Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Десислава Лещарска
3401 прочитания

© Юлия Лазарова


ВиК мрежа на Тръстеник

31.6 млн. лв.

Община Долна Митрополия обяви поръчка за проектиране и строителство на ВиК мрежа на гр. Тръстеник, помпена станция и довеждащ колектор до пречиствателна станция. Проектът се финансира по спряната оперативна програма "Околна среда" и засега няма осигурено финансиране. Договор с избрания изпълнител ще се сключи, при положение че се осигурят необходимите средства. Прогнозната стойност на поръчката е близо 32 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 24 месеца. В цената са включени 10% непредвидени разходи от цената на строителството. Проектът включва ремонт и реконструкция на водопроводна мрежа с дължина 33.6 км, изграждане на битова канализация с дължина 35.9 км, строеж на канализационна помпена станция и др. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от поне 4 млн. лева. За последните пет години те трябва да са изградили или ремонтирали поне 30 км водопроводни мрежи. Оферти се набират до 21 ноември.

Застраховка" target="_blank" >ЗастраховкаЗастраховка" target="_blank" >Застраховкаhttp://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=626563&newver=2">Застраховка> на държавни имоти зад граница

7 млн. лв.

Министерството на външните работи обяви обществена поръчка за застраховка на движимо и недвижимо имущество извън страната, собственост на Република България. Става въпрос за имоти на 6 континента на обща застрахователна стойност близо 580 млн. евро. От разбивката по държави става ясно, че България има най-много имоти в Русия, следвана от Германия и Франция. Застраховката е за три години, а прогнозната стойност на поръчката е 7 млн. лв. без ДДС. Към участниците има изисквания за нивото на присъдения кредитен рейтинг, както и да имат кореспондентска мрежа за уреждане на щети в чужбина в поне 35 държави от списъка. Тежест от 80% при избора на изпълнител има размерът на предлаганата премия за трите застрахователни години, а срокът за изплащане на обезщетенията - 20% тежест. Оферти се набират до 24 октомври.

Прочистване и удълбочаване на пристанищни терминали в Бургас

3 млн. лв.

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" обяви обществена поръчка за рехабилитация за постигане на проектни дълбочини на пристанищните терминали в Бургас. Проектът включва драгиране на натрупаните наносни материали в акваторията на пристанище Бургас, а целта е възстановяване на проектните дълбочини в подходните канали на трите терминала - Изток-1, Изток-2 и Запад, в зоната на преместения плаващ док, както и на подходния канал към пристанище "Бургаски корабостроителници". Поръчката включва драгажни работи с обем 194 422 куб.м. В обемите са включени прекопки, чиято допустима граница е до 30см под посочените коти. Недокопки не се допускат. Поръчката е с прогнозна стойност 3 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от поне 20% от прогнозната стойност. Кандидатите трябва да докажат опит с изпълнението на сходни поръчки и да разполагат с необходимото техническо оборудване и софтуер. Оферти се набират до 11 ноември.

Социални жилища в Аспарухово, Варна

2.6 млн. лв.

Община Варна обяви поръчка за изграждане на жилищна сграда за социални жилища в район "Аспарухово". Проектът се финансира по мярката "Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение" на оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.". Поръчката ще се изпълнява, в случай че се осигури финансиране. За сградата има одобрен технически проект. Прогнозната цена е 2.6 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 15 октомври 2015 г. Кандидатите трябва да имат изпълнен поне един сходен договор и да са изградили поне една жилищна сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв.м или с капацитет от 100 до 200 места за посетители. Критерият за избор е най-ниска цена. Оферти се набират до 11 ноември.

Компютърно оборудване за БНБ

2.3 млн. лв.

Българската народна банка обяви обществена поръчка за доставка, инсталиране и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване (производство на IBM или еквивалентно), компютърни компоненти за него, софтуер и услуги по инсталиране и конфигуриране. Поръчката включва доставка на сървъри, софтуер за управление и поддръжка. Компонентите на поръчката са посочени в техническата спецификация на документацията. Прогнозната цена е 2.31 млн. лв., а срокът на договора е 4 години. Кандидатите трябва да имат три изпълнени сходни договора за последните три години и да разполагат със сертифицирани специалисти по следните направления: IBM Certified System Administrator - AIX 7 IBM Certified Specialist - PureFlex Technical Support IBM Certified Specialist - Midrange Storage Technical Support IBM Certified Specialist - System Storage DS8000 Technical Solutions . Участниците трябва да притежават валиден сертификат за информационна сигурност ISO 27001/2005 и валиден сертификат за качество ISO 20000-1/2011 за управление на услугите в IT сектора. Оферти се набират до 10 ноември.

Улица на занаятите в Банско

1.6 млн. лв.

Община Банско обяви поръчка за архитектурно-художествено оформление на ул."Гоце Делчев" и пл. "24 май", в участъка между ул."Христо Чернопеев" и ул."Глазне" в града. Основната идея на предложението е разработване на пешеходна зона – "Улица на занаятите". Като център на композицията е взет съществуващият открит канал. На следващ етап ще бъдат изградени павилиони за занаяти. Проектът предвижда изграждане на пешеходни и автомобилни настилки; оформяне на съществуващия открит канал и изграждане на воден ефект; реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа; подмяна на уличното осветление; засаждане на дървесна растителност и затревяване. Прогнозната цена е 1.6 млн. лв., а срокът за изпълнение - 150 дни. Участниците трябва да имат опит със строителството на сходни обекти за последните пет години на стойност, еднаква или по-голяма от прогнозната цена на поръчката. Оферти се набират до 29 октомври.

Сграда за магнитен резонанс към Медицинския университет в Пловдив

686 хил. лв.

Медицински университет - Пловдив, обяви обществена поръчка за строеж на сграда за магнитен резонанс с кабинети и учебни зали. Строежът е I категория. Съгласно инвестиционния проект той представлява двуетажна монолитна сграда, като на първия етаж се обособяват помещението за магнитния резонанс, обслужващи и технически помещения, лекарски кабинет и манипулационна. На втория етаж са разположени кабинети и учебни зали. Застроена площ на сградата е 238.90 м 2, а разгъната застроена площ – 477.15 м 2. Прогнозната цена е 686 хил. лв., а срокът за изпълнение - 12 месеца. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от поне 330 хил лв. и да имат успешно завършени поне 5 сходни обекта. Оферти се набират до 10 ноември.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход