С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
1 17 ное 2013, 15:45, 6029 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Изкопаване и превоз на земни маси за "Мини Марица–изток" за 10.5 млн. лева

"Мини Марица–изток" търси компания за изкопаване и превоз на земни маси от рудник "Трояново 1" за нуждите на рудник "Трояново север". Срокът на изпълнение е две години, а прогнозната стойност е 10.5 млн. лева. Поръчката е разделена на 4 обособени позиции. Те включват изкопаване, товарене и транспортиране с еднокофови багери, челни товарачи и автосамосвали на земни маси от всеки участък с общ обем 3 млн. куб. метра на указаните на ситуациите места. Горивото участва с 40% при формирането на ценовото предложение, а договорената цена може да се коригира при изменение на цената на бензина и дизела.


Застраховка на горивото от държавния резерв за над 5 млн. лева

Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" търси застраховател за горивата, представляващи запаси за извънредни ситуации. Поръчката е за две години, а прогнозната й стойност е над 5 млн. лева без ДДС. Изпълнението на поръчката се извършва според местонахождението на резервоарите на държавния резерв. Участниците трябва да имат записани в баланса си към 30 юни 2013 г. активи – депозити в банки; парични наличности и парични еквиваленти за обезпечаване на технически резерви в размер на не по–малко от 40 млн. лв. Те също така трябва да имат премиен приход по застраховките "Пожар и природни бедствия" и "Други щети на имуществото" за последните три години не по-малко от 15 млн. лв.

Регионална система за отпадъци на Костенец за 4.8 млн. леваОбщина Самоков търси изпълнител на проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Костенец. Проектът е с прогнозна стойност без ДДС 4.773 млн. лв. и се финансира по оперативна програма "Околна среда". В обхвата на поръчката са изграждане на депо за отпадъци, прилежаща инфраструктура, административна сграда, пречиствателна станция и др. Изискванията към кандидатите са да имат оборот от поне 12 млн. лв. за последните три години, като 7 от тях трябва да са от договори, сходни с предмета на поръчката. Изпълнителят ще бъде избран въз основа на икономически най-изгодната оферта. Технологичната програма е с максимална стойност 70 точки, ценовата оценка носи максимум 30 точки.

Спортна зала в Кубрат за 3.8 млн. лева

Община Кубрат търси изпълнител на проект за многопрофилна спортна зала в града. Залата ще е с с капацитет 500 места, с възможност да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, бокс, борба, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса. Изпълнителят ще бъде избран въз основа на икономически най-изгодната оферта, въпреки че предложената цена дава най-много точки при формирането на крайната оценка – 60. Залата трябва да е готова до края на 2014 г. Прогнозна стойност без ДДС е 3.778 млн. лв.

Центърът на Велико Търново се обновява за 3.7 млн. лева

Община Велико Търново търси изпълнители за мащабен ремонт на градския център в рамките на проекта "Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм". Проектът се финансира от оперативна програма "Регионално развитие" и е разделен на 6 обособени позиции. В обхвата на цялата обществена поръчка се включват: изграждане и възстановяване на тротоарни настилки и алейни мрежи – приблизително 7800 кв.м; изграждане на 8 детски площадки, 9 спортни и атракционни съоръжения, 4 поливни системи; извършване на озеленителни мероприятия на площ от над 19 000 кв.м. и др. Прогнозната стойност без ДДС е 3.670 млн. лв.

Саниране на училища и болници в Ардино за 2 млн. лева

Община Ардино търси компании за саниране на общини и болници в района. Поръчката е разделена на две позиции: "Повишаване на енергийната ефективност на образователната инфраструктура на територията на община Ардино" на обща максимална стойност 1.885 млн. лв. без ДДС и "Повишаване на енергийната ефективност на здравната инфраструктура на територията на община Ардино" на обща максимална стойност 104 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 4 месеца.

Благоустрояване на селища от община Ветрино за 1.4 млн. лева

Община Ветрино търси изпълнител
за обновяване на градската инфраструктура в селата Млада гвардия, Неофит Рилски, Доброплодно, Белоградец, Габърница, Невша, Момчилово, Ветрино. Поръчката е с прогнозна стойност 1.364 млн. лв. и се финансира по Програмата за развитие на селските райони. Предвидените за ремонт площи се намират в регулацията на ветринските села (област Варна), в най-оживените части на тези села. Целта на проекта е да даде техническо решение за ремонта на съществуващите тротоари и площади. Предложеното устройствено решение трябва да създаде естетически и рекреационни пространства, също така и функционалност и комфорт на обитаване. Ремонтът трябва да приключи на 15.07.2015 г.

Обновяване на парковете в община Иваново за 1.3 млн. лева

Община Иваново търси изпълнител на проекта за "рехабилитация и благоустрояване на обществени зелени площи – паркове, площади и градини, детски площадки (10 обекта), в осем населени места на територията на община Иваново". Парковете са в Пиргово, Мечка, Нисово, Божичен, Сваленик, Тръстеник и Щъркелово. Проектът предвижда оформяне на бордюри и полагане на настилка на мястото на естествената алея; поставяне на парково осветление; почистване на тревната площ, затревяване и преозеленяване с подходяща иглолистна и широколистна растителност, демонтиране на старите, полагане на нови алейни настилки; изграждане на детски площадки и др. Прогнозната стойност без ДДС е 1.324 млн. лв., а срокът за изпълнение е 8 месеца.

Система за разделно събиране на отпадъци на Аксаково за 1.1 млн. лева

Община Аксаково търси изпълнител
на проект за "Доставка на специализирани сметоизвозващи автомобили и контейнери за обслужване на разделното събиране на "зелените" отпадъци". Поръчката е разделена на две позиции: "Доставка на контейнери за обслужване на разделното събиране на "зелените" отпадъци" и "Доставка на специализирани сметоизвозващи автомобили". Прогнозната стойност е 1.092 млн. лв. без ДДС, като за първата позиция е предвидена сумата 292 хил. лв., а за втората – 800 хил. лв. Оборудването трябва да се достави до 30 ноември 2014 г. Ще бъде избран изпълнителят с най-ниска предложена цена.

Обучение на служителите в ДАНС за 855 хил. лв.

Държавна агенция "Национална сигурност" търси консултанти за обучение на своите служители. Проектът е с прогнозна стойност 855.5 хил. лв. без ДДС и се финансира по оперативна програма "Административен капацитет". Поръчката е разделена на 5 обособени позиции: 1. Обучения за повишаване на квалификацията по установяване на административни нарушения, събиране на веществени доказателства и налагане на административни наказания; 2. Обучения за придобиване на специализирани знания и умения по установяване на обстоятелства, свързани с компютърни инциденти, и събиране на компютърни доказателства; 3. Обучения за придобиване на специализирани знания и умения за одит и контрол на сигурността на комуникационни и информационни системи; 4. Обучения за администриране на различни иновативни платформи; 5. Обучения за професионалисти по управление на информационна сигурност. Обученията трябва да приключат до края на октомври 2014 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

31 октомври 2019
София Ивент Център

Конференция HR & Leadership Forum 2019


Кои са ключовите тенденции, които ще трансформират работата на бъдещето?
Включете се във форума на Капитал, за да разберете повече за възможностите от използването на новите технологии на работното място и начините хората да останат ценни в технологичната ера. Ще проследим какви качества ще трябва да притежават на лидерите от бъдещето и кои ще са търсените умения при наемане на служители.

Сред лекторите на събитието ще бъдат:


 • Даниел Съскинд, Balliol College, University of Oxford
 • Джои Прайс, Jumpstart
 • Судир Сасийдаран, LEGO Workplace Design

Конференция HR & Leadership Forum 2019 Запазете билет

Прочетете и това

Apple и Foxconn нарушават трудовите правила в Китай Apple и Foxconn нарушават трудовите правила в Китай

Компаниите потвърждават, че в завода работят много временни работници, показва доклад на China Labor Watch

18 сеп 2019, 256 прочитания

Саудитска Арабия възстанови частично производството в атакуваната рафинерия Саудитска Арабия възстанови частично производството в атакуваната рафинерия

Кралството обяви, че Иран е замесен в атаката, Франция изпраща експерти на място да разследват атаката

18 сеп 2019, 354 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
EPay.bg поема разплащанията с Търговския регистър

Компанията е избрана без конкурс, но ще взима по-ниски такси от досегашните

Португалският инвеститор в българско стъкло

До пет години новият собственик на фабриките за бутилки и буркани в Пловдив и София - BA Glass, планира да вложи 400 млн. лв.

Сметка за 600 милиона: обществените поръчки в края на мандата на Фандъкова

Дългосрочните поръчки за сметосъбиране, поддръжка и RDF бяха раздадени преди изборите и оставят следващия кмет с вързани ръце

Ковачки цапа, всички му плащат

Горенето на отпадъци става с разрешението на държавните институции въпреки съмненията за спазване на еконормите

Как започва вносът на боклуци в България

Отпадъци за горене започват да се внасят в периода 2014 - 2016 г., като зад начинанието е бившият директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

Изкуството, майна

Нощта на музеите и галериите се завръща в Пловдив (13-15 септември) със силно международно участие

Кино: "То: Част втора"

Сумата от всичките ни страхове по Стивън Кинг