Защо сделките намаляват и кои са секторите с потенциал

За тенденциите на пазара на сливания и придобивания през годината разговаряме с част от участниците - партньори в конференцията "Сделки и инвеститори", която ще се проведе на 28 октомври

Юлиан Гиков, управляващ директор на Raiffeisen Investment
Юлиан Гиков, управляващ директор на Raiffeisen Investment    ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ
Юлиан Гиков, управляващ директор на Raiffeisen Investment
Юлиан Гиков, управляващ директор на Raiffeisen Investment    ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ

По-малко и по-малки сделки. Така накратко може да бъде характеризиран пазарът на сливания и придобивания България през 2014 г. Един от основните фактори, които охлаждат интереса на чуждестранните инвеститори към страната, остава политическата нестабилност. Помраченият имидж на България като инвестиционна дестинация, както и забавените и непроведените реформи в ключови сектори също играят ролята на спирачка пред възраждането на инвестиционната активност.

Какво се случи на пазара от началото на годината и кои са секторите, които все пак имат потенциал да привлекат международни инвеститори, ще дискутираме на организираната от "Капитал" за девета поредна година конференция "Сделки и инвеститори", която ще се проведе на 28 октомври (вторник) в хотел "Балкан" в София. По тези въпроси разговаряме и с част от участниците - партньори в събитието.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал