Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Десислава Лещарска
6714 прочитания

© Юлия Лазарова


Изкопаване и превоз на земни маси за "Мини Марица–изток" за 10.5 млн. лева

"Мини Марица–изток" търси компания за изкопаване и превоз на земни маси от рудник "Трояново 1" за нуждите на рудник "Трояново север". Срокът на изпълнение е две години, а прогнозната стойност е 10.5 млн. лева. Поръчката е разделена на 4 обособени позиции. Те включват изкопаване, товарене и транспортиране с еднокофови багери, челни товарачи и автосамосвали на земни маси от всеки участък с общ обем 3 млн. куб. метра на указаните на ситуациите места. Горивото участва с 40% при формирането на ценовото предложение, а договорената цена може да се коригира при изменение на цената на бензина и дизела.

Застраховка на горивото от държавния резерв за над 5 млн. лева

Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" търси застраховател за горивата, представляващи запаси за извънредни ситуации. Поръчката е за две години, а прогнозната й стойност е над 5 млн. лева без ДДС. Изпълнението на поръчката се извършва според местонахождението на резервоарите на държавния резерв. Участниците трябва да имат записани в баланса си към 30 юни 2013 г. активи – депозити в банки; парични наличности и парични еквиваленти за обезпечаване на технически резерви в размер на не по–малко от 40 млн. лв. Те също така трябва да имат премиен приход по застраховките "Пожар и природни бедствия" и "Други щети на имуществото" за последните три години не по-малко от 15 млн. лв.

Регионална система за отпадъци на Костенец за 4.8 млн. лева

Община Самоков търси изпълнител на проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Костенец. Проектът е с прогнозна стойност без ДДС 4.773 млн. лв. и се финансира по оперативна програма "Околна среда". В обхвата на поръчката са изграждане на депо за отпадъци, прилежаща инфраструктура, административна сграда, пречиствателна станция и др. Изискванията към кандидатите са да имат оборот от поне 12 млн. лв. за последните три години, като 7 от тях трябва да са от договори, сходни с предмета на поръчката. Изпълнителят ще бъде избран въз основа на икономически най-изгодната оферта. Технологичната програма е с максимална стойност 70 точки, ценовата оценка носи максимум 30 точки.

Спортна зала в Кубрат за 3.8 млн. лева

Община Кубрат търси изпълнител на проект за многопрофилна спортна зала в града. Залата ще е с с капацитет 500 места, с възможност да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, бокс, борба, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса. Изпълнителят ще бъде избран въз основа на икономически най-изгодната оферта, въпреки че предложената цена дава най-много точки при формирането на крайната оценка – 60. Залата трябва да е готова до края на 2014 г. Прогнозна стойност без ДДС е 3.778 млн. лв.

Центърът на Велико Търново се обновява за 3.7 млн. лева

Община Велико Търново търси изпълнители за мащабен ремонт на градския център в рамките на проекта "Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм". Проектът се финансира от оперативна програма "Регионално развитие" и е разделен на 6 обособени позиции. В обхвата на цялата обществена поръчка се включват: изграждане и възстановяване на тротоарни настилки и алейни мрежи – приблизително 7800 кв.м; изграждане на 8 детски площадки, 9 спортни и атракционни съоръжения, 4 поливни системи; извършване на озеленителни мероприятия на площ от над 19 000 кв.м. и др. Прогнозната стойност без ДДС е 3.670 млн. лв.

Саниране на училища и болници в Ардино за 2 млн. лева

Община Ардино търси компании за саниране на общини и болници в района. Поръчката е разделена на две позиции: "Повишаване на енергийната ефективност на образователната инфраструктура на територията на община Ардино" на обща максимална стойност 1.885 млн. лв. без ДДС и "Повишаване на енергийната ефективност на здравната инфраструктура на територията на община Ардино" на обща максимална стойност 104 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 4 месеца.

Благоустрояване на селища от община Ветрино за 1.4 млн. лева

Община Ветрино търси изпълнител за обновяване на градската инфраструктура в селата Млада гвардия, Неофит Рилски, Доброплодно, Белоградец, Габърница, Невша, Момчилово, Ветрино. Поръчката е с прогнозна стойност 1.364 млн. лв. и се финансира по Програмата за развитие на селските райони. Предвидените за ремонт площи се намират в регулацията на ветринските села (област Варна), в най-оживените части на тези села. Целта на проекта е да даде техническо решение за ремонта на съществуващите тротоари и площади. Предложеното устройствено решение трябва да създаде естетически и рекреационни пространства, също така и функционалност и комфорт на обитаване. Ремонтът трябва да приключи на 15.07.2015 г.

Обновяване на парковете в община Иваново за 1.3 млн. лева

Община Иваново търси изпълнител на проекта за "рехабилитация и благоустрояване на обществени зелени площи – паркове, площади и градини, детски площадки (10 обекта), в осем населени места на територията на община Иваново". Парковете са в Пиргово, Мечка, Нисово, Божичен, Сваленик, Тръстеник и Щъркелово. Проектът предвижда оформяне на бордюри и полагане на настилка на мястото на естествената алея; поставяне на парково осветление; почистване на тревната площ, затревяване и преозеленяване с подходяща иглолистна и широколистна растителност, демонтиране на старите, полагане на нови алейни настилки; изграждане на детски площадки и др. Прогнозната стойност без ДДС е 1.324 млн. лв., а срокът за изпълнение е 8 месеца.

Система за разделно събиране на отпадъци на Аксаково за 1.1 млн. лева

Община Аксаково търси изпълнител на проект за "Доставка на специализирани сметоизвозващи автомобили и контейнери за обслужване на разделното събиране на "зелените" отпадъци". Поръчката е разделена на две позиции: "Доставка на контейнери за обслужване на разделното събиране на "зелените" отпадъци" и "Доставка на специализирани сметоизвозващи автомобили". Прогнозната стойност е 1.092 млн. лв. без ДДС, като за първата позиция е предвидена сумата 292 хил. лв., а за втората – 800 хил. лв. Оборудването трябва да се достави до 30 ноември 2014 г. Ще бъде избран изпълнителят с най-ниска предложена цена.

Обучение на служителите в ДАНС за 855 хил. лв.

Държавна агенция "Национална сигурност" търси консултанти за обучение на своите служители. Проектът е с прогнозна стойност 855.5 хил. лв. без ДДС и се финансира по оперативна програма "Административен капацитет". Поръчката е разделена на 5 обособени позиции: 1. Обучения за повишаване на квалификацията по установяване на административни нарушения, събиране на веществени доказателства и налагане на административни наказания; 2. Обучения за придобиване на специализирани знания и умения по установяване на обстоятелства, свързани с компютърни инциденти, и събиране на компютърни доказателства; 3. Обучения за придобиване на специализирани знания и умения за одит и контрол на сигурността на комуникационни и информационни системи; 4. Обучения за администриране на различни иновативни платформи; 5. Обучения за професионалисти по управление на информационна сигурност. Обученията трябва да приключат до края на октомври 2014 г.

Изкопаване и превоз на земни маси за "Мини Марица–изток" за 10.5 млн. лева

"Мини Марица–изток" търси компания за изкопаване и превоз на земни маси от рудник "Трояново 1" за нуждите на рудник "Трояново север". Срокът на изпълнение е две години, а прогнозната стойност е 10.5 млн. лева. Поръчката е разделена на 4 обособени позиции. Те включват изкопаване, товарене и транспортиране с еднокофови багери, челни товарачи и автосамосвали на земни маси от всеки участък с общ обем 3 млн. куб. метра на указаните на ситуациите места. Горивото участва с 40% при формирането на ценовото предложение, а договорената цена може да се коригира при изменение на цената на бензина и дизела.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


1 коментар
  • 1
    zogorsone avatar :-P
    zogorsone

    "Обучения за придобиване на специализирани знания и умения по установяване на обстоятелства, свързани с компютърни инциденти, и събиране на компютърни доказателства"

    Е това вече ще е сериозно обучение.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход