"Оргахим" предвижда разширение на производството си в Русе

Компанията планира да увеличи персонала си със 75 служители през първото тримесечие

От компанията признават, че срещат проблеми предимно при набирането на неквалифициран персонал.
От компанията признават, че срещат проблеми предимно при набирането на неквалифициран персонал.
От компанията признават, че срещат проблеми предимно при набирането на неквалифициран персонал.    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
От компанията признават, че срещат проблеми предимно при набирането на неквалифициран персонал.    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА

Компанията

"Оргахим" АД е основана през 1901 г. в Русе и произвежда специализирани химикали и покрития. Приходите от дейността на дружеството за 2013 г. са 80.7 млн. лв. Делът на износа за същата година е 62% от общите продажби, а основните пазари на продукцията са България, Турция и Румъния. През 2012 г., след като придобиха 100% от капитала, основните акционери на "Оргахим" отписаха компанията от Българската фондова борса - това бяха "Поликолор", "Уайтбийм холдинг" и "Тайдал Уейв трейдинг". Преди това дълго време русенското предприятие беше сред най-големите и ликвидни публични дружества, т.нар. сини чипове. През август 2013 г. "Оргахим" беше преобразувана и от нея се отделиха две нови дружества "Русе кемикълс" и "Оргахим ресинс".

Производителят на бои и лакове "Оргахим" АД предвижда разширяване на производството си. Това съобщиха от компанията пред "Капитал Daily", след като дружеството обяви, че наема допълнителен персонал. Плановете са да бъде увеличено производството на бои, лакове, мазилки и смоли. Миналата година дружеството вложи около 4 млн. евро в цех за смоли, изграден наново с модерни технологии, след като в началото на 2012 г. старият сериозно пострада при пожар. Щетите от него бяха покрити от застраховка. Заради новото разширение на производството се очаква до края на март да бъдат наети 75 нови служители. В момента "Оргахим" търси хора за 7 отворени позиции, после ще бъдат наемани още. Производственото разширение се отразява в обслужващите и търговските звена на компанията, в резултат на което част от отворените работни места ще допълнят екипите в съответните отдели.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  rosiraycheva50._ avatar :-|
  Роси
  • - 2
  • + 11

  "От компанията срещат проблеми предимно при набирането на неквалифициран персонал - работници в производствените цехове."
  При над 400000 безработни,повечето от които без квалификация,това как да го приемаме,че тези хора въобще не търсят работа,защото имат някакви скрити доходи.

  Нередност?
 • 2
  edin131 avatar :-|
  Nikoi
  • - 3
  • + 18

  и как така стана ,че съм акционер в предприятието ,акциите при продажбата им струваха по 850 лв ,после станаха 70 ,после ги отписаха от борсата и сега ще ни дадат едни левчета ,а предприятието е чуждо без да ме питат нищо и да са ми дали 1 лев дивидент за всички години акционерстване ,една голяма кражба на едно голямо русенско предприятие ,от което остава само отровите за русенци и нищо друго .

  Нередност?
Нов коментар