България ще регистрира в Брюксел поне пет традиционни месни продукта
Това трябва да стане до половин година
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
До шест месеца се надяваме да има регистрирани в Брюксел пет традиционни български месни продукта. Това обяви за "Капитал Daily" инж. Живка Георгиева, собственик на фирма "Жика", по време на започналите вчера изложения на основните сектори от хранително-вкусовата промишленост в София, на които ясно пролича стремежът на компаниите да покажат качеството на българските храни. Георгиева е инициатор за създаване на сдружението "Традиционни месни продукти", обединяващо 21 български фирми от бранша.
Тези пет продукта са панагюрска луканка, филе "Елена", свински врат "Тракия", роле "Трапезица" и говежда пастърма. Регистрация означава, че всички членове на сдружението ще работят по утвърдени от организацията традиционни технологии, с еднакви рецептури и при еднакви технологични параметри на сушене и зреене. А това ще осигури еднакви вкусови качества и съхраняване на българския вкус, допълни Георгиева. Според изпълнителния директор на Агенцията за безопасност на храните Пламен Моллов в Европейския съюз се увеличават шансовете на храните с традиционно-специфичен характер.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
6 коментара
БАХУР му е майката !!!
те итърваха киселото мляко, ракията и айряна, сега дивото ще гонят
До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
Не просто Бахур а ГОЛЯМ БАХУР!
До коментар [#2] от "СДС":
по-добре нещо отколкото нищо. иначе си прав.
шкембе чорба! :)))))))
таратора също
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход