Матрицата Lafka проработи и в Самоков

Общинският съвет в града пусна на търг осем места за павилиони по схемата на "Булгартабак"

277 хил. лв. ще трябва да извади накуп веднага всеки кандидат за новите павилиони в Самоков.
277 хил. лв. ще трябва да извади накуп веднага всеки кандидат за новите павилиони в Самоков.    ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ
277 хил. лв. ще трябва да извади накуп веднага всеки кандидат за новите павилиони в Самоков.
277 хил. лв. ще трябва да извади накуп веднага всеки кандидат за новите павилиони в Самоков.    ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Безотказно - на този принцип проектът на "Булгартабак" за павилиони за цигари и вестници Lafka прониква във все повече и повече градове в страната. Матрицата е една и съща: инвестиционно предложение до общинския съвет през кмета с искане за конкретни петна за поставяне на будките под наем за 10 години напред, с предплащане на цялата сума веднага и където е нужно - ангажимент към някаква допълнителна дейност (спонсорство за футболен клуб, помощ за детска градина, нова площадка и т.н.) Ако веднъж общинарите откажат - се прави второ предложение и така - до успех. С такъв се увенча вторият опит на "Табак маркет" (търговската фирма на "Булгартабак" и "Благоевград БТ") да направят мрежа на Lafka и в Самоков.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


28 коментара
 • 1
  purple_rain avatar :-|
  purple_rain
  • -102
  • +25

  Булгартабак е нормално да започнат да развиват собствена мрежа за продажби в опит да се преборят по някакъв начин със сериозната конкуренция на големите тютюневи концерни,чиято дистрибуция е много по-сериозна.Булгартабак е българска компания която дава работа на български работници и е добре за българската икономика когато успява да са конкурира успешно.

 • 2
  tuj_to avatar :-|
  tuj_to

  До коментар [#1] от "purple_rain":
  "когато успява да са конкурира успешно"...

  на принципа на равнопоставеност на участниците и свободна конкуренция, нали?!
  Не с патерица? Щото с патерица - знаем какъв е ефекта - Юлен - питай ги сега банскалии колко "работа се дава на български работници" и колко е "добре за българската икономика".....
  Щото тия бизнеси с патериците са си само за лична консумация, там БВП не се синтезира, данъци не се плащат(офшорки), разходи се източват и замазват и т.н.
  Принципа е ясен - калпав собственик - калпав ефект за обществото. Всичко друго е лицемерие и демагогия...
  И пробутвай тия захаросани локуми на читателите на по-малоумни и булевардни издания, ние тук отдавна не кълвем на такива голи кукички...

 • 3
  purple_rain avatar :-|
  purple_rain

  До коментар [#2] от "tuj_to":

  Какви патерици те гонят? Булгартабак се конкурират с останалите тютюнопрозиводители и един от начините е като си развиват собствена мрежа от обекти. Къде виждаш липса на конкуренция,да не би да няма други обекти където да продават цигари освен техните? И знаеш ли какви условия поставят дистрибуторите на големите тютюневи концерни да търговците на дребно? Много ясно,че Булгартабак ще се опитат да си запазят по някакъв начин пазарния дял,който постоянно спада.

 • 4
  qwweee avatar :-|
  МM

  В Булгартабак основния капитал е на Корпоративна Търговска Банка, тя е финансовия мотор. Идеята е като отпадне режима за пушене на закрито се приеме едно допълнение да се продават цигарени изделия само в специализирани вериги и хоп кръга се затваря. КТБ е обиколка преди всички и започва кеш-а !!!

 • 5
  purple_rain avatar :-|
  purple_rain

  До коментар [#4] от "Миро":

  В Булгартабак основния капитал е на ВТБ Капитал,нещо си в грешка.Явно имаш добри ясновидски способности щом знаеш какво ще се случи в бъдеще,но аз пък смятам,че забраната за пушене на закрито няма да отпадне,колкото и собствениците на заведения да лобират затова.Нито могат да забранят на хранителните вериги и бензиностанциите да продават цигари,където сега се извършват голяма част от продажбите.

 • 6
  axi45350677 avatar :-|
  Juan Juanito

  Значи хем е Българска компания, пък основния и капитал е на ВТБ, която е руска държавна ? Кое е верно сега ?

 • 7
  ivanko77 avatar :-|
  ivanko77

  Интересно ми е ако се приеме закон за ограничаване на местата за продажба на цигари и нормално към отстоянието от детски градини и училища, се добави спирките(все пак основен потребител на градски транспорт са учениците), какво ще се случи с Lafka?

 • 8
  marteniza_de avatar :-|
  marteniza_de

  До коментар [#7] от "ivanko77":

  както е трагнало ще приемат закон детски градини и училища да се преименуват на "Лафки".... ... трагедия

 • 9
  chevyvolt avatar :-|
  chevyvolt

  Колеги съфорумци игнорирайте тези "Лафки" - без вашите пари схемата няма да им проработи :)

  Игнорирайте и другите фирми от групата КТБ/ВТБ - Виваком, Техномаркет, Виктория, вината Телиш и т.н.

 • 10
  blacklabel avatar :-|
  BlackLabel

  До коментар [#1] от "purple_rain":

  За златния грош не е нужно да си слагаш фес, гроша здраве, чест и памет не купува ;)

  Относно Лафките:

  1) Идеята им не е толкова да продават цигари, колкото да продават вестници, да се продава политика. Монополизирането на пазара на хартиените носители е следствие от монополизирането на неговото разпространение, води до липса на свобода на словото, до пропаганда. Приеми, че скритата теза на тази статия е именно тази (всъщност може би не следва да се обръщам към теб, а към безпристрастните читатели, ти си предубеден заради гроша).
  2) Българските производители би следвало да имат равни права с европейските, същото важи и с българските граждани. Но има едно но, същото важи и в обратния случай. Не може да искаме Българския производител да държи разпространението на всички цигарени производители, защото така е твърде вероятно да разпространява с преференциални условия свойте продукти (същото касае и вестниците).
  Къде е КЗК. Ако приемем, че БГ мениджърите на Филип Морис, на БАТ, на Джи Ти Ай, са информирали централите си, то сигнала за чуждестранните инвеститори, ще предизвика ефект който аз и другите нормални малоумници в тази държава ще усетим по джоба си. Без чужди инвестиции и само с производство на цигари и алкохол, които сами консумираме, едва ли ще можем да си позволим памперси и мляко за да продължим да се възпроизвеждаме :)

  Случая с лафките е уникален и безсрамен пример - за безсилието на държавата, за зависимостта, за липсата на политика - защото когато политиката е крайно, явно и едносттано обсужваща, то тя не е политика, а "мафия". И ти, както и Цв. Василев, гроша в гроба няма да го занесете.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход