С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
1 29 юни 2014, 16:20, 3545 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Печат на български банкноти

26 млн. лв.


Българската народна банка обяви поръчка за отпечатване и доставка на български банкноти (5, 10, 20, 50, 100 лв.), емисии на БНБ, при срокове, количества, цени и условия, определени в проекта на договора. Отпечатването и доставката ще се извършва изцяло или на партиди въз основа на направена заявка от страна на възложителя. Прогнозната стойност е 26 млн. лева без ДДС, а продължителността - 4 години. Право да подават заявки имат всички български и чуждестранни физически и юридически лица, отговарящи на поставените условия. Офшорни компании нямат право да участват. Кандидатите трябва да имат положителен финансов резултат от 2011 г. насам и да имат поне 3 изпълнени договора за печат на банкноти. Поне един от изпълнените договори трябва да е с национална централна банка от Европейското икономическо пространство. Оферти се набират до 7 август.

Проектиране и строителство на пътя Горна Малина - Смолско  

18 млн. лв.
 Агенция "Пътна инфраструктура" обяви търг за избор на проектант и строител на пътя от с. Горна Малина до с. Смолско и на отсечката му до с. Бенковски, съобщават от агенцията. Строежът и проектирането ще се финансират изцяло от бюджета по програмата "Основен ремонт" на агенцията. Индикативната стойост е 18 млн. лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнител ще е само цената - икономически най-изгодната оферта. Документите ще се подават до 14 август. От пътната агенция посочват, че тези пътища не са ремонтирани основно повече от 30 години и след обновяването им трябва да се подобри отводняването, възможността за поемане на тежки товари, както и безопаснстта на движение.
 


ВиК мрежа в община Гоце Делчев


4 млн. лв.

Община Гоце Делчев обяви поръчка за реконструкция на улична водопроводна мрежа и възстановяване на улична настилка в селата Борово, Корница, Лъжница, Буково и Баничан. Изпълнението на поръчката ще бъде поетапно, като първият етап включва ремонт на ВиК мрежата в селата Борово, Корница, Лъжница и Буково, вторият е ремонт на улиците в същите населени места, а третият - ремонти в с. Баничан. Обектите са строеж трета категория. Общата дължина на водопроводната мрежа, която ще бъде подменена, е 10 098 м. След подмяната на водопровода в отделни участъци от селата е предвидено и възстановяване на уличната настилка. Поръчката е с прогнозна стойност малко над 4 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение - 15 май 2015 г. Тя се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Изискванията към кандидатите са да имат оборот за последните три години от поне 10 млн. лева, както и достъп до собствен финансов ресурс от поне 1.1 млн. лева. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 6 август.

Ремонт на път в община Неделино


3.3 млн. лв.

Община Неделино обяви поръчка за ремонт на пътен участък - от отсечката за пътя Бял извор /Ардино – Бойно/Падина – Неделино/Мадан – Златоград до с. Крайна. Пътят е с обща дължина 4159.61 м, от които 3995.31 м е основен път, а 164.30 м - отклонението към съставната част на с. Крайна, намираща се на десния бряг на р. Неделинска. Предвижда се изпълнение на съоръжения - ремонт, реконструкция и направа на 19 нови водостоци в обсега на основния път и изграждане на подпорни стени – пет различни профила – 25 броя. Поръчката предвижда още полагане на бетонови бордюри и пътни стоманобетонови канавки, дооформяне на откосите, полагане на основния пласт на конструкцията - асфалтобетонен пласт, както и монтаж на стоманена еластична ограда в обсега на основния път. Поръчката е с прогнозна стойност 3.3 млн. лв., а срокът за изпълнение - 6 месеца. Тя се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Оферти се набират до 4 август.

Охрана за Българския спортен тотализатор


2 млн. лв.

Държавно предприятие "Български спортен тотализатор" обяви обществена поръчка за охрана на имуществото на БСТ – сграден фонд и находящите се в него движими вещи; за охрана и транспорт на ценни пратки и товари – пари и удостоверителни знаци за участие в организираните от БСТ хазартни игри, както и за доставка на технически системи за сигурност (СОТ). Поръчката е за срок от 3 години. Остойностяването на услугите ще се осъществява месечно на база единична цена за използвана услуга по обект или за доставка на СОТ резервна част, посочена в ценовата оферта на изпълнителя. Участниците трябва да имат оборот от охранителна дейност за последните три години от поне 11 млн. лв. без ДДС, както и да разполагат с не по-малко от 50 автопатрулни автомобила и 50 специализирани бронирани автомобила. Участникът е необходимо да разполага с не по-малко от 50 екипа (звена за охрана на ценни пратки и товари), имащи право да осъществяват дейност в поне 25 от областните градове в страната, и поне 100 служители с разрешително за оръжие. Оферти се приемат до 4 август.

Автомобили за НАП

1.93 млн. лв.

Националната агенция за приходите обяви поръчка за доставка на 60 нови леки автомобила и 10 нови микробуса със специализирано оборудване. Поръчката включва още гаранционно обслужване на доставените автомобили: пълна гаранция, без ограничение на изминатия пробег, за всички производствени и фабрични дефекти, боядисани елементи от купето, повърхностна корозия и перфорация от корозия, дължаща се на дефект в материала или изработката, за период от минимум 24 месеца, но не повече от 56 месеца. Изпълнителят трябва да достави нови, регистрирани и застраховани за една година леки автомобили и микробуси, отговарящи на стандарт ЕВРО 5. Максимално допустимата стойност на цялата поръчка не може да надвишава 1.933 млн. лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 28 месеца. Доставката на МПС трябва да се извърши в срок до 120 (сто и двадесет) дни от датата на подписване на договора. Участниците трябва да имат изпълнени поне два договора за доставка на леки автомобили и един на микробуси. Всеки участник трябва да разполага с минимум една сервизна база (собствена, наета или друга) във всеки от градовете, в които са разположени териториалните структури на НАП: София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив. Офери се набират до 18 юли.

Сепарираща и компостираща инсталация в Самоков

972 хил. лв.

Община Самоков обяви поръчка за проектиране и строителство на сепарираща и компостираща инсталации към регионалния център за управление на отпадъците в местността Катранджия, на около 3 км североизточно от центъра на града. Инсталацията на площадката на регионалното депо за общините Самоков, Костенец, Долна баня и Ихтиман се финансира по оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013" и е с прогнозна стойност 972 хил. лв. Срокът за изпълнение е 5 месеца. Поръчката включва проектиране, строителство, доставка и монтаж на оборудване, провеждане на изпитания и въвеждане в експлоатация, авторски надзор, гаранционен период и отстраняване на дефекти. Участниците трябва да имат оборот от сходни дейности за последните три години от поне 1.7 млн. лв., да разполагат с поне 100 хил. лв. собствен финансов ресурс и да имат изпълнен поне един договор за строителство на инсталация за компостиране.

Преустройство на центъра на Челопеч

903 хил. лв.

Община Челопеч обяви поръчка за паркоустройство и озеленяване на централната част на селото. В обхвата на поръчката влиза премахване на съществуващи настилки при запазване на съществуващите паркови елементи; изграждане на нови настилки, елементи и реконструкция на съществуващите, изграждането на нова площадна част, паркова част и детска площадка; паркоустройство (алеи, широколистна и иглолистна растителност, храсти, затревяване, паркова мебел, обзавеждане и детски съоръжения); ВиК за захранване на фонтан, водни ефекти и поливна система. Прогнозната стойност е 903 хил. лв. без ДДС, а крайният срок за изпълнение - 1 юли 2015 г. Поръчката се финансира от Програмата за развитие на селските райони.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

05 ноември 2019
София Ивент Център

Конференция The Future of Retail


Ранна регистрация до 21 октомври.

Как ще изглежда ритейл секторът през следващите 5 години и какви са възможностите за нови пазари пред местните търговци?
Водещи лектори от България и чужбина ще представят своите отговори по време на ежегодния форум на Капитал, посветен на ритейл бизнеса.

Още акценти в програмата:


 • Нови технологии и дигитализация
 • Тенденции в ритейл маркетинга
 • Клиентско поведение и преживяване
 • Устойчива и екологична търговия
 • Синергия между физическите и онлайн магазини
 • Иновации в търговските пространства

Конференция The Future of Retail Запазете билет

Прочетете и това

"Активни потребители": "Палмовият продукт измести сиренето в баничките" 6 "Активни потребители": "Палмовият продукт измести сиренето в баничките"

Проучване на асоциацията показва отсъствие на сирене в традиционната бърза закуска

13 окт 2019, 3125 прочитания

Идва нова вълна от евтини кредити за бизнеса 1 Идва нова вълна от евтини кредити за бизнеса

Националният гаранционен фонд сключи първите споразумения по програмата за споделяне на риска, активни са ЕИФ и държавния Фонд на фондовете

13 окт 2019, 977 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Икономическото доверие в еврозоната спада

Секторът на услугите остава най-оптимистичен

Арабският пробив на IPS

Българската семейна компания "Интернешънъл пауър съплай" завърши ключов проект за Saudi Aramco

Формулата на Манолова: кмет-омбудсман

Обещанието за допитване до хората по всички важни въпроси носи предизборни дивиденти, но и рискове от прекомерни очаквания и блокажи

Борис Бонев: между гражданите и политиката

Единственият непартиен кандидат се бори за гласове с малък бюджет и без подкрепа от партийни структури

Предизборният "Route 66" на арх. Игнатов

Според кандидата на "Демократична България" електронното управление на София ще реши два ключови проблема - с бюрокрацията и с корупцията

20 въпроса: Здравко Петров

Урбанистът познат от "Исторически маршути" издаде книга, която обединява две от архитектуните разходки

В Белград, на чисто

С изложбата The Cleaner Марина Абрамович показва творчеството си в родния Белград след 44-годишно отсъствие