Новото онлайн начинание на Ариана Хъфингтън

Създателката на Huffington Post ще даде платформа на някои от най-влиятелните хора на планетата

Основателката на интернет изданието Huffington Post Ариана Хъфингтън подготвя следващия си проект – коментарен и новинарски сайт, на който да си дават среща някои от най-влиятелните хора на планетата. Новата онлайн платформа World Post ще бъде издавана съвместно с милиардера инвеститор Николас Бергруен, а официалният й старт ще бъде даден по време на предстоящия в края на месеца Световен икономически форум в швейцарския зимен курорт Давос. Сред авторите, които са потвърдили участието си в него, са имена като бившия британски премиер Тони Блеър, създателя на Microsoft Бил Гейтс и съоснователя на Google Ерик Шмит.

"Все отнякъде трябва да започнете. Много от тези хора са познати. Но от друга страна, ще видите и много непознати гласове, млади гласове от не толкова очевидни места", разказва Бергруен. Инвеститорът, който е известен като бездомния милионер, тъй като предпочита да живее в хотели, вместо да притежава имоти, посочва, че новият проект няма да е просто платформа за световния елит.

Самата Ариана Хъфингтън също обяснява, че новият проект няма да е ограничен само до най-известните. "Може да имате всичките тези държавни глави и водещи хора от света на бизнеса, които да пишат редом до някой безработен испанец или до някой бразилски студент. Чудесната сърцевина на Huffington Post е в това, че няма йерархия", отбелязва тя.

Новият сайт ще има самостоятелно присъствие, но освен това ще замени и настоящата световна секция на Huffington Post. Досегашното издание пък ще поеме структурирането рекламната част от дейността, като освен това ще организира конференции и спонсорирани секции. Нито Хъфингтън, нито Бергруен коментират какъв ще е обемът на финансирането на новия проект.

В момента Huffington Post има служители в 10 страни, като идеята е те да бъдат използвани за осигуряването на съдържание за World Post. Освен тях ще бъдат назначени и трима нови чуждестранни кореспонденти – в Пекин, Бейрут и Кайро. Ариана Хъфингтън посочва, че главната сила на новото издание ще е способността му да си работи съвместно с местните нови организации, както и със сътрудниците си от най-високите етажи.

"Сътрудничеството е ключово, особено в свързаните икономики", пояснява Хъфингтън. По думите й е важно медиите да разберат, че не е достатъчно да осигурят добро покриване на събитията. "Ако можете да дадете на читателите и други добри резултати от дейността си, това подобрява преживяването за тях. Това е сърцевината на World Post", посочва тя.

Още от Капитал