Предприятие за преработка на риба ще работи в Айтос

От инвеститора "Алмар сийфуд" се надяват строежът да приключи до средата на тази година

В България консумацията на риба е ниска и се купуват основно евтини храни, затова и продукцията на "Алмар" ще бъде предимно за износ
В България консумацията на риба е ниска и се купуват основно евтини храни, затова и продукцията на "Алмар" ще бъде предимно за износ
В България консумацията на риба е ниска и се купуват основно евтини храни, затова и продукцията на "Алмар" ще бъде предимно за износ    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
В България консумацията на риба е ниска и се купуват основно евтини храни, затова и продукцията на "Алмар" ще бъде предимно за износ    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ

1.5
млн. евро ще бъдат вложени в преработвателната компания. Парите са собствени средства на инвеститора.
Ново предприятие за преработка на риба и морски деликатеси ще бъде изградено в Айтос, съобщиха от общината. Инвестицията е на българско-шведската компания "Алмар сийфуд" и засега плановете са да бъдат вложени 1.5 млн. евро собствени средства, обясни пред "Капитал Daily" председателят на борда Петко Русинов. Официално първата копка на новото предприятие е направена в понеделник, а по план то трябва да бъде завършено през юни-юли тази година и веднага да започне работа.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове