Кратки бизнес новини

Луиз Ричардсън е първата жена, която ще застане начело на университета в Оксфорд, Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е дарил 50 хил. от акциите от компанията на неназована благотворителна организация, Джо Лундер ще оглави Fredriksen Group

Луиз Ричардсън е първата жена, която ще застане начело на университета в Оксфорд в над 900-годишната история на учебното заведение. В момента тя оглавява университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия, а преди това е заемала ръководна длъжност и в Харвард. Родената в Ирландия 56-годишна Ричардсън е официално номинирана за 272-ия ректор (вицеканцлер) на Оксфорд и след като кандидатурата й бъде одобрена от академичния съвет, от 1 януари 2016 г. ще замени Андрю Хамилтън, който ще се присъедини към екипа на Нюйоркския университет. Ричардсън е доктор по политически науки, а професионалните й сфери на интерес са в областта на международната безопасност и тероризма.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е дарил 50 хил. от акциите от компанията на неназована благотворителна организация, става ясно от публикувана до регулаторите в САЩ информация, съобщава онлайн изданието 9to5mac.com. При настоящите цени от над 130 долара за акция пакетът се оценява на около 6.5 млн. долара. Предишното дарение на Кук, добило публичност, бе в полза на кампанията Project One America за равни права на ЛГБТ (лесбийки, гей, би- и транссексуални) общностите, припомня изданието. Откакто пое управлението на компанията през 2011 г., Кук промотира благотворителността като ключова част от мисията на Apple.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал