Моята скъпа салата

Дефицитът в производството на българска маруля и лошото време доведоха до по-високи цени

Разминаванията в официалната статистика и реалния пазар ясно говорят за огромен сив сектор
Разминаванията в официалната статистика и реалния пазар ясно говорят за огромен сив сектор    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Разминаванията в официалната статистика и реалния пазар ясно говорят за огромен сив сектор
Разминаванията в официалната статистика и реалния пазар ясно говорят за огромен сив сектор    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Според повечето международни кулинарни блогове зелената салата категорично влиза в топ 10 на българските традиционни ястия. И макар и далеч да не доближава имиджа на шопската като запазена марка на страната, комбинацията от маруля, лук и репички, особено през пролетта, е избор номер едно за местния потребител.

Новините за него, а и за пазара, тази година са и добри, и лоши. Добрата е, че въпреки катаклизмичните прогнози за реколтата, българска маруля все пак има. Лошата - че цените й са почти два пъти по-високи спрямо миналогодишните, при това за стока с по-ниско качество.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се