Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
1 6 май 2014, 17:34, 2879 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
17.5 млн. евро
Ремонт на пътя Дупница - Самоков


Агенция "Пътна инфраструктура" търси изпълнител на проект по "Транзитни пътища V", който обхваща ремонт на пътя Дупница – Самоков (от км 42 до км 78), проектиране и рехабилитация на отсечката Ковачевци – Поповяне (от км 26 до км 33), ремонт на участъка Рельово – Алино (от км 9 до км 13), на пътя Клисура - Самоков - Белчински бани и проектиране и рехабилитация на път I-6 Кюстендил - Перник (от км 34 до км 44). Прогнозната стойност е 17.5 млн. евро без ДДС, а срокът за изпълнение е две години. Изискванията към кандидатите са да имат оборот от 45 млн. евро за последните три години, като 15 млн. от тях трябва да са от строителство и проектиране. Участниците е необходимо да имат достъп до собствен ресурс от поне 1 млн. евро. Крайната цена за изпълнение има тежест 40% при избора на изпълнител, а показателят "Вътрешен баланс на единичните цени" - 60%.


5 млн. лв.
Оборудване за МБАЛ "Св. Марина" във Варна

Министерството на здравеопазването обяви поръчка за доставка, монтаж, инсталация, пускане в действие, обучение за работа и гаранционно обслужване на високотехнологичен линеен ускорител за нуждите на МБАЛ "Св. Марина" ЕАД във Варна. Проектът се финансира от оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Прогнозната стойност е 5 млн. лева, а срокът за изпълнение - 4 години. Изискванията към участниците са за оборот от 10 млн. лева за последните три години, да имат разрешение за търговия на едро с медицински изделия, лицензия за работа с йонизиращи лъчения. Изпълнител ще бъде избран на база икономически най-изгодната оферта, като техническите характеристики имат тежест 50%, гаранционният срок - 10%, а цената - 40%.

3.258 млн. лева
Пловдив разширява зоологическата градина

Община" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601695&newver=2">Община Пловдив обяви обществена поръчка за значително разширяване на зоологическата градина. Прогнозната стойност е 3.26 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни. Новата зоологическа градина ще бъде четири пъти по-голяма от досегашната – площта й ще се увеличи от 9 на 40 дка. Пловдив планира строителството да започне през през лятото, а до края на ремонта животните ще бъдат преместени на други места в страната. Реконструкцията се финансира от бюджета на общината за 2014 и 2015 г. Изискванията към кандидатите са да имат достъп до финансов ресурс от поне 1.5 млн. лева, както и оборот за последните три години от минимум 9 млн. лева. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта, като цената има тежест от 40%, срокът - 30%, и техническото предложение - 30%.

2.8 млн. лв.
Застраховка на имоти на образователното министерство

Министерството" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601446&newver=2">Министерството на образованието обяви поръчка за застраховане на целия му сграден фонд, на държавните училища и на обслужващите звена към ведомството на територията на цялата страна за срок от 4 години. Застраховката трябва да покрива рискове от пожар, експлозия, удар от мълния, буря, градушка, проливен дъжд, ураган, торнадо, вандализъм и др. В документацията на страницата на министерството има списък на всички имоти, публична държавна собственост, предоставени му за управление, и на второстепенните разпоредители с бюджет към него, с данни относно разположението, предназначението и площта на имотите. Участниците трябва да имат положителен финансов резултат за последните три години, оборот от 7 млн. лева за същия период и да разполагат с активи за обезпечаване на технически резерви в размер на 40 млн. лева. Участниците в процедурата следва да разполагат с мрежа от представителства, осигуряваща възможност за пълно застрахователно обслужване на застрахованите обекти във всичките 28 области на страната. През последните три години участниците трябва да са изпълнили успешно не по-малко от два договора със сходен предмет на поръчката и за изпълнението им да разполагат с положителни референции от възложителите.

2.3 млн. лв.
Ремонт на пътища в Костенец

Костенец обяви поръчка за реконструкция и рехабилитация на общински пътища на територията на общината. Проектът се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Строителството включва общински път от кръстовището на пътя София - Пловдив до кръстовището с път SFO 2372, пътя от кръстовището на отсечката Пчелин - Костенец до махала "Нова". Кандидатите трябва да имат оборот за последните три години не по-малко от 5 млн. лева, както и оборот от сходни обекти най-малко от 2.2 млн. лева. Участникът трябва да притежава финансов ресурс за изпълнение на поръчката в размер на минимум 1 млн. лева и да докаже коефициент на ликвидност, изчислен като съотношение между краткотрайните активи и краткосрочните пасиви, равен или по-голям от 1 (единица). Цената има 50% тежест при избора на изпълнител.

1.121 млн. лева
Водопровод в с. Коларово

Община" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601737&newver=2">Община Харманли обяви обществена поръчка за изграждане на водопровод от помпената станция в с. Овчарово до резервоар в с. Коларово. Проектът цели да осигури редовно и безаварийно водоснабдяване до селата Коларово и Богомил, община Харманли, ограничаване на отрицателното въздействие върху здравето на хората в района. Проектът се финансира от инвестиционната програма на правителството. Поръчката включва изграждане на водопровод от с. Овчарово до резервоара на с. Коларово с обща дължина 5083 м, изграждане на водоеми в с. Коларово 2x75 куб. м, включително доставка и монтаж на необходимото оборудване. Срокът за изпълнение е 10 ноември 2014 г. Участниците трябва да докажат оборот за последните 3 години от поне 3.3 млн. лева и оборот от строителство и/или рехабилитация на ВиК мрежи не по-малък от 2.8 млн. лв. От участниците се изисква да са изпълнили през последните пет години поне един обект, сходен с предмета на поръчката. Техническото предложение е с най-голяма тежест при избора на изпълнител.

168.240 хил. лева
Заем от 2.8 млн. лева за Велико Търново

Велико" target="_blank" >http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=601239&newver=2">Велико Търново обяви поръчка за поемане на краткосрочен дълг за финансиране на разходи по европейски проекти, средствата за които предстои да бъдат осигурени в рамките на бюджетната 2014 г. Със заема ще се финансират авансово разходи по проекти по оперативни и други европейски програми. Максималният му размер може да е 2.4 млн. лева. Търговският кредит ще бъде обезпечен със собствени приходи на общината. Максималният лихвен процент може да е ОЛП плюс надбавка до 7%. Прогнозната стойност на поръчката е 168 240 лева. Участниците трябва да са реализирали минимален оборот от извършени услуги по предоставяне на краткосрочни кредити за последните 3 години не по-малък от 7 млн. лева.


 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Зам.-министърът на екологията и братята Атанас и Пламен Бобокови вече са обвиняеми Зам.-министърът на екологията и братята Атанас и Пламен Бобокови вече са обвиняеми

Според прокуратурата в организираната престъпна група влизат 10 души, за 4 от тях е поискан постоянен арест

30 май 2020, 1670 прочитания

Започна кандидатването за финтех програмата на Raiffeisenbank Започна кандидатването за финтех програмата на Raiffeisenbank

Стартиращи компании могат да се включат до 26 юни

30 май 2020, 589 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Карлос Слим на крачка от "Мобилтел"

Мексиканският милиардер поиска разрешение от антимонополната комисия за покупката на Telekom Austria

Още от Капитал
Финaнсови играчки за деца

Банките отдавна имат предложения за разплащания за най-малките, но в сегмента навлизат и финтех компании

Общини на ръба на фалита

Над 210 млн. лв. по-малко приходи са събрали общините през първите четири месеца на тази година спрямо 2019-а

Новият син папа

Наско Сираков няма финансовия ресурс да издържа "Левски", но разполага с доверието на феновете

Площад "Александър Невски" ще се ремонтира, но няма да се промени

Общината ще похарчи предвидените 17. млн. лв. за реконструкцията на зоната, но ще има само козметични намеси

Опит за летене

Русана Бърдарска, авторката на романа "Опитът", съчетава работата си в Европейската комисия с творческа дейност

20 въпроса: Бистра Андреева - Пешева

Най-новата книга в неин превод е романът "Американа" на Чимаманда Нгози Адачи

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10