Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал
Новият брой: Новите визи

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4320 прочитания

© Юлия Лазарова


Ремонт на парк "Възраждане" в София

6 млн. лв.

"Софийски имоти" ЕАД обяви за втори път поръчката за обновяване на парк "Възраждане" в столичния квартал "Зона Б5". Първата е прекратена най-вероятно заради липса на кандидати. Този път прогнозната стойност на ремонта е с 1.75 млн. лв. повече, или 6 млн. лв. без ДДС. Поръчката е разделена на два етапа. Първият обхваща територията от парка между бул "Ген. Скобелев" и улиците "Партений Нишавски" и "Българска морава" и се финансира със заем от 1.7 млн. лв. от Фонда за устойчиво градско развитие на София (инициативата JESSICA на програма "Регионално развитие"). Вторият етап – за пространството между улиците "Камен Андреев" и Добруджански край", ще се финансира със собствени средства на "Софийски имоти". Реконструкцията на парка в "Зона Б5" включва изграждане на два паркинга със 152 места, ресторант и кафене, амфитеатрална сцена, детска площадка, стена за катерене, "сух" фонтан с водни ефекти и др. Паркът ще бъде озеленен, настилките ще бъдат подменени заедно с осветлението, ще се монтират обществени тоалетни, системи за видеонаблюдение, за поливане, ще се подмени електрическата и ВиК мрежата. Срокът за изпълнение е 330 дни. Участниците в процедурата трябва да разполагат със собствени средства от поне 1 млн. лв. Оферти се приемат до 8 юни.

Доставка на компютри и софтуер за БНБ

6 млн. лв.

Българската народна банка обяви поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване, компютърни компоненти за него, софтуерни продукти и услуги по инсталиране и конфигуриране. Тя е разделена на две обособени позиции: първата е "Доставка, инсталиране, конфигуриране и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване, компоненти и софтуер, както и софтуерна поддръжка на доставения софтуер" и втората - "Доставка, инсталиране, конфигуриране и софтуерна поддръжка на софтуер, необходим за продължаване на експлоатацията и разширяване на налични софтуерни системи в БНБ". Оферти могат да се подават за една или за двете позиции. Доставките и услугите ще се възлагат с писмена заявка от възложителя до избрания за изпълнител участник. Срокът на договора ще е 48 месеца. Участниците трябва да имат изпълнена поне 1 доставка и услуга, еднаква или сходна с предмета на обособената позиция, за която подават оферта, изпълнена през последните три години. Оферти се приемат до 8 юни.

Преводи за Министерството на финансите

6.35 млн. лв.

Министерството на финансите обяви обществена поръчка за извършване на преводачески услуги. Възложителят ще сключи 4-годишно рамково споразумение с няколко изпълнителя. Въз основа на споразуменията ще се сключат договори за: 1. Писмен превод, обикновен, от/на езиците от I група - до 110 хил. лв. без ДДС; 2. Писмен превод, обикновен, от/на езиците от II група - до 21 хил. лв. без ДДС; 3. Писмен превод, обикновен, от/на езиците от III група - до 8 хил. лв. без ДДС; 4. Писмен превод, бърз, от/на езиците от I груп - 152 хил. лв. без ДДС; 5. Писмен превод, бърз, от/на езиците от II група - 14 хил. лв. без ДДС; 6. Писмен превод, бърз, от/на езиците от III груп - до 4000 лв. без ДДС; 7. Устен превод, консекутивен - до 23 хил. лв. без ДДС; 8. Устен превод, симултанен - до 18 хил. лв. без ДДС. За всяка от преводаческите услуги възложителят ще сключва договор с този потенциален изпълнител, който е оферирал най-ниска единична цена за съответния вид преводаческа услуга в ценовата си оферта. Участниците трябва да имат изпълнени услуги за преводи с международните и европейските институции в следните области: финанси, счетоводство и право. Те трябва да притежават валиден сертификат за управление на качеството по стандарта ISO 9001:2008 или еквивалент. Оферти се приемат до 22 май.

Специализиран катер за пристанище Варна

3 млн. лв.

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", клон Варна, обяви поръчка за доставка на специализиран мореходен оборудван катер за наблюдение и обслужване на средствата за навигационно осигуряване. Срокът за доставка е една година, а прогнозната стойност е 3 млн. лв. без ДДС. Участниците трябва да има изпълнен поне един договор за последните три години, сходен с предмета на настоящата поръчка, да имат валиден сертификат за качество и сертификат за система за управление на околната среда. Поръчката се финансира със средства на предприятието. Оферти се приемат до 6 юни.

Трети етап от ремонта на Борисовата градина в София

1.77 млн. лв.

Столичната община обяви поръчка за трети етап от проекта за обновяване на парк Борисова градина. Тя е разделена на четири обособени позиции: 1. Изграждане на обществена тоалетна и водопровод; 2. Изграждане на детска площадка; 3. Ремонт и възстановяване на настилки; 4. Изграждане на автоматизирана подземна напоителна система. Оферти могат да се подават само за една позиция. Прогнозната цена за цялата поръчка е 1.775 млн. лв., а срокът за изпълнение е 80 дни. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от 80 хил. лв. за първа позиция, 110 хил. лв. за втора, 680 хил. лв. за трета и 15 хил. лв. за четвърта. Те трябва да са изпълнили минимум 3 обекта, сходни с предмета на обособената позиция, за която участва, за последните 5 години. Критерият за избор е най-ниска цена, а оферти могат да се подават до 25 май.

Нова светофарна уредба във Варна

1.5 млн. лв.

Община Варна обяви поръчка за проектиране, изграждане и реконструкция, доставка на конструктивни елементи и резервни части за светофарните уредби и автоматизираната система за регулиране и управление на движението на територията на общината. Изпълнителят трябва да изготви следните проекти: Обяснителна записка с транспортно-технически изчисления; План за организация на движението; План за разположението на пътните светофари, контролера, транспортните детектори и др. технически средства; Схема за разпределение на транспортните потоци, с обозначаване на всички опасни и полуопасни точки между тях и др. Дейностите включват още: изграждане на нови светофарни уредби и реконструкция на съществуващи, пътни строително-ремонтни работи; възстановяване на нанесени щети по светофарните уредби вследствие на ПТП и природни бедствия; доставка и монтаж на конструктивни елементи и оборудване за светофарни уредби и модули за резервни части на съществуващите системи за регулиране и управление на движението на Варна, както и на системата за видеотрафик преброяване. Крайният срок за изпълнение е 31 декември 2017 г. Финансирането е от бюджета на община Варна. Участниците трябва да докажат опит в изграждането и ремонта на светофарни уредби. Оферти се приемат до 25 май.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK