Малкият и средният бизнес ще търсят все повече хостинг услуги

Българите предпочитат домейните .com вместо .bg, като една от причините е наличието само на един регистър и високите цени за поддръжка

На двудневната конференция на ICANN ще се обсъжда и бъдещото регулиране на интернет адресите
На двудневната конференция на ICANN ще се обсъжда и бъдещото регулиране на интернет адресите
На двудневната конференция на ICANN ще се обсъжда и бъдещото регулиране на интернет адресите    ©  Георги Кожухаров
На двудневната конференция на ICANN ще се обсъжда и бъдещото регулиране на интернет адресите    ©  Георги Кожухаров

Пазарът за хостинг услуги отчита засилване на търсене в услугите за предоставяне на място в глобалната мрежа, както и в инструменти за създаване на интернет страници. През последните две години има по-висок интерес в търсенето на платформи за електронна търговия и бизнес решения. Това обяви Любомир Русанов, основател на "Суперхостинг.бг", по време на годишната експертна конференция на ICANN, която се проведе за първи път в София. ICANN е неправителствена организация, която регулира и надзирава имената и домейните в глобалната мрежа. Въпреки това бизнесът с предоставяне на домейни изпитва някои трудности. Една от тях е трудното определяне точно колко са продадените домейни в страната.

"Трудно е да се определи броят на домейните в България, като според наши данни са около 150 хил.", обяви Любомир Русанов, като поясни, че данните му са за предоставените от "Суперхостинг.бг" сайтове, както и от други източници. Според проучването на компанията българите предпочитат да регистрират страниците си с общото разширение .com, като те представляват около 48% дял от всички обявени. Тези с националното обозначение .bg съставляват около една четвърт. Трети по популярност са с разширението на .eu, което се ползва от ЕС.  


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове