Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Десислава Лещарска
3184 прочитания

© Юлия Лазарова


Община Дупница обяви обществена поръчка за изграждане на 15 жилищни сгради, в които ще се настанят уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение. Проектът се финансира от програма "Регионално развитие". Прогнозната стойност е 4.63 млн. лв. без ДДС, а срокът на изпълнение е 12 месеца. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта, като предложената цена има тежест 45%. В процедурата може да участват строителни компании с оборот поне 8 млн. лева за последните три години и достъп до собствени средства в размер на 500 хил. лв. Оферти се набират до 7 януари.

Ремонт и строителство на пътни отсечки в Хасковско за 2 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" търси изпълнител за ремонт и строителство на около 17 км пътища втори и трети клас в Хасковска област. Едната отсечка е Хасково – Минерални бани, другата Ивайловград – Славеево. Поръчката се финансира по програма "Регионално развитие". Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта, като предлаганата цена има тежест 70%. Оферти се набират до 13 януари. Срокът за ремонтите е 60 дни. Могат да участват строителни фирми с достъп до собствен ресурс 210 хил. лв. и оборот за последните три години поне 6.29 млн. лв.

Система против лавини на Пирин за 1.74 млн. лв.

Национален парк "Пирин" обяви обществена поръчка с предмет "Изграждане на Система за противолавинна защита по западния склон на вр. Тодорка в четири от улеите, спускащи се над туристическия маршрут от х. "Бъндерица" до м. Шилигарника. Дейностите включват посещения на място от квалифицирани специалисти по лавини и лавинна безопасност, които трябва да установят оптималния вид оборудване и системна конфигурация и да изготвят проект на системата. Изпълнителят ще проведе геоложки проучвания, проект на системните фундаменти, ще достави, монтира и тества системата за борба с лавини. Поръчката е с прогнозна стойност 1.705 млн. лв., а крайният срок за изпълнение е 30 ноември 2014 г. Поръчката се финансира от програма "Околна среда". Участниците трябва да докажат, че са изпълнявали сходни дейности като изграждане на системи за предпазване от природни бедствия или съоръжения на трудно достъпи места.

Ремонт на улици и спирки в Русе за 1.6 млн. лв.

Община Русе обяви обществена поръчка за изграждане на улица, реконструкция на кръстовища и поставяне на автобусни спирки в кв. "Чародейка", както и за рехабилитация на три пешеходни подлеза и един надлез в града. Поръчката е разделена на две обособени позиции. Срокът за изпълнение е 18 месеца, а прогнозната цена над 1.6 млн. без ДДС. Първата позиция – за улица, кръстовища и автобусни спирки в русенския кв. "Чародейка" е с прогнозна стойност 932 хил. лв. без ДДС. Втората – строителство и ремонт на три пешеходни подлеза и един надлез на бул. "България", е за 684 хил. лв. Оферти се набират до 9 януари. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта.

Стратегия за икономическото министерство за 1.2 млн. лв.

Министерство на икономиката и енергетиката обяви обществена поръчка с предмет "Разработване на организационна стратегия, анализ и оценка на организационната структура, административния капацитет и потребностите от обучение, разработване и изпълнение на програма за обучение на служителите на управляващия орган на оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 – 2013". Казано по-просто, ведомството търси външен консултант, който да анализира структурите в министерството, да изготви стратегия за развитие и да предложи и проведе обучение на служителите, включително в чужбина. Поръчката е с прогнозна цена 1.2 млн. лв., а срокът за изпълнение 18 месеца. Поръчката се финансира по програма "Конкурентоспособност". Оферти се набират до 8 януари догодина.

"Софийска вода" поръчва нови помпени агрегати за 732 хил. лв.

Дружеството "Софийска вода" обяви поръчка за доставка на нови и резервни помпени агрегати. Тя е разделена на 10 обособени позиции – за различни видове от въпросната техника. Оферти се набират до 9 януари. Срокът за доставка е 2 години.

Екоминистерството избира мобилен оператор за 610 хил. лв.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) избира доставчик на мобилни услуги. От телекома се иска да осигури цифрова мобилна телефонна връзка заедно с всички включени в стандартите допълнителни гласови и други услуги, както и връзки към други мобилни и фиксирани мрежи на територията на страната и в чужбина за абонати на възложителя, организирани в една корпоративна група. Корпоративната група на МОСВ включва приблизително 1095 СИМ карти за мобилни телефонни услуги, 113 карти за мобилен интернет и 14 СИМ карти за пренос на данни, като този брой абонати (SIM карти) може да нараства или да намалява за срока на изпълнение на поръчката. Поръчката е за две години и е с прогнозна стойност 610 000 лева без ДДС.

Справки за стоки и цени за нуждите на земеделското министерство за 570 хил. лв.

Министерството на земеделието и храните обяви поръчка с предмет "Предоставяне на агропазарна информация". Тя включва изготвяне на справки за цени на продукти, стоки и услуги от аграрния сектор за нуждите на МЗХ. Информацията е на седмична, месечна, тримесечна и годишна база. Прогнозната стойност е 570 хил. лв. без ДДС, а срокът на изпълнение – 3 години. Кандидатите трябва да са изпълнили поне два договора, сходни с предмета на поръчката. Оферти се приемат до 3 януари. Критерият за избор е най-ниска цена.

Община Дупница обяви обществена поръчка за изграждане на 15 жилищни сгради, в които ще се настанят уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение. Проектът се финансира от програма "Регионално развитие". Прогнозната стойност е 4.63 млн. лв. без ДДС, а срокът на изпълнение е 12 месеца. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта, като предложената цена има тежест 45%. В процедурата може да участват строителни компании с оборот поне 8 млн. лева за последните три години и достъп до собствени средства в размер на 500 хил. лв. Оферти се набират до 7 януари.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

4 коментара
 • 1
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  И защо ли на Софийската гола вода са нужни и резервни помпи за 732 000 лева след като налягането на водата на бул Цариградско шосе е 6-7 бара? Да изхарчим едни пари, най-вероятно....

 • 2
  Bramasole avatar :-|
  Bramasole

  "Казано по-просто, ведомството търси външен консултант, който да анализира структурите в министерството, да изготви стратегия за развитие и да предложи и проведе обучение на служителите, включително в чужбина."
  Това звучи смехотворно! Какво ще правят през това време служителите на министерството? Просто поредните суми от европейска програма трябва да се усвоят от "наши хора". Защото след 18 месеца ще сме забравили за краткото пребиваване на Драгомир Стойнев в кабинета на министъра на "Славянска", а 1. 2 млн лв - преведени по сметка.

 • 3
  xmm avatar :-?
  xmm

  цитат:
  "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 – 2013"
  За срок от 18 месеца,парите не коментирам,но 2013 година свърши?!

  цитат:
  ....изготвяне на справки за цени на продукти, стоки и услуги от аграрния сектор за нуждите на МЗХ....
  Тези справки не се ли изготвят от служителите в това министерство?!

 • 4
  izabell avatar :-|
  izabell

  Предпочитание към "Система за лавини в Пирин".Успех на проектите.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK