Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4649 прочитания

© Юлия Лазарова


Ремонт на пътя Гиген - Славовица

3.13 млн. лв.

Община Гулянци обяви обществена поръчка за инженеринг (проектиране и строителство) на ремонта на пътната отсечка Гиген - Искър - граница общини Гулянци и Долна Митрополия - Славовица, от км 0+000 до км 4+990. Проектът се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество "Румъния - България 2007-2013 г.". В обхвата на поръчката са включени изготвяне на работни проекти, строително-монтажни работи, земни, пътни, асфалтови работи и изграждане на съоръжения - водостоци, кофражи, огради и парапет, авторски надзор и въвеждане в експлоатация на участъка с дължина 4.990 км. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс за материали, консумативи, работни заплати и др. в размер не по-малък от 1.2 млн. лв. Те трябва да са изпълнили поне един сходен обект: строителство или проектиране и строителство, реконструкция, основен ремонт, рехабилитация на автомагистрали и/или пътища от републиканската пътна мрежа и/или общинската пътна мрежа, включително и пътни съоръжения към тях, или пътища с еквивалентни характеристики извън България. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител, а техническото предложение: 60%. Оферти се набират до 9 март.

Ремонт на улици в Ивайловград

3 млн. лв.

Община Ивайловград обяви поръчка за основен ремонт и рехабилитация на общински пътища и улична мрежа. Дължината на общинските пътища в община Ивайловград е 163.1 км съгласно приложения към документацията списък. В обхвата на поръчката са включени: изкъртване на асфалтова настилка, включително изкопаване, натоварване и извозване на депо, изкърпване на единични дупки и деформации на настилката, полагане и уплътняване, доставка и полагане основа от минералбетон, включително профилиране и уплътняване и всички свързани с това дейности, полагане асфалтобетон плътна смес, превоз на асфалтови смеси и др. Прогнозната цена е 3 млн. лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение - краят на 2016 г. Участниците трябва да имат собствен финансов ресурс от поне 300 хил. лв. и да са изпълнили поне три сходни договора. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител, а техническата оферта - 60%. Оферти се приемат до 5 март.

Ремонт на улици в Севлиево

2.635 млн. лв.

Севлиево обяви поръчка за ремонт на пътища и улици на територията на общината за период от 20 месеца. Прогнозната цена е 2.63 млн. лв. без ДДС. Към момента в бюджета на Севлиево няма средства за ремонт на уличната мрежа. При осигуряване на финансиране избраният изпълнител ще бъде уведомен писмено за видовете и количествата строително-монтажни работи по това направление. Отчитането и изплащането на извършените дейности ще се извършва на базата на двустранно подписани протоколи, подробна ведомост (справка за изпълнени работи, включително отчетни документи, сертификати и декларации за съответствие на вложените материали за отчетния период) и фактура. Участниците трябва да имат собствен ресурс от поне 1.317 млн. лева. Те трябва да докажат опит за последните пет години с изпълнението на сходни поръчки - ремонт и строителство на пътища от първи до четвърти клас. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител, а техническата оферта 60%. Оферти се набират до 19 февруари.

Ремонт на улици в Царево

1.8 млн.лв. 

Царево обяви обществена поръчка за строителни работи по полагане на пътна настилка. Тя е разделена на две обособени позиции: 1. полагане на пътна настилка по улици в населените места; 2. полагане на пътна настилка по четвъртокласните пътища в общината. Участниците могат да подават оферти за една от тях или за двете. Дейностите включват изкъртване на повредена асфалтова настилка; профилиране и уплътняване на земното легло; доставка на трошен камък; фрезоване на повредена настилка; доставка и машинно полагане на плътен асфалтобетон с дебелина 4 см; оформяне на банкети; повдигане (сваляне) на ревизионни шахти и др. Прогнозната цена е 1.8 млн. лева без ДДС, а срокът на договора е до края на 2017 г. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс в размер на 30% от стойността на позицията/позициите, за които кандидатстват. Компаниите също така трябва да са изпълнили сходни поръчки на стойност поне колкото прогнозната. Оферти могат да се подават до 25 февруари.

Застраховка "Живот" за 14 640 съдии

1.7 млн. лв.

Висшият съдебен съвет обяви обществена поръчка за групова застраховка "Злополука" на общo 14 640 действащи и предстоящи за назначаване съдии, прокурори и следователи, младши съдии и младши прокурори, кандидати за младши съдии и младши прокурори, съдебни помощници и прокурорски помощници, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията, членове на ВСС, инспектори в Инспектората към ВСС, служители на НИП и съдебни служители. В обхвата на застраховката са включени застрахователните събития – злополука и заболяване, които покриват 6 основни и 6 допълнителни риска. Прогнозната стойност е 1.7 млн. лв. без ДДС. Срокът на застраховката е до края на 2017 г. Плащанията по настоящата обществена поръчка ще се извършват разсрочено на общо шест равни вноски два пъти годишно. Участниците трябва да изпълнили през последните три години минимум 2 еднакви или сходни поръчки: групово застраховане "Заболяване" и/или "Злополука" и/или "Живот". Оферти се приемат до 4 март.

Почиставене на трамваи и тролейбуси в София

1.21 млн. лв.

"Столичен електротранспорт" ЕАД обяви обществена поръчка за почистване и хигиенизиране на превозните средства (трамваи и тролейбуси) и обособените трасета на дружеството. Тя е със срок на изпълнение две години и включва следните дейности: ежедневно и основно почистване на трамваи и тролейбуси, обособените трасета и гаражните площи. Разделена е на обособени позиции: 1. Почистване на транспортните средства в трамвайно депо "Красна поляна", около 115 трамвая; 2. Почистване на транспортните средства в трамвайно депо "Банишора" и тролейбусно депо "Надежда", около 100 трамвая и 65 тролейбуса; 3. Почистване на транспортните средства в трамвайно депо "Искър" и тролейбусно депо "Искър", около 103 трамвая и 64 тролейбуса; 4. Почистване на обособени трасета, пероните на спирките и обращателните уши: обща дължина на обособените трасета - 38 778 м; обща дължина на трамвайните и тролейбусните уши 3670 м. Участниците трябва да имат финансов ресурс за всяка една обособена позиция не по-малко от 20 хил. лева, необходими за препарати, консумативи и почистващата техника, също така за заплати и осигуровки на работниците си преди да получи възнаграждение за извършване на услугата (което е около 45 дни от датата на подписване на договора). Те трябва да отговарят на следните изисквания за технически възможности и квалификация: за позиции 1, 2 и 3 да са изпълнили поне 2 договора за почистване на превозни средства от обществен транспорт (трамвай, тролейбуси, автобуси, метро, железопътен състав и други); за позиция 4 - поне 2 договора за почистване на улици. Оферти се набират до 16 март.

Ремонт на пътя Гиген - Славовица


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK