С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
3 май 2015, 17:47, 4108 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Ремонт на парк "Възраждане" в София
6 млн. лв.


"Софийски имоти" ЕАД обяви за втори път поръчката за обновяване на парк "Възраждане" в столичния квартал "Зона Б5". Първата е прекратена най-вероятно заради липса на кандидати. Този път прогнозната стойност на ремонта е с 1.75 млн. лв. повече, или 6 млн. лв. без ДДС. Поръчката е разделена на два етапа. Първият обхваща територията от парка между бул "Ген. Скобелев" и улиците "Партений Нишавски" и "Българска морава" и се финансира със заем от 1.7 млн. лв. от Фонда за устойчиво градско развитие на София (инициативата JESSICA на програма "Регионално развитие"). Вторият етап – за пространството между улиците "Камен Андреев" и Добруджански край", ще се финансира със собствени средства на "Софийски имоти". Реконструкцията на парка в "Зона Б5" включва изграждане на два паркинга със 152 места, ресторант и кафене, амфитеатрална сцена, детска площадка, стена за катерене, "сух" фонтан с водни ефекти и др. Паркът ще бъде озеленен, настилките ще бъдат подменени заедно с осветлението, ще се монтират обществени тоалетни, системи за видеонаблюдение, за поливане, ще се подмени електрическата и ВиК мрежата. Срокът за изпълнение е 330 дни. Участниците в процедурата трябва да разполагат със собствени средства от поне 1 млн. лв. Оферти се приемат до 8 юни.


Доставка на компютри и софтуер за БНБ
6 млн. лв.


Българската народна банка обяви поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване, компютърни компоненти за него, софтуерни продукти и услуги по инсталиране и конфигуриране. Тя е разделена на две обособени позиции: първата е "Доставка, инсталиране, конфигуриране и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване, компоненти и софтуер, както и софтуерна поддръжка на доставения софтуер" и втората - "Доставка, инсталиране, конфигуриране и софтуерна поддръжка на софтуер, необходим за продължаване на експлоатацията и разширяване на налични софтуерни системи в БНБ". Оферти могат да се подават за една или за двете позиции. Доставките и услугите ще се възлагат с писмена заявка от възложителя до избрания за изпълнител участник. Срокът на договора ще е 48 месеца. Участниците трябва да имат изпълнена поне 1 доставка и услуга, еднаква или сходна с предмета на обособената позиция, за която подават оферта, изпълнена през последните три години. Оферти се приемат до 8 юни.

Преводи за Министерството на финансите
6.35 млн. лв.
Министерството на финансите обяви обществена поръчка за извършване на преводачески услуги. Възложителят ще сключи 4-годишно рамково споразумение с няколко изпълнителя. Въз основа на споразуменията ще се сключат договори за: 1. Писмен превод, обикновен, от/на езиците от I група - до 110 хил. лв. без ДДС; 2. Писмен превод, обикновен, от/на езиците от II група - до 21 хил. лв. без ДДС; 3. Писмен превод, обикновен, от/на езиците от III група - до 8 хил. лв. без ДДС; 4. Писмен превод, бърз, от/на езиците от I груп - 152 хил. лв. без ДДС; 5. Писмен превод, бърз, от/на езиците от II група - 14 хил. лв. без ДДС; 6. Писмен превод, бърз, от/на езиците от III груп - до 4000 лв. без ДДС; 7. Устен превод, консекутивен - до 23 хил. лв. без ДДС; 8. Устен превод, симултанен - до 18 хил. лв. без ДДС. За всяка от преводаческите услуги възложителят ще сключва договор с този потенциален изпълнител, който е оферирал най-ниска единична цена за съответния вид преводаческа услуга в ценовата си оферта. Участниците трябва да имат изпълнени услуги за преводи с международните и европейските институции в следните области: финанси, счетоводство и право. Те трябва да притежават валиден сертификат за управление на качеството по стандарта ISO 9001:2008 или еквивалент. Оферти се приемат до 22 май.

Специализиран катер за пристанище Варна
3 млн. лв.


Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", клон Варна, обяви поръчка за доставка на специализиран мореходен оборудван катер за наблюдение и обслужване на средствата за навигационно осигуряване. Срокът за доставка е една година, а прогнозната стойност е 3 млн. лв. без ДДС. Участниците трябва да има изпълнен поне един договор за последните три години, сходен с предмета на настоящата поръчка, да имат валиден сертификат за качество и сертификат за система за управление на околната среда. Поръчката се финансира със средства на предприятието. Оферти се приемат до 6 юни.

Трети етап от ремонта на Борисовата градина в София
1.77 млн. лв.


Столичната община обяви поръчка за трети етап от проекта за обновяване на парк Борисова градина. Тя е разделена на четири обособени позиции: 1. Изграждане на обществена тоалетна и водопровод; 2. Изграждане на детска площадка; 3. Ремонт и възстановяване на настилки; 4. Изграждане на автоматизирана подземна напоителна система. Оферти могат да се подават само за една позиция. Прогнозната цена за цялата поръчка е 1.775 млн. лв., а срокът за изпълнение е 80 дни. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от 80 хил. лв. за първа позиция, 110 хил. лв. за втора, 680 хил. лв. за трета и 15 хил. лв. за четвърта. Те трябва да са изпълнили минимум 3 обекта, сходни с предмета на обособената позиция, за която участва, за последните 5 години. Критерият за избор е най-ниска цена, а оферти могат да се подават до 25 май.

Нова светофарна уредба във Варна
1.5 млн. лв.


Община Варна обяви поръчка за проектиране, изграждане и реконструкция, доставка на конструктивни елементи и резервни части за светофарните уредби и автоматизираната система за регулиране и управление на движението на територията на общината. Изпълнителят трябва да изготви следните проекти: Обяснителна записка с транспортно-технически изчисления; План за организация на движението; План за разположението на пътните светофари, контролера, транспортните детектори и др. технически средства; Схема за разпределение на транспортните потоци, с обозначаване на всички опасни и полуопасни точки между тях и др. Дейностите включват още: изграждане на нови светофарни уредби и реконструкция на съществуващи, пътни строително-ремонтни работи; възстановяване на нанесени щети по светофарните уредби вследствие на ПТП и природни бедствия; доставка и монтаж на конструктивни елементи и оборудване за светофарни уредби и модули за резервни части на съществуващите системи за регулиране и управление на движението на Варна, както и на системата за видеотрафик преброяване. Крайният срок за изпълнение е 31 декември 2017 г. Финансирането е от бюджета на община Варна. Участниците трябва да докажат опит в изграждането и ремонта на светофарни уредби. Оферти се приемат до 25 май.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Най-рентабилните динамични компании: Все още силно печеливши Най-рентабилните динамични компании: Все още силно печеливши

Нормата на печалба на растящите малки и средни предприятия продължава да се увеличава, но вече се забелязват признаци на забавяне

9 дек 2019, 351 прочитания

Repsol си постави за цел да стане въглеродно неутрална до 2050 г. Repsol си постави за цел да стане въглеродно неутрална до 2050 г.

Инвеститорите настояват и другите петролни компании да последват примера й

9 дек 2019, 141 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Корпоративен сезон: Добри резултати и малко разочарования

Повечето от постиженията на публичните компании през първото тримесечие бяха очаквани от анализаторите

Още от Капитал
Какво прави една реклама ефективна

Николай Караджов, Светослава Диновска и Радомир Иванов от агенцията Saatchi&Saatchi Sofia, пред "Капитал"

Супер звук в мини тяло

Кои са най-добрите TWS слушалки на пазара

Язовир "Черна дупка"

Пресъхването на язовир "Студена" заплаши Перник с пълно безводие до края на годината и разкри огромните пропуски при управлението на водите в България

От какво боледува педиатрията

За лечението на 1.2 млн. деца в България се отделят само 11% от бюджета на здравната каса

Гледни точки

Новата поредица прожекции "Киноточка" започва с документален филм за музиката в киното

Камион желание

Отново за мобилните кухни, уличната храна и къде да я опитаме този месец

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10