Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Кристина Климентиевна
3143 прочитания

© Юлия Лазарова


8.2 млн. лв.

Втори опит за регионално депо в Луковит

След неуспешна процедура в началото на годината заради подадени оферти над прогнозната стойност, сега община Луковит отново обявява поръчка за избор на изпълнител за регионалния център за отпадъци. Индикативната стойност не е обявена, но гаранцията за участие е 82 хил. лв. Според разпоредбите на Закона за обществените поръчки тя не може да надвишава 1% от стойността на търга, което в този случай означава, че тя е минимум 8.2 млн. лв. Строителните работи включват изграждане на една клетка от депото, пречиствателна станция, компостираща инсталация за "зелени отпадъци" и център за рециклиране. Финансирането е по оперативна програма "Околна среда", но за да получи средства, проектът трябва да бъде завършен до  края на 2014 г., а най-късно до юли 2015 г. да бъде въведен в експлоатация. Минималното изискване от всички компании и техни обединения е общ оборот от 25 млн. лв. през трите последни години и собствен ресурс в размер на 2 млн. лв. Всеки участник има възможност да кандидатства в търга в рамките на един месец до изтичането на крайния срок - 17 януари.

7.6 млн. лв.

Пречиствателна станция в Тетевен

Общината търси строителна компания или обединение за проектиране, изграждане на пречиствателна станция, финансирана по оперативна програма "Околна среда". Проектът трябва да бъде завършен най-късно до края на  2014 г., като от изпълнителя ще се изисква да достави машините и съоръженията за водната станция, както и да обучи персонала. Финансовите изисквания към кандидатстващите фирми е минимален оборот от сходни с поръчката договори за 22.8 млн. лв. В допълнение участниците трябва да са изпълнили и поне един договор за инженеринг на пречиствателна станция през последните пет години. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта, като ценовото предложение е с тежест 15%.

6.7 млн. лв.

Изграждане на спортен комплекс в Неделино

След една година по Програмата за развитие на селските райони в общината трябва да бъдат изградени многофункционален спортен комплекс, футболно игрище и зелени площи. Местната управа търси компания, която може да кандидатства за една или повече обособени позиции до 15 януари догодина. Минималният общ оборот, който се изисква от участниците, е от 2.4 млн. лв. до 9 млн. лв. за различните позиции. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта с тежест 50% ценово предложение, за техническо – 40% и срок за изпълнение с тежест 10%.

6.7 млн. лв.

Реконструкция и подмяна на ВиК мрежата в Долни Дъбник

Още една поръчка, финансирана от Програмата за развитие на селските райони, ще се изпълнява – този път обновяване на ВиК мрежата в село Петърница срещу 6.7 млн. лв. Изпълнението на поръчката е със зададен краен срок на строителните работи не по-късно от 15 април 2015 г. Според условията на търга всички кандидати трябва да имат общ оборот между 6.7 млн. лв. 19.2 млн. лв. за обособените позиции, включително да притежават финансов ресурс в размер  на 1 млн. лв. за последните три години. Всички компании имат право да подават оферти за една или повече части от поръчката. Техническите и ценови оферти са с еднаква тежест при избора на изпълнител – по 50%, а срокът за участие в процедурата е до 20 януари.

6.5 млн. лв.

Долна Митрополия с воден проект 

Срещу 6.5 млн. лв. общината обяви процедура за строително-монтажни работи по предварително одобрени инвестиционни проекти за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Подем и Рибен. Проектното решение се финансира по Програмата за селските райони и трябва да бъде завършено 9 месеца след избора на фирма. Поръчката е разделена на две позиция и се изисква 6 млн. лв. и 7 млн. лв. общ оборот от кандидатите. Документи могат да се подават до 6 януари.

4.8 млн. лв.

Поддръжка на паркове и градини в Плевен

Общината търси фирма, която да се грижи за зелените площи в града през следващите три години срещу 4.8 млн. лв. Процедурата включва и доставка, монтиране и ремонт на детски съоръжения, паркова мебел и беседки. Общ оборот за минимум 4.8 млн. лв. и реализирани договори сходни с поръчката за поне 4.2 млн. лв. за последните три приключени финансови години. Техническите предложения ще се оценяват с 40%, а ценовите – 60% от общата оценка за възлагане на поръчката. До края на декември компании и обединения могат да подават оферти.

1.4 млн. лв.

Доставка и монтаж на лабораторен комплекс

Технически университет – Варна, обяви обществена поръчка за лабораторен комплекс за научно-приложни изследвания за кораби. В резултат на изследванията трябва да се постигне оптимизиране на трафика на товарни кораби в подходите на черноморските и дунавските пристанища, намаляване на вредните емисии във въздуха и отпадните води в морската среда. Индикативната стойност за поръчката е 1.4 млн. лв., а срокът за изпълнение – до 8 месеца след избора на компания. Кандидатите трябва да докажат оборот от минимум 1.1 млн. лв.

1.2 млн. лв.

Министерството на икономиката търси рекламни компании

Ведомството търси фирми за изграждане на национален щанд, който да представи България като атрактивна туристическа дестинация на международни изложения през 2014 г. в рамките на един месец. Поръчката е разделена на четири позиции за представяне в три страни – Германия, Русия и Украйна. Кандидатите имат право да участват, както за една, така и за всички позиции. Те трябва да докажат наличието на изпълнени договори, сходни с поръчката от 50 хил. лв. до 170 хил. лв. за различните позиции през последните три финансови години. Срокът за подаване на оферти е до 15 януари 2014 г.

658 хил. лв.

Ремонт на пристанищен мостик в Ахтопол

Срещу 658 хил. лв., финансирани по оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство", община Царево търси строителна компания за реконструкция на пристанищен мостик в Ахтопол. Икономическите изисквания към фирмите са изпълнени договори за 1.6 млн. лв., сходни с поръчката, като три от тях трябва да са сключени през последните пет години. Същевременно общината изисква и справка на приходите и разходите на кандидатите за последните три приключили финансови години. Технически предложения имат най-голяма тежест - 60%, цената - 30% и срок за изпълнение, който е не по-късно от 230 дни след сключване на договора - 10%.

148 хил. лв.

Община Варна търси проектант за обществен парк

Местното ръководство търси фирма за изработване на подробен устройствен план (ПУП) и план за регулация и застрояване за територия от 148 хектара, която обхваща басейн "Приморски", булевардите "Приморски", "Цар Освободител", "Княз Борис I", част от пътя Варна - Златни пясъци и крайбрежния скат. След изготвянето заданието ще бъде внесено в Министерството на околната среда и водите. Прогнозната стойност на търга е 139 хил. лв., а от участниците се изисква оборот от минимум 60 хил. лв. Според критериите за избор на изпълнител ще бъде избран кандидатът, предложил най-ниска цена. Срокът за изпълнение е три години след сключване на договора, а оферти могат да се подават до 16 януари 2014 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал