Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4055 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка на лекарства за онкологията в София

48.7 млн. лв.

"Специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД, София, обяви обществена поръчка за периодично повтарящи се доставки на лекарствени продукти. Тя е за срок от 12 месеца и е с прогнозна стойност 48.7 млн. лева без ДДС. Поръчката е разделена на 32 обособени позиции, като оферти могат да се подават за една или повече позиции. Гаранция в размер на 5% от договора се плаща за всяка обособена позиция. Договорите с избраните изпълнители могат да бъдат удължени до три месеца. Финансирането е със средства от здравната каса. В офертите си кандидатите трябва да посочат предлаганата цена в левове за опаковка с включен ДДС – стойността на стоката, опаковка, застраховка и транспорт, и всички други разходи, до краен получател – болничната аптека на лечебното заведение. Остатъчният срок на годност на лекарствата към датите на всяка една доставка трябва да бъде не по-малък от 50%. Участниците трябва да са изпълнили поне една доставка на лекарствата за последните три години. Оферти се приемат до 13 май. Обществени поръчки за доставка на лекарства обявиха и болницата по онкология - София област, на бул. "Столетов" и МБАЛ "Света Марина", Варна.

Въоръжена охрана на обекти и имущество на ЧЕЗ

11.7 млн. лв

"ЧЕЗ Разпределение България" АД обяви поръчка за въоръжена физическа охрана на обекти и имущество, охрана на мероприятия и осигуряване на пропускателен режим на територията на дейност на дружетството. Тя е за срок от 36 месеца с възможност договорът да се удължи с още 24 месеца. Охраната  ще се осъществява от 54 броя денонощни (включително 5 поста, които ще бъдат в режим нощни в работни дни и денонощни в празнични и неработни дни), 16 броя дневни и 6 броя нощни поста, подробно описани в техническата спецификация към документацията на поръчката. Прогнозният брой човекочасове (ч/ч) за 1 месец за стационарните постове е 43 896 часа и т.н. Възложителят си запазва правото по време на изпълнение на договора да увеличава или намалява броя на обектите, които ще се охраняват. Участницте трябва да имат минимум 300 служители на трудов договор. Те трябва да имат лиценз за извършване на охранителна дейност на територията на град София и следните области: София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. Оферти се приемат до 18 май.

Инвестиционни проекти за саниране във Варна

10 млн. лв.

Община Варна обяви поръчка за сключване на рамково споразумение за изработване на работни инвестиционни проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност. Споразуменията ще са за срок от 4 години. Инвестиционните проекти трябва да съдържат следните части: 1. Архитектурна; 2. Конструктивна/Конструктивно становище; 3. Отопление, вентилация и климатизация (ОВиК); 4. Водоснабдяване и канализация (ВиК); 5. Електро; 6. Енергийна ефективност; 7. Пожарна безопасност; 8. План за безопасност и здраве; 9. Временна организация безопасност на движението; 10. План за управление на строителните отпадъци; 11. Сметна документация по части, в т.ч. подробни количествени и количествено-стойностни сметки за видовете СМР и др. Максималният брой участници, с който общината ще сключи споразумение, е 20. Участниците трябва да имат изпълнени поне три сходни договора за последните три години - изработване на инвестиционни проекти за многофамилни жилищни сгради. Оферти се приемат до 14 май.

Охрана на държавния резерв

10 млн. лв.

Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" обяви поръчка за осигуряване на физическа въоръжена денонощна охрана и охрана чрез технически системи за сигурност, мониторинг и реакция с автопатрулни екипи на обектите и на имуществото, собственост на агенцията. Обектите са подробно описани в документацията за възлагане. Срокът на договора е три години от датата на сключване. Прогнозната стойност е до 10 млн. лв. Плащането ще се извършва на месечна база. Участниците трябва да разполагат с удостоверение за сигурност, валидно най-малко шест месеца след крайния срок за подаване на заявленията, както и с нотариално заверено копие на Разрешение от ДАНС за достъп до класифицирана информация с ниво на класификация "Поверително" или по-високо, издадено на името на управителите. Те трябва да имат застраховка професионална отговорност с лимит 500 хил. за едно събитие и 3 млн. лв. годишен агрегат. Те трябва да имат собствен ресурс от поне 2 млн. лв. и да са изпълнили поне два сходни договора за последните пет години. Необходимо е да разполагат с поне 120 огнестрелни оръжия и 50 бр. патрулни автомобили. Оферти се приемат до 7 май.

Внедряване на географска система за "Булгартрансгаз"

6 млн. лв.

"Булгартрансгаз" ЕАД обяви обществена поръчка за доставка и внедряване на географска информационна система (ГИС) за дружеството. Тя е със срок на изпълнение 425 дни и прогнозна стойност 5.95 млн. лева без ДДС. Поръчката включва: 1. Проучвателни дейности; 2. Проектиране, изготвяне на детайлна дизайн документация и детайлен проектен план; 3. Доставка на техническо оборудване (системен софтуер, хардуер и прилежащи компоненти); 4. Изграждане на техническата инфраструктура, необходима за функциониране на ГИС; 5. Инсталиране и първоначално конфигуриране на работната среда; 6. Разработка на системата; 7. Основно внедряване; 8. Извършване на Алфа тест; 9. Извършване на Бета тест; 10. Извършване на "ТЕСТ"; 11. Окончателно внедряване; 12. Извършване на обучение. Кандидатите трябва да имат собствен ресурс от поне 1.5 млн. лв. и да са изпълнили поне два сходни договора през последните три години. Оферти се приемат до 14 май.

Основен ремонт на част от бул. "Васил Априлов" в Пловдив

5.8 млн. лв.

Община Пловдив обяви поръчка за първи етап от основния ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка от колело "Централна гара" до ул. "Войнишка слава". Тя включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалея, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания, ново улично осветление, светофарна уредба и др. Прогнозната стойност за изпълнение е до 6 972 000 лв. с ДДС. Срокът е 12 месеца. Финансирането е от бюджета на община Пловдив, като за тази година са осигурени 500 хиляди лева, а остатъкът ще бъде заложен в бюджет 2016 г. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от 2.9 млн. лв. Те трябва да имат опит с поне пет сходни обекта за последните пет години. Оферти се приемат до 11 май.

Електричество за НКЖИ

4.4 млн. лв.

Национална компания Железопътна Инфраструктура (НКЖИ) обяви обществена поръчка за избор на доставчик на електрическа енергия и координатор на балансираща група за обектите на дружеството, присъединени на нива средно и ниско напрежение. Срокът на договора е 12 месеца. Изпълнителят ще извършва доставка на 40 000 MWh прогнозна нетна активна електрическа енергия и ще е координатор на стандартна балансираща група за 251 обекти, собственост на НКЖИ.  Участниците посочват крайна цена за 1 MWh нетна активна електроенергия, която включва: разходите по изготвяне на прогнози, подаване и регистриране на графици в Енергийния системен оператор (ЕСО). Цената не включва акциз, ДДС, такси за мрежови услуги и такса задължение към обществото. Възложителят заплаща измерената реално потребена електрическа енергия и регистрирани небаланси (положителни отрицателни) по предложената от участника цена за 1 MWh, нетна активна електроенергия, която цена е постоянна за срока на изпълнение на договора. Участниците трябва да имат изпълнен поне един сходен договор за последните три години. Оферти се приемат до 11 май.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK