От софтуерните планини към "Атмосферата"

"Мусала Софт" започва с изработката на програми по поръчка и достига до изграждането на собствена мобилна платформа за тестване

Осем корпоративни истории разказва "Капитал Daily" през януари и февруари. Те са на компании, които бяха отличени в Националния конкурс за иновативно предприятие на 2014 г. Той се организира за десета поредна година от фондация "Приложни изследвания и комуникации". За "Иновативни технологии в традиционни сектори" наградата "Най-иновативно предприятие на 2014 г." получи "Аглика трейд", която "Капитал Daily" вече представи. Бяха описани и наградените образователен софтуер Jumpido и биодесертите Roobar, разработчикът на семантични решения "Онтотекст", надуваемите снегоходки Small Foot и екосъобразена система за унищожаване на химичните остатъци на домакинствата на "Балбок инженеринг". Днес представяме "Мусала Софт", която получи отличието "Устойчиво и иновативно развитие".

Когато стартираш  бизнес, промените могат да се случат светкавично. В един момент да си на гребена на вълната, в следващия – да си потънал много надълбоко. След това най-изненадващо да изплуваш и отново да се понесеш по бързото течение. Има безброй подобни примери в световен мащаб. "Мусала Софт" е един от българските такива. Компания, която стартира ударно през 2000 г., понася тежко спукването на dot.com балона в Силициевата долина през 2001 г., но само година по-късно  се завръща по-силно на сцената на софтуерните разработчици в България и вече 15 години е сред най-популярните IT компании в страната. Редовно влиза в класацията "Капитал Топ 100" в подсекцията софтуерни разработчици, получи и награда за цялостен принос в Националния конкурс за иновативно предприятие на 2014 г., организиран от фондация "Приложни изследвания и комуникации".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове