
  • 2
    izabell avatar :-|
    izabell
    • - 2
    • + 2

    Халвата се препоръчва в много диети понеже е натурален продукт.

    Нередност?
  • 3
    daskal1 avatar :-|
    daskal1
    • + 2

    Сусамов тахан (тахън) да, таханът е известен от древността като полезен хранителен продукт получаван от белени или небелени сусамови зърна. Въпросът е че в халвата произвеждана в България, а и в много турски халви, таханът може да бъде откритсамо с лабораторни изследвания. Преобладава захарта или нейни заместители и пълнители, а това не е чак толкова полезно.

    Нередност?
  • 4
    nefertiti_egipt avatar :-?
    Нефертити

    И такава халва ли имало?

    Нередност?
Нов коментар