Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3374 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка на 110 автобуса за София

43 млн. лв.

Общинското дружество "Столичен автотранспорт" ЕАД обяви поръчка за доставката на 110 нови единични дизелови автобуса и специализирано оборудване към тях. Прогнозната цена е 43 млн. лева без ДДС, които ще се осигурят чрез заем от Европейската инвестиционна банка. В обхвата на поръчката влизат както доставката на 110-те автобуса, така и на оборудване, софтуер и др. специални инструменти, необходими за ремонт на двигателя, на скоростната кутия, оборудване за диагностика на пневматичните системи, обучение на персонала на възложителя – шофьори и сервизни работници, и др. Доставката ще се извършва на партиди: 70 автобуса в срок до 6 месеца от началото на изпълнението на поръчката и 40 автобуса в срок до 10 месеца – по график, предложен от изпълнителя. Кандидатите трябва да предложат цена в български левове за един автобус без ДДС и обща стойност, която да включва всички разходи по доставката до складовете на възложителя в София, включително специализираното оборудване и обучението на персонала. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от 21.5 млн. лева, както и да имат изпълнена доставка на 110 автобуса за срок от 12 месеца. Те трябва да осигурят оторизиран от производителя сервиз в София за гаранционно и следгаранционно поддържане. Цената има 60% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 13 февруари.

Сметосъбиране в Русе

10.2 млн. лв.

Русе обяви обществена поръчка за сметосъбиране на битови отпадъци в следващите 5 години. Тя включва събиране на смесени битови отпадъци на територията на града и транспортирането им до регионално депо – Русе, или съоръжение за предварително третиране на битови отпадъци; събиране на разделно събрани битови биоразградими отпадъци и транспортирането им до съоръжение за биологично третиране (компостиране/анаеробно третиране) на биоотпадъци; събиране на отпадъци от кошчета за дребни битови отпадъци и транспортирането им до регионално депо – Русе, или съоръжение за предварително третиране (сортиране) на битови отпадъци; дезинфекция на съдовете за събиране на битовите отпадъци – по възлагане от община Русе. Прогнозната стойност е 10.18 млн. лв. без ДДС. Към участнците няма финансови и икономически изисквания. Те трябва да имат опит с изпълнението на сходни поръчки за последните три години – сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци в община с население над 100 хил. души. Оферти се набират до 3 февруари.

Печат на български визови стикери

6.6 млн. лв.

Министерството на външните работи обяви обществена поръчка за отпечатване и доставка на 4 000 000 български визови стикери по "образец 2010 г." с унифициран формат на Европейския съюз съгласно Регламент 1683/1995 г. (ЕС) и 1000 "спесимена" на български визови стикери. Поръчката е за срок от 4 години и е с прогнозна стойност 6.66 млн. лева без ДДС. Кандидатите трябва да притежават валидно Удостоверение за сигурност с минимално ниво "Секретно", валиден Сертификат за достъп до класифицирана информация на ЕС до ниво "EU Secret" и документ за наличие на регистратура за национална и европейска класифицирана информация. Към участниците няма финансови и икономически изисквания. Те трябва да имат поне 3 изпълнени сходни поръчки (печат на документи за самоличност, визови стикери, дипломи и ценни книги) за последните 5 години. Критерият за избор е най-ниска цена. Оферти се набират до 29 януари.

Високоенергиен медицински линеен ускорител за ИСУЛ

5 млн. лв.

Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за доставка на високоенергиен медицински линеен ускорител за нуждите на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД. Тя се финансира с близо 5 млн. лв. без ДДС по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 – 2013 г. В обхвата й влизат доставка на един мултимодален линеен ускорител с многолистов колиматор, две системи за планиране на лъчелечението, 5 локални мрежи за обмен на информация за лъчелечение, система за интраоперативно лъчелечение, както и монтаж, инсталация и пускане в действие на доставеното медицинско оборудване и гаранционно обслужване. Договорът е за срок от 30 месеца. Към кандидатите няма финансови и икономически изисквания. Производителите на предлаганата апаратура следва да притежават сертификат ISO 13485:2003 или еквивалентни, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството. Участниците трябва да притежава сертификат ISO 9001:2008 или еквивалент с предметен обхват търговия с медицински изделия, както и разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия. Оферти се приемат до 13 февруари.

Улично осветление в община Поморие

4 млн. лв.

Поморие обяви поръчка за енергоспестяващи мерки и дейности по модернизация, реконструкция, интелигентно управление, поддръжка и енергиен мениджмънт на системата за улично осветление за населените места на територията на общината. Те ще се прилагат в гр. Поморие, гр. Каблешково, гр. Ахелой, с. Александрово, с. Бата, с. Белодол, с. Габерово, с. Горица, с. Гълъбец, с. Дъбник, с. Козичино, с. Косовец, с. Лъка, с. Медово, с. Порой, с. Страцин, с. Каменар. Поръчката е с прогнозна стойност 4 млн. лева без ДДС. На подмяна подлежат осветителни тела (натриеви, живачни и др.) с енергоспестяващи LED (диодни) осветители, конзоли (рогатки) и елементи от електрозахранващите кабелни линии до осветителните тела (при необходимост). Осветителните (LED) тела да бъдат с класoве на защита IP66, IK10 и с не по-малко от 100 000 часа експлоатационен срок, доказан с документ от европейска лаборатория. Рехабилитацията на осветлението ще се извърши в отделните населени места съгласно технически проект, разработен от участника. Изпълнителите ще подават оферти след извършен оглед на място. Всички разходи, свързани с участието в процедурата, включително и разходите във връзка с проучванията и с осигуряването на доказателствата за качеството на изпълнение на поръчката, са изцяло за сметка на заинтересованите лица, съответно на участниците. Доставката на всички материали, необходими за изпълнение на поръчката, е задължение на изпълнителя. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от 2 млн. лв., сервизна база и подходящо техническо оборудване. Оферти се набират до 2 февруари.

Туристическа инфраструктура за пещера Бисерна

2 млн. лв.

Дирекция Природен парк "Шуменско плато" обяви обществена поръчка за изграждане на буферно (приемно) помещение и пещерна инфраструктура за пещера "Бисерна". Тя се финансира с малко над 2 млн. лв. без ДДС по програма "Околна среда". Поръчката включва закупуване (изработка) и изграждане на интериорно и аварийно осветление в пещерата и преустройство и разширение на Летен информационен център. Предвидено е още обособяване и оборудване на интерпретативен модул за наблюдение на небесните тела над ПП "Шуменско плато" и основно почистване на пещерните галерии от стари строителни материали и оборудване. Крайният срок за изпълнение е 15.08.2015 г. Пещерата Бисерна се намира на Шуменско плато. Дължината на изследваните галерии е около 2700 метра, разположени на два етажа. Затворена е за посещения от над 30 години.

Доставка на 110 автобуса за София


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

3 коментара
 • 1
  cinik avatar :-|
  cinik

  Кадърното си е кадърно. Община Поморие, която и сега има сред най-добре осветените у нас улици, ще слага улично осветление за още 4 милиона. И ще го направи наистина.

 • 2
  id_1 avatar :-|
  !D !калпав е новия вид Дневник!

  Тази рубрика може да е голяма находка.
  Нека да се публикуват вссяка седмица по-големите поръчки.
  Още едно браво, за което четем Дневник и Капитал.

 • 3
  cinik avatar :-|
  cinik

  До коментар [#2] от "!D !":

  За съжаление я поорязаха. По-рано в тази рубрика пускаха и избраните изпълнители по разните търгове заедно с офертите, с които са победили. Нещо, което с времето можеше да се разпечата, събере в том, прошнурова и ето ти готова книга "Как се разграбваше България"


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Капанът AstraZeneca

Капанът AstraZeneca

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK