Дора Стрезова: Продажбата на мощности не пречи на плана ни за развитие
Не смятам, че нишата на специализираните магазини може да се разрасне сериозно в България в близките години, казва изпълнителният директор на "Данон Сердика"
Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
Търговските вериги и производителите трябва да намерят баланс между нуждите си
През септември миналата година американската компания Schreiber Foods подписа споразумение с група Danone, с което придоби мощностите й в България, Чехия и Португалия. Така продуктите на Danone вече ще се произвеждат от Schreiber. Като причина за сделката беше посочена стратегия на Danone за намаление на разходите. Ще има ли промени за "Данон Сердика" след прехвърлянето и какви са плановете за развитие в България, разговаряме с Дора Стрезова, която е изпълнителен директор на българската компания от февруари. Тя идва на поста, след като е била директор маркетинг в "Данон Русия", а преди това е била на същия пост в групата за района на Румъния и Адриатика. Стрезова започва работа в "Данон Сердика" още през 1998 г. в отдел "Маркетинг".
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
23 коментара
Спомнете си добре ситуацията с идването на Данон. Тогава млекопроизводителите в Козлодуй вдигнаха протест, че Сердика вече не им признава 1-во качество на млякото от 2-те крави, точено наръка в кофа, а пробата за скорбяла винаги посинявала от брашното, разредено с вода и омазнено със свинска мас.
Когато дойде Метро, тогава пък протестираха сергиите от Илиянци. После пък производителите, защото ги карали да си сложат баркодове на опаковктие, каквито те никога не си бяха правили сметката да имат. Други протестираха, че ги карали да мият морковите от полето - нещо, което "никой досега не е имал наглостта да им поиска".
За да е кашата пълна, вече мандраджиите протестират срещу веригите, а фермерите - срещу мандрите. Разбира се, господин депутатът, който не шмърка нищо евтино, никога няма да откаже да "регулира работата" с по един закон за всяко нещо. Не само размяната на стоки между хората, но и дишането и пърденето са на неговия списък за регулиране.
Когато Данон стъпи на пазара имаше само истинско мляко, което вкисваше за три дни. Сега ядете сухо мляко, нишесте и палмово масло, отгоре на всичко сладни.
Да живее прогреса!
Като много голям любител на качествените млечни продукти мога да се похваля,че от производството на Данон не съм опитвал досега и така ще си остане и занапред. И който има възможност да консумира млечни продукти особенно прясно и кисело краве мляко произведено в Родопите в райони с наднорска височина над 1200м. .... Да не навлизам в подробности какви на какви полезни вещества са богати тези продукти.
Нека се приеме като съвет :
Колкото повече технологични обработки се правят на храните ,толкова по нефункционални стават...
Публикувано през m.capital.bg
До коментар [#2] от "okk04315801":
Как да не вкисне за 3 дена, когато в магазините поголовно нямаше хладилни витрини. Киселото, както и хлябът, се продаваше от касетки, които нощно време разтоварваха пред вратата.
До коментар [#3] от "sha16312238":
Извинявай за минуса,но ника ти е като на трол...
Мнението ти е добро и искренно,но неусъществомо за масово производство извън Удан,за съжаление.
До коментар [#5] от "Варненчик":
Ти кво експерт по тролове ли си?
Ние сме това което консумираме ...Мнението ми е такова защото съм наясно с повечето технологии в ХВП ,наясно съм и как се работи в бг( правилата на хартия са добре но ний с правим както знаем). Специално във млекопреработката има фирми които вече не знаят какво е прясно мляко... А аз искам кисело мляко направено от прясно с л.булгарикус и с.термофилус ако може с макс.съдържание на линолова и линоленова к-на... Това че след два дни ще стабе доста кисело не ми пречи... А данон какво предлага продукти със съдържание на сухо мляко,можеби и със млечен концентрат,оцветители,овкусители и консерванти-мерси!
До коментар [#4] от "cinik":
Яж Данон тогава, ама да знаеш, че няма нищо общо с истинското кисело мляко. Ела в Смолян, и си намери домашно кисело мляко, произнася се подобно на Йогурт, а после пак защитавай тия еврейски боклуци.
До коментар [#8] от "okk04315801":
Благодаря много за съвета. Само добави, че такова мляко като домашното от Смолян никога е нямало по магазините. Нито сега, нито преди с телените касетки и цената от 23 стотинки, изписана направо върху станиола на кофичката.
До коментар [#8] от "okk04315801":
ПС. Сложих ти и едни плюс, защото трябва да се знае за истинското мляко. Баба ми правеше проверката по следния начин: вземаш лъжицата и както е стъкленият буркан, като загребеш отвътре, млякото трябва да се "чупи". Мажат ли се някакви частици по стъклото, значи не става...
За кашкавала: чупиш с ръка едно парче и гледаш дали се къса на нишки, все едно е козунак. Ако не виждаш нишки, значи пак не става.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.