Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3726 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка на храни за бежанските лагери

5.2 млн. лв.

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет обяви поръчка за доставка на хранителни продукти за лагерите в софийските жк "Овча купел", кв. "Враждебна" и кв. "Военна рампа", в с. Баня, гр. Харманли и Пъстрогор. Поръчката е разделена на 7 обособени позиции: 1. Хляб, хлебни и тестени изделия; 2. Мляко и млечни продукти; 3. Месо и месни продукти; 4. Пресни плодове и зеленчуци; плодови и зеленчукови консерви; 5. Пиле, пилешки разфасовки и яйца; 6. Бебешки и детски храни; 7. Други хранителни продукти; пластмасови прибори за хранене. Поръчката е с прогнозна стойност 5.2 млн. лв. без ДДС, а срокът на договора с избраните изпълнители е до края на 2015 г. Условията към кандидатите са да имат изпълнени минимум 5 сходни договора за последните три години, да са с внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалент с обхват предмета на поръчката, издаден на името на участника от акредитирано лице за управление на качеството - за първите пет позиции; да имат собствен или нает транспорт; удостоверение за регистрация по Закона за храните; да притежават складово помещение с хладилна техника или хладилни помещения за позиции 2, 3 и 5. Критерият за избор е най-ниска цена. Оферти се приемат до 5 януари.

Спортни съоръжения в селата Ковачевци и Калище

4.4 млн. лв.

Община Ковачевци обяви обществена поръчка за реконструкция на общински спортен комплекс в село Ковачевци и изграждане на миниигрище за футбол в село Калище. Поръчката се финансира по Програма за развитие на селските райони и е с прогнозна стойност 4.35 млн. лв. без ДДС. Крайният срок за предаване на завършените обекти е 30 юни 2015 г. Проектът предвижда реконструкция на футболно игрище с размери 105/68 м, лекоатлетическа писта и съществуващия пясъчник за дълъг скок, изграждане на две нови волейболни игрища и едно баскетболно и на трибуни за посетителите; реконструкция на съществуваща сграда за съблекални и администрация; изграждане на спортна зала с размери 16.87/27.82 м; реконструкция на коментаторски пункт; реконструкция на помещение за съхранение на спортни уреди; подмяна на съществуваща ограда; изграждане на главния вход на комплекса; изграждане на миниигрище за футбол в с. Калище с размери 22/4 м и съблекални към него. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 70 хил. лв. Те трябва да са изпълнили през последните 5 години строителство еднакво или сходено по естество и обем на строителните работи, предмет на поръчката: строителство и/или реконструкция на стадиони и спортни площадки с разгъната застроена площ над 5000 кв.м или с капацитет от 200 до 1000 места за посетители, които включват и строителство или реконструкция на сгради като съблекални, спортни зали, сгради за настаняване на гостуващи отбори или др. спортни обекти и съоръжения. Оферти се набират до 12 януари.

Самолетни билети за МВР

3.6 млн. лв.

Министерството на вътрешните работи обяви обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багажи за следващите три години. Предлаганите цени трябва да са в левове и да се формират на база най-ниски преференциални цени на авиокомпаниите, валидни към датата на пътуването, увеличени с договорената такса за осигуряване на самолетния билет. В офертата участникът трябва да предложи максимално нетни стойности на билетите за съответните дестинации, такси, застраховки, фиксиран процент отстъпка и др. Договорът може да се прекрати не по-рано от една година без възложителят да дължи неустойки, ако междувременно централният орган за обществени поръчки обяви процедура със същия предмет. При извънредни пътувания цените се договарят допълнително. Няма финансови и икономически изисквания към кандидатите. Те трябва да са изпълнили поне два сходни договора, да са акредитиран агент на IATA за 2014г.; да притежават валидна към датата на подаване на офертата полица по застраховка "Отговорност на туроператора" за 2014 г., издадена от лицензирано застрахователно дружество. Участниците трябва да имат сертификат за система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалент и сертификат ISO/IEC 27001:2005, или еквивалент за информационна сигурност. Оферти се приемат до 8 януари.

Нова пътна маркировка в община Варна

1.5 млн. лв.

Община Варна обяви поръчка за възстановяване, опресняване, изтриване и полагане на нова хоризонтална пътна маркировка. Поръчката е за три години и е с прогнозна стойност 1.5 млн. лв. без ДДС. Ориентировъчното средно количество на извършените дейности за една година е: прекъснати линии – 19 872 кв.м; непрекъснати линии – 24 840 кв.м; STOP, линии, стрелки, пешеходни пътеки, надписи – 29 808 кв.м; прекъснати линии със светлоотразителни перли – 3000 кв. м; непрекъснати линии със светлоотразителни перли – 3000 кв.м; грундиране на бетонови и асфалтови настилки за полагане на хоризонтална маркировка – 1000 кв.м, и др. Посочените количества са ориентировъчни и възложителят не се задължава да възлага тези дейности в тези количества. Условията към кандидатите са да имат изпълнен поне един сходен договор за последните три години и да разполагат със специализирани машини, лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Участникът следва да декларира, че ако бъде избран за изпълнител, ще използва бои, отговарящи на сертификатите БДС ЕN1436:2008 и БДС ЕN1871:2004. Срок за подаване на оферти е 8 януари.

Информационна система за обществени поръчки на Столичната община

517 хил. лв.

Столичната община обяви поръчка за изграждане на информационна система "Управление и контрол на обществените поръчки, концесиите, търговете, конкурсите и договорите в Столичната община". Тя обхваща няколко етапа: 1. Разработка на детайлизирано техническо задание за изграждане на системата; 2. Проектиране; 3. Разработка; 4. Внедряване; 5. Гаранционна поддръжка и съпровождане. Прогнозната цена е 517 хил. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 16 месеца. Участниците трябва да имат достъп до собствен ресурс от поне 250 хил. лв. През последните 3 години те трябва да са реализирали сходни с предмета на поръчката проекти за национални или териториални (общински) институции или за значителни корпоративни клиенти с голям брой потребители (над 1000) със следните характеристики: проект за проектиране, разработка, внедряване и поддръжка на минимум една информационна система с многослойна архитектура или реализирана и внедрена минимум една информационна система с подобна комплексност във функционално отношение. Оферти се приемат до 8 януари.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    bramasole avatar :-|
    bramasole

    Ще ми се да вярвам, че в община Ковачевци живеят достатъчен брой млади хора, та да е оправдана сериозната реконструкция на местния спортен комплекс.
    3.6 млн лв за самолетни билети за служители на МВР са много, дори и за 3 години.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK