Биодесертите Roobar за две години стигнаха 26 държави
Трима млади предприемачи се връщат от чужбина в България, за да започнат производство


Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
"Това са най-вкусните барчета*, които съм ял!". Съобщението, изпратено от Испания, пристига преди няколко дни на служебната поща като за "Добро утро" на екипа, който произвежда Roobar-четата в покрайнините на София. Признанието идва само две години след като Анита Класанова, съпругът й Калин Класанов и Яни Драгов обединяват усилия и се заемат с "алтернативно сладкарство". Наемат помещение от 100 квадрата и започват производство с две сладкарки. В момента суровите им биодесерти се продават в повече от 26 държави, сред които Дубай и Австралия. Цехът вече заема тройно по-голяма площ и в него работят 12 души. Това все още е само началото за тримата предприемачи, които вече са успели да върнат част от вложените средства и веднага ги реинвестират. Нямат съмнения, че бизнесът им е обречен на успех, и не изглеждат изнервени от трудностите, защото това, което правят, е израз на философията им за живота. По думите им работата не трябва да се превръща в самоцел, която те кара да жертваш семейството, приятелите и почивката си. А и това, което правят, им дава възможност да изявят в най-пълна степен талантите си.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
41 коментара
Похвално :) Оригинално и със стил. Респектиращ темп на развитие.
Само че световно известни ... а у нас само в един магазин :(
Даже не бях ги чувал.
Сега ще понапоръчам за проба :)
Браво! Всъщност, аз си спомням, че съм ял Roobar в ЮК. Ако не се лъжа имаше в една от вендинг машините на предишното ми работно място. Не знаех, че са български. Респект!
Който си го може, го може. А синдрома Бай Иван нека да се отървем от него възможно най-скоро!
желая им успех.
"До голяма степен за успеха на продукта в чужбина спомага и това, че дизайнът на опаковките му и цялостният маркетинг са на световно ниво."
Хубаво, след толкова яростна реклама, вместо да изпляскат две безумни снимки(предприемачи на фона на кошче за боклук и девойка с тава и маска), да бяха показали опаковката.
До коментар [#5] от "2.5":
/images-roobar-group.gif/300/300/0/
http://d13z1xw8270sfc.cloudfront.net/resize/197144
Браво! Повече такива новини, моля :)
До коментар [#6] от "carpypd":
Рефрешнете си линка, моля...очакваме още такива добри новини, тази нощ ще спя по-спокойно...
Тези двамата имат вегетариански ресторанти слънце-луна и са известни с това, че условията им за работа са ужасни. Редовно овъртайм, никакво заплащане за това, липса на регулярни отпуски и почивки, много други неуредици.
Иначе сме много "духовни" и куул, само на пръв поглед обаче.
До коментар [#9] от "vartan": Статията е за това да се покаже, че все пак нещо положително може и се случва в България. Иначе на всички ни е ясно, че и ти си от големия(за съжаление) процент хора у нас, които са на мнение "...важно Вуте да е зле" или "...чуждата морава винаги е по зелена". Не разбирам защо просто ти и всички, които са ударили по едно отрицателно гласуване не се замислите кой е за критикуване. Докато първосигнално не се усмихваме и не се надяваме, че нещо може да се промени у нас, след като прочетем подобна статия за хора, които се мъчат да просперират в България със собствен труд и производство, а започваме с нападките, търсенето на кусури и т.н. няма надежда, поне не е и за вас. Не харесвам Био продукти и най вероятно никога няма да си купя подобно бар-че. Просто ме е яд на мислене като твоето. Хубав ден ти желая все пак! :)
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход