🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Дора Стрезова: Продажбата на мощности не пречи на плана ни за развитие

Не смятам, че нишата на специализираните магазини може да се разрасне сериозно в България в близките години, казва изпълнителният директор на "Данон Сердика"

Дора Стрезова, изпълнителен директор на Данон
Дора Стрезова, изпълнителен директор на Данон
Дора Стрезова, изпълнителен директор на Данон    ©  Георги Кожухаров
Дора Стрезова, изпълнителен директор на Данон    ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

До края на годината ще пуснем още нови продукти.

Търговските вериги и производителите трябва да намерят баланс между нуждите си


През септември миналата година американската компания Schreiber Foods подписа споразумение с група Danone, с което придоби мощностите й в България, Чехия и Португалия. Така продуктите на Danone вече ще се произвеждат от Schreiber. Като причина за сделката беше посочена стратегия на Danone за намаление на разходите. Ще има ли промени за "Данон Сердика" след прехвърлянето и какви са плановете за развитие в България, разговаряме с Дора Стрезова, която е изпълнителен директор на българската компания от февруари. Тя идва на поста, след като е била директор маркетинг в "Данон Русия", а преди това е била на същия пост в групата за района на Румъния и Адриатика. Стрезова започва работа в "Данон Сердика" още през 1998 г. в отдел "Маркетинг".


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

23 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 4
    • + 32

    Спомнете си добре ситуацията с идването на Данон. Тогава млекопроизводителите в Козлодуй вдигнаха протест, че Сердика вече не им признава 1-во качество на млякото от 2-те крави, точено наръка в кофа, а пробата за скорбяла винаги посинявала от брашното, разредено с вода и омазнено със свинска мас.

    Когато дойде Метро, тогава пък протестираха сергиите от Илиянци. После пък производителите, защото ги карали да си сложат баркодове на опаковктие, каквито те никога не си бяха правили сметката да имат. Други протестираха, че ги карали да мият морковите от полето - нещо, което "никой досега не е имал наглостта да им поиска".

    За да е кашата пълна, вече мандраджиите протестират срещу веригите, а фермерите - срещу мандрите. Разбира се, господин депутатът, който не шмърка нищо евтино, никога няма да откаже да "регулира работата" с по един закон за всяко нещо. Не само размяната на стоки между хората, но и дишането и пърденето са на неговия списък за регулиране.

    Нередност?
  • 2
    okk04315801 avatar :-@
    okk04315801
    • - 14
    • + 23

    Когато Данон стъпи на пазара имаше само истинско мляко, което вкисваше за три дни. Сега ядете сухо мляко, нишесте и палмово масло, отгоре на всичко сладни.
    Да живее прогреса!

    Нередност?
  • 3
    sha16312238 avatar :-|
    sha16312238
    • - 6
    • + 18

    Като много голям любител на качествените млечни продукти мога да се похваля,че от производството на Данон не съм опитвал досега и така ще си остане и занапред. И който има възможност да консумира млечни продукти особенно прясно и кисело краве мляко произведено в Родопите в райони с наднорска височина над 1200м. .... Да не навлизам в подробности какви на какви полезни вещества са богати тези продукти.
    Нека се приеме като съвет :
    Колкото повече технологични обработки се правят на храните ,толкова по нефункционални стават...

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
  • 4
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 5
    • + 28

    До коментар [#2] от "okk04315801":

    Как да не вкисне за 3 дена, когато в магазините поголовно нямаше хладилни витрини. Киселото, както и хлябът, се продаваше от касетки, които нощно време разтоварваха пред вратата.

    Нередност?
  • 5
    Varnenchik avatar :-|
    Варненчик
    • - 2
    • + 7

    До коментар [#3] от "sha16312238":

    Извинявай за минуса,но ника ти е като на трол...
    Мнението ти е добро и искренно,но неусъществомо за масово производство извън Удан,за съжаление.

    Нередност?
  • 6
    okk04315801 avatar :-P
    okk04315801
    • - 6
    • + 6

    До коментар [#5] от "Варненчик":

    Ти кво експерт по тролове ли си?

    Нередност?
  • 7
    sha16312238 avatar :-|
    sha16312238
    • - 4
    • + 13

    Ние сме това което консумираме ...Мнението ми е такова защото съм наясно с повечето технологии в ХВП ,наясно съм и как се работи в бг( правилата на хартия са добре но ний с правим както знаем). Специално във млекопреработката има фирми които вече не знаят какво е прясно мляко... А аз искам кисело мляко направено от прясно с л.булгарикус и с.термофилус ако може с макс.съдържание на линолова и линоленова к-на... Това че след два дни ще стабе доста кисело не ми пречи... А данон какво предлага продукти със съдържание на сухо мляко,можеби и със млечен концентрат,оцветители,овкусители и консерванти-мерси!

    Нередност?
  • 8
    okk04315801 avatar :-|
    okk04315801
    • - 6
    • + 18

    До коментар [#4] от "cinik":

    Яж Данон тогава, ама да знаеш, че няма нищо общо с истинското кисело мляко. Ела в Смолян, и си намери домашно кисело мляко, произнася се подобно на Йогурт, а после пак защитавай тия еврейски боклуци.

    Нередност?
  • 9
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 2
    • + 20

    До коментар [#8] от "okk04315801":

    Благодаря много за съвета. Само добави, че такова мляко като домашното от Смолян никога е нямало по магазините. Нито сега, нито преди с телените касетки и цената от 23 стотинки, изписана направо върху станиола на кофичката.

    Нередност?
  • 10
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 1
    • + 20

    До коментар [#8] от "okk04315801":

    ПС. Сложих ти и едни плюс, защото трябва да се знае за истинското мляко. Баба ми правеше проверката по следния начин: вземаш лъжицата и както е стъкленият буркан, като загребеш отвътре, млякото трябва да се "чупи". Мажат ли се някакви частици по стъклото, значи не става...

    За кашкавала: чупиш с ръка едно парче и гледаш дали се къса на нишки, все едно е козунак. Ако не виждаш нишки, значи пак не става.

    Нередност?
Нов коментар