Собственикът на "Дир.Бг" ще решава още време дали да го продава

Ръководството на компанията все пак определи търговото предложение на "Лого-къмпани" като "справедливо"

"Има достатъчно време, докато тече процедурата по търговото предложение, за да реша", каза Владимир Жеглов
"Има достатъчно време, докато тече процедурата по търговото предложение, за да реша", каза Владимир Жеглов
"Има достатъчно време, докато тече процедурата по търговото предложение, за да реша", каза Владимир Жеглов    ©  ЦВЕТЕЛИНА НИКОЛАЕВА
"Има достатъчно време, докато тече процедурата по търговото предложение, за да реша", каза Владимир Жеглов    ©  ЦВЕТЕЛИНА НИКОЛАЕВА
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В едно от интересните, но и странни за последните години търгови предложения за публично дружество - "Дир.БГ", има ново развитие. Предисторията накратко - миноритарният собственик "Лого-къмпани" с около 6% в него поиска да изкупи цялата компания, без да е ясно с какви средства, но впоследствие финансовият регулатор блокира временно офертата. Самото предложение е отправено заради законово изискване при преминаване на определен праг в капитала.

Новото в историята е, че преди дни ръководството на "Дир.БГ" определи офертата като справедлива, а за търговия предложител се говори като потенциален бъдещ основен акционер. Това накара някои медии да твърдят, че "Дир.БГ" ще има нов собственик или че се продава.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  rage_against avatar :-P
  Rage Against
  • - 1
  • + 10

  я, бях забравил тези славни комунистически герои.
  отново тилевци, жегловци и всякаква друга некадърна червено боклукчийска измет от времената на прехода и големите кражби и банкови фалити.

  вижте и изучавайте добре казуса Дир.бг. той е показателен за тоталната некадърност и несъстоятелност на комунистите и техните мениджъри в пазарни условия.

  поставени в условия на конкуренция, Дир.бг, на които комунистите дадоха възможност да станат едни от първите интернет бизнеси в България през 90-те, взеха всичките погрешни оперативни и стратегически решения, които можеха да вземат. и днес са отново една гаражна компанийка на средно комунистическо семейство, която е цел на друго комунистическо семейство, подкрепено финансово от крадлива комунистическа динасия на Тилевите...

  ето това са комунистите.
  дойде време да се изяждат едни други :)

  Нередност?
 • 2
  straw_ avatar :-?
  straw_sec
  • + 6

  Увеличаване на приходите в условия на свит пазар може да се осъществи чрез очаквания породени на база приходът от европроекти в държавата. Аудиторията е достатъчно голяма и към момента; а разработването чрез "други маркетингови мерки" може да означава надуване на финансовите резултати преди подход към препродажба.

  Изглежда някой е "посъветвал" миноритарният собственик, че тенденцията към увеличаване на интернет аудиторията + подобрена платежоспособност на бъдещи агроклиенти в резултат от европроекти + бъдещ ръст в IT сектора = много, ама много голяма принадена стойност.

  Нека не забравяме все пак, че dir.bg продава услуги, а нивото им зависи от компетентността на персонала, който е доста мобилен и може да премине в конкурентна медия, която не е "надута" в такава степен и се окаже по-конкурентна, по-приветлива (споделяща IT културата) към бъдещ период.

  Добре е "виртуалният строител" да премисли дали да ползва капиталът си за подобна високорискова инвестиция или да се насочи към консервативен подход и влагане на ресурс в реалният сектор чрез придобиване на селскостопански площи.

  Нередност?
 • 3
  straw_ avatar :-?
  straw_sec
  • + 3

  Понеже се касае за банков заем по-интересното е какъв залог ще се ползва за обезпечение. Ако строителят притежава незавършен строеж, а приходите от dir.bg не оправдаят погасяването на вноските по заема - банката ще се окаже собственик на недвижимост, която не може да продаде поради свитият сектор.

  Интересен суап: консервативен инструмент като недвижимост срещу високорискова инвестиция в IT. Буфер се явява банката обезпечила заемът. Класическа игра срещу тенденцията на пазара, вероятно се надяват на ново навлизане на чужди инвеститори на капиталовият пазар, които да попълнят портфейлът си с "IT" компания.

  Нередност?
Нов коментар