Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

2683 прочитания

© Юлия Лазарова


Заеми от 40 млн. лв. и 20 млн. евро за Фонд ФЛАГ

8.4 млн. лв.

Фондът за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ ЕАД, обяви обществена поръчка за избор на финансиращи институции за предоставяне на два револвиращи кредита. Разделена е на две обособени позиции – първата е за 40 млн. лева, а втората за 20 млн. евро. Фонд ФЛАГ отпуска средства на общините за съфинансиране на европейски проекти. Револвиращият кредит е такъв, отпуснат до размера на договорения лимит (40 млн. лв. и 20 млн. евро), при който в рамките на срока за усвояване правото на кредитополучателя да усвоява суми от заема се възстановява за всяка върната сума (револвира) многократно, изцяло или частично до максимално разрешения размер. Подробна информация относно параметрите на кредитите по двете обособени позиции се съдържа в документацията за участие. Прогнозната стойност на поръчката е близо 8.4 млн. лева без ДДС, а срокът на договора е 4 години. Участниците трябва да имат лиценз или да са вписани в регистъра на БНБ или друг компетентен орган на държава, членка на ЕС. Оферти се приемат до 8 април.

Допълнително пенсионно осигуряване за служителите на НКЖИ

8.4 млн. лв.

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви обществена поръчка за допълнително доброволно пенсионно осигуряване (ДДПО) на работниците и служителите на дружеството с вноски от работодателя за придобиване право на лична пенсия за старост, лична пенсия за инвалидност и наследствена пенсия в пенсионноосигурително дружество, управляващо фонд за ДДПО. Списъчният състав на персонала на НКЖИ към 31 януари е 11 650. Към настоящия момент НКЖИ осъществява допълнително доброволно пенсионно осигуряване на 11 650 работници и служители с месечна вноска в размер на 15 лв. Прогнозната стойност на поръчката е близо 8.4 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на договора е 4 години. Участниците трябва да предоставят лицензия за извършване на дейност по допълнително пенсионно осигуряване, издаден от Комисията по финансов надзор. Оферти се приемат до 21 април.

Средства за измерване на природен газ за "Овъргаз"

7.6 млн. лв.

"Софиягаз" ЕАД обяви обществена поръчка за доставка на средства за измерване за природен газ и комуникационни устройства по пет обособени позиции. Уредите са предназначени за технологичните потребности на газоразпределителните дружества "Софиягаз", "Овергаз Изток", "Овергаз Запад", "Овергаз Юг" и "Овергаз Север". На основание подписанo рамковo споразумение всеки възложител ще сключи договор с избрания доставчик за съответната обособена позиция, по който ще бъдат доставяни заявените уреди. Планирани са потребности от около 31 984 средства за измерване на природен газ и 530 комуникационни устройства. Прогнозната стойност е 7.6 млн. лева без ДДС, а срокът на доставка е 4 години. Участниците трябва да са изпълнявали сходни поръчки през последните пет години и да притежават сертификат ISO 9001 за газово оборудване, удостоверяващ действаща система за управление на качеството в компанията, производител на средствата за измерване.

Застраховка "Злополука" за БДЖ

5.5 млн. лв.

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД обяви обществена поръчка за застрахователна услуга чрез сключване на задължителна застраховка "Злополука на пътниците в обществен транспорт" за период от пет години. Прогнозната стойност е 5.46 млн. лева без ДДС. Кандидатите трябва да имат офиси/клонове минимум в 28-те областни центъра на територията на страната. Участникът или компанията майка трябва да имат актуален кредитен рейтинг минимум някой от следните: "А-", присъден от Standard & Poor’s, "Вааа1", присъден от Moody’s Investors Service, "A-", присъден от Fitch Ratings, "B+", присъден от AM Best Company, "iAA", присъден от БАКР, или еквивалентни на тях рейтинги. Оферти се приемат до 30 март.

Поддръжка на системата за спешни повиквания – телефон 112

3.3 млн. лв.

Министерството на вътрешните работи обяви поръчка за следгаранционна техническа поддръжка на "Национална система за спешни повиквания с единен европейски номер 112". Обхватът на услугата включва: операторски, координаторски, административни и изнесени работни места в центровете 112 в градовете Асеновград, Казанлък, Дупница, Несебър, както и други допълнително включени населени места, за които има издаден лиценз за работна станция; софтуерно, хардуерно и мрежово осигуряване - клиентско и сървърно; електрозахранване на центровете 112; поддръжка на карта с географски данни за позициониране на обажданията; поддръжка на база данни (Oracle лицензи и техническо обслужване); обучение на минимум 16 души от административния персонал по всички модули и др. Срокът на договора е 2 години, а прогнозната стойност 3.26 млн. лева без ДДС. Участниците трябва да разполагат със сервизна структура във всички области/областни градове за обслужване на техниката и услугите, както и с минимум 5 сертифицирани технически специалисти, които да поддържат оборудването. Оферти се приемат до 5 април.

Велоалеи в Бургас

3.2 млн. лв.

Община Бургас обяви поръчка за изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето на бързата автобусна линия – етап IІ (в обхвата на отдалечените квартали на Бургас). Поръчката е част от проекта за интегриран градски транспорт, финансиран по програма "Регионално развитие". Основен компонент от него е изграждането на единна система от велосипедни алеи, обвързани с основните трасета на градската транспортна схема и осъществяващи обвързаност и комуникация между градското ядро и отделните квартали. Проектът предвижда изграждането на три основни групи алеи: маршрути по трасето на бързата автобусна линия; маршрути в обхвата на централната градска част и маршрути в обхвата на отдалечените квартали на града (кв. "Банево", кв. "Минерални бани", кв. Ветрен, кв. "Крайморие" и ул. "Крайбрежна" до кв. Сарафово). Тази поръчка е за велоалеи в отдалечените квартали. Прогнозната стойност е близо 3.2 млн. лева, а срокът за изпълнение е 8 месеца. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на поне една сходна поръчка за последните пет години.

Ремонт на улици в Разград

3 млн. лв.

Разград обяви поръчка за ремонт на улици в града по следните обособени позиции: 1: улици в кв. "Възраждане", кв. "Вароша" и "Хърсате", кв. "Добровски"; 2: улици в кв. "Орел", кв. "Освобождение", кв. "Оборище" и кв. "Житница". Предвидено е изрязване и фрезоване на компрометирани участъци от асфалтовите настилки; възстановяване на основата, където е необходимо; полагане на асфалтови смеси за кърпежи, профилиране и преасфалтиране; обработване на пукнатини; подмяна на стари бордюри; направа на тротоарна настилка на прилежащи тротоари, където е необходимо, посредством бетониране, бетонни плочи; повдигане на ревизионни шахти и улични оттоци; превоз на излишни земни маси и отпадъци. Прогнозната стойност е малко над 3 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 180 дни. Участниците трябва да имат опит с еднакво или сходно строителство през последните 5 години, както и да докажат сигурност на доставките на асфалтови смеси, необходими за изпълнение на поръчката. Оферти се приемат до 7 април.

Автомобили за "Булгартрансгаз"

2 млн. лв.

"Булгартрансгаз" ЕАД обяви обществена поръчка за доставка на автомобили и транспортни средства. Тя е разделена на осем обособени позиции: първата е за доставка на 6 микробуса; втората е за един микробус със задвижване 4х4; третата - 6 автомобила с висока проходимост 4х4 с товарен отсек (пикапи); четвъртата - за 16 автомобила с висока проходимост 4х4 (джипове); петата - за един лекотоварен автомобил; шестата - за 6 автомобила със задвижване 4х4; седмата - един автобус 16+1 места; и последната - три автобуса 22+1 места. Прогнозната стойност е малко над 2 млн. лева без ДДС, срокът за изпълнение 180 дни. Оферти могат да се подават за една или повече позиции. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на сходни доставки. Оферти се приемат до 27 март.

Заеми от 40 млн. лв. и 20 млн. евро за Фонд ФЛАГ


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Намери ми наемател

Намери ми наемател

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.