Decathlon пусна онлайн магазина си в България

Клиентите на веригата вече могат да поръчват директно от сайта й

Френската верига за спортни стоки Decathlon вече предлага oпция за онлайн поръчки чрез българския си сайт (decathlon.bg). От четвъртък клиентите могат да избират и поръчват директно над 10 000 продукта. Засега опцията за плащане на стоката е чрез наложен платеж, но до няколко седмици ще е активна и възможността за онлайн плащане с карта.

"Въпреки че е пуснат от часове и все още не е публично обявен и рекламиран, онлайн магазинът вече регистрира поръчки", съобщи пред "Капитал Daily" Диана Ангелова, мениджър продажби онлайн продукти в "Декатлон България". За нас това е начин да достигнем до потребителите в по-малки населени места и да направим спорта по-достъпен за всички, коментира Ангелова.

По тази причина цената на доставка е 5 лв. за цялата страна независимо от обема на закупените стоки. При поръчка над 100 лв. магазинът осигурява доставката на стоката безплатно. Досега от сайта на магазините можеше да се преглеждат само предлаганите стоки и цените им, но нямаше възможност за покупка.

е-Стоките на мода

Онлайн пазаруването на спортни стоки отдавна е навик за повечето български потребители. Затова и преминаването към интернет продажби е ключово за веригите от бранша. Decathlon вече развива онлайн търговия в съседна Румъния, Унгария, Чехия, затова пускането на е-магазин тук беше естествено и очаквано, коментира Ангелова.

Основният конкурент на веригата в интернет търговията на спортни стоки е британският онлайн магазин SportsDirect.com. От Decathlon обаче смятат, че "фактът, че клиентите ни познават и марката вече е утвърдена в България, ще ни помогне бързо да наложим и онлайн магазина". В рамките на малко повече от година фирмата откри два магазина в София и по един във Варна и в Пловдив. За 2015 г. от фирмата планират и трети обект в София - в жк "Люлин", както и откриване на магазин в Бургас.

Още от Капитал