Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4785 прочитания

© Юлия Лазарова


ВиК мрежа в с. Струмян

3.35 млн. лв.

Община Струмяни обяви поръчка за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа и подобряване на уличната настилка на с. Струмяни. Тя включва ремонт на ВиК мрежа и възстановяване на асфалтовата настилка на ул. "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Долна Белица", ул "Христо Ботев", ул. "Васил Друмев", ул. "Хан Кубрат", ул. "Пирин", ул. "Струма", ул. "Горемско възстание", ул. "Цар Симеон Велики", ул. "Хан Пресиан" в с. Струмяни, община Благоевград. Работата включва и реконструкция на главен водопроводен клон I, водопроводни клонове 1-4 и 6-36 и водопроводния клон за с. Микрево. Участниците трябва да имат опит с реконструкцията и изграждането на ВиК мрежи, както и квалифициран персонал за изпълнение на поръчката. Няма изисквания за финансови възможности. Договорът се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Оферти се набират до 27 ноември.

Многофункционален компютърен комплекс към БАН

3.33 млн. лв.

Институт по информационни и комуникационни технологии при БАН обяви обществена поръчка за доставка и инсталиране на оборудване и софтуер за изграждане на многофункционален високопроизводителен компютърен комплекс. Той ще обслужва институтите на БАН и основните университети в България и ще подкрепя дейността на високотехнологични малки и средни предприятия, ИТ компании и софтуерни фирми. Комплексът ще бъде високопроизводителна изчислителна система, с разнообразни високотехнологични приложения, в това число: обработка и анализ на много големи масиви от данни; виртуален дизайн на нови продукти, оценка на потребителските им качества и създаване на технологии за тяхното производство. Ще бъде изграден от сървъри с поддръжка на изчислителни ускорители, свързани с високоскоростна връзка с ниска латентност от тип InfiniBand, ще включва високопроизводителен дисков масив, ще бъде разположен в комуникационни шкафове, осигуряващи водно охлаждане и ще включва устройства за поддържане на непрекъснато електрозахранване (UPS). Срокът за изпълнение е три месеца. Участниците трябва да имат оборот за последните три години в общ размер на 50 на сто от прогнозната стойност на поръчката, която е 3.33 млн. лв. без ДДС. Те трябва да предложат задължителна инсталация и обучение на персонала на място. Цената за тези дейности се включва в офертата. Оферти се набират до 26 ноември.

Ремонт на столичния бул. "Александът Малинов"

1.8 млн. лв.

"Метрополитен" ЕАД обяви поръчка за реконструкция на бул. "Александър Малинов" от бул. "Андрей Сахаров" до бул. "Цариградско шосе". В участъка булевардът е с две пътни платна по две ленти в посока. Широчината на пътните ленти е средно 7,50 м, а разделителната ивица – 4,50 м. С реконструкцията се предвижда бул. "Александър Малинов" да стане с две пътни платна с по три пътни ленти в посока (2 х 3,00+1 х 3,25) и разделителна ивица от 1,20 м. Тротоарите са проектирани с широчина по 3,00 м, при автобусните спирки - по 4,50 м. В участъка от бул. "Андрей Сахаров" до бул. "Цариградско шосе", бул. "Александър Малинов" се пресича от две напречни улици, където кръстовищата са на едно ниво – бул. "Андрей Сахаров" и ул. "Анна Ахматова". Настоящият проект предвижда рехабилитация на пътните платна в обхвата на кръстовището, изграждане на нови бордюри и вертикална планировка. Прогнозната стойност е 1.8 млн. лв., а срокът за изпълнение е 4 месеца. Финансирането е от Столичната община. Няма изисквания за финансови възможности. Кандидатите трябва да са изграждали минимум 1 км първостепенна улична мрежа първи или втори клас за последните 5 години. Оферти се набират до 8 декември.

Дейности за опазване на дивата коза

1.42 млн. лв.

Дирекция "Национален парк Рила" обяви обществена поръчка за дейности по опазване на местообитанията на дивата коза (Rupicapra Rupicapra Balkanika), анализ и оценка на популацията и доставка на специализирано оборудване с оглед опазването на вида съгласно план за действие за дивата коза в България 2007 – 2016 г. Предвидените дейности включват: 1. Предварително проучване. 2. Доставки на GPS-GSM нашийници; фотокапани; оборудване за контролен център; работни станции; видеокамери; упойваща пушка; фотоапарати и обективи; фотокамера с телеобектив за заснемане на свръхотдалечени обекти. 3. Разработване на методика за оценка на състоянието на популацията на дивата коза. 4. Изследване и оценка на популацията на дивата коза и местообитанията на вида на територията на НП "Рила" 5. Изработване на комплекс мерки за опазване и устойчиво съществуване на популацията на вида и неговите местообитания. 6. Изработване на програма за мониторинг на дивата коза. 7. Разработване, отпечатване и доставка на рекламни и информационни материали. Прогнозната стойност е 1.42 млн. лв., а крайният срок за изпълнение - 30.09.2014 г. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от поне 700 хил. лв. Те трябва да са изпълнили минимум три сходни договора за последните три години. Поръчката се финансира от оперативна програма "Околна среда". Оферти се набират до 8 декември.

Център за работа с младежи в риск

1.04 млн. лв.

Община Враца обяви поръчка за строително-ремонтни дейности за преустройство и промяна на предназначението на сградата на бившето училище "Митрополит Константин" в града в център (от резидентен тип) за работа с младежи в риск. Сградата на бившето основно училище "Митрополит Константин" е със застроена площ от 427 кв.м, двуетажна, масивна, с носещи ограждащи и преградни стени, конструкцията е в добро състояние. Модернизацията предвиждана първият етаж да се разположат: главен вход с контрол на достъпа; приемно фоайе, в което могат да се провеждат и различни срещи, обсъждания, да се излагат експозиции, дори да се използва като конферентна зала. Ще има библиотека и читалня; ателиета за професионално обучение и квалификация; учебна зала с 24 места; лекарски кабинет; административен офис; зала за хранене с 36 места. В пристроения обем са проектирани стълбище към сутерена, помещение за подготовка и разпределение на храната, обслужващи помещения. В сутерена е проектирана малка фитнес зала. На втория етаж ще има компютърна зала и кабинети. В четирите бивши класни стаи са проектирани 12 стаи с две легла, всяка със собствен санитарен възел. На втория етаж и в подпокривното пространство са проектирани стаи за 36 обитатели. Прогнозната стойност е малко над 1 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 180 дни. Към кандидатите няма финансови изисквания трябва да са изпълнили поне един сходен договор за последните пет години. Оферти се набират до 12 ноември.

Доставка на пикапи за "Мини Марица-изток"

495 хил. лв.

"Мини Марица-изток" ЕАД обяви поръчка за доставка на лекотоварни автомобили – пикап с двойна кабина 4х4.Поръчката е за 9 автомобила, а характеристиките са описани в техническата спецификация на поръчката. Прогнозната стойност е 495 хил. лв. без ДДС. Към кандидатите няма финансови изисквания. Те трябва да са производители или оторизирани доставчици. Участниците трябва да имат възможност да извършват гаранционното обслужване на предлаганите машини. Критерият за подбор е най-ниска цена. Оферти се набират до 1 декември.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

3 коментара
 • 1
  cinik avatar :-|
  cinik

  Защо изчезнаха от рубриката новините за приключилите обществени поръчки през седмица? Това беше чудесно резюме, какво се е крало през седмицата. Всичките кражби се виждаха събрани на 1 лист А4, много удобно!

 • 2
  kjl20352309 avatar :-|
  kjl20352309

  Пропуснали сте Община Рудозем.

 • 3
  di.mi.28 avatar :-|
  di.mi.28

  "Дейности за опазване на дивата коза
  1.42 млн. лв."
  " ... крайният срок за изпълнение - 30.09.2014 г. ..."
  - моля, коригирайте датата.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.