Danone закрива три завода в Европа
Френската хранителна група отчита спад на продажбите на млечни продукти
Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Френският производител на храни Danone възнамерява да затвори три от заводите си в Европа заради спадащите продажби на млечни продукти на континента, съобщава Bloomberg. Компанията ще преустанови производството си във фабриките в Казале Кремаско, Италия, в Хагенов, Германия, и в Будапеща, Унгария. Стъпката ще засегне 325 служители, чиито работни места ще бъдат съкратени.
Производството на дружеството ще бъде постепенно пренасочено към Белгия, Полша, Германия и Франция, съобщават от базираната в Париж Danone. Очакванията са това да повиши конкурентоспособността на подразделението за пресни млечни продукти на европейските пазари. Проектът ще бъде изцяло завършен към средата на 2015 г., посочват от компанията.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
10 коментара
По принцип идването на ДАНОН в България бе недооценено, защото силата многото местни производители още небеше така масова.
Данон не успяха да наложат боклуците си !
Какво по-хубаво от това ?
А дано и от тук се махат. Винаги съм казвал, че Данон ликвидираха традиционната българска млечна промишленост. Въведоха "нови технологии" - сухо мляко, стабилизатори, консерванти, подобрители и прочие химии.
Всичките да го закрият най-добре.. Тази скапана компания, съсипа българското кисело мляко - повечето и продукти са пълен фалшификат.. Ако не си спомняте, при изследвания преди 5-6-8 години доказаха , че в "киселото им мляко" на Данон почни няма микроорганизмите на Лактирикус Булгарикус..
Мляко не пия от повече от 30 години. Без градус няма радост!
Те DANONE са производители на битова химия на на храни .. си мисля аз.
По хубаво кисело мляко , отколкото йогурт........дано се затрият.... ДАНО......;)
хайде ще им дадем помещение и евтина, НО квалифицирана работна ръка в Северна България, от нас да мине! :)
След като прочетох коментарите се усъмних за интелигентността на читателите на Капитал като цяло ... после се сетих, че тези, които ще тръгнат да пишат тези глупости са много малка част отнесено към онези, които въобще няма да си направят труда да коментират.
благодарение на Данон се вдигна летвата и всикчи или повечето се наложи да си подобрят качеството,така че като не сте запознати не се изказвайте неподготвени!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.