🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Годината не е добра за бирената индустрия, но ние увеличаваме пазарния си дял

Марко Ниавро, генерален директор на "Каменица" АД

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Марко Ниавро оглави "Каменица" АД през септември 2013 г. Преди това генералният директор на пивоварната компания е бил директор "Управление на марките" за Molson Coors Europe. Той е отговарял за глобалното развитие на стратегическите марки Staropramen и Carling, лицензионните брандове и централната дигитална маркетинг стратегия във всичките десет държави от европейската структура на Molson Coors Europe. Започва кариерата си в бирения бранш през 2005 г. в Zagrebacka pivovara. Притежава MBA диплома от Университета по икономика в Загреб, Хърватия.
Спадът на бирената индустрия е част от намаляваща консумация на различни видове напитки.

Предвид резултатите от последните парламентарни избори и 2015 г. ще бъде трудна.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    today avatar :-|
    Изо Дзадзе
    • - 1
    • + 14

    Първо на българския пазар няма качествени бири, и второ, другите производители скапаха още повече бирите си, нормално Каменица да си увеличи дяла.

    Нередност?
  • 2
    kirko08 avatar :-|
    kiril petrov
    • - 1
    • + 2

    тяхната е чудесна ... не думай

    Нередност?
  • 3
    ecolog avatar :-|
    Еколог
    • + 5

    Качествени са всички бири - в смисъл, че отговарят на критериите за качество и технологията при производството им е спазена.

    Друг е въпроса за вкусовите качества и там съм напълно съгласен. В БГ се вари вече само бира с екстрактно съдържание 9 - 10 %, което я прави (в българския случай) воднява на вкус, защото ѝ слагат малко хмел - зер и той струва пари.

    Кога отново ще видим и пием 12 % (че и нагоре)? Има ли шанс да видим и светло пиво по тертипа на мюнхенските?

    Ще има ли отново пилзенски тип?

    Ей такива въпроси...

    Нередност?
Нов коментар