С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
7 юни 2015, 15:49, 4020 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Доставка на ангиографски апарати
4 млн. лв.


Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за доставка на ангиографски апарати за лечебните заведения, включени в средносрочната рамкова инвестиционна програма (СРИП), финансирана по оперативна програма "Регионално развитие 2007 – 2013 г.". Апаратите са за УМБАЛ "Александровска", София, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", Велико Търново, МБАЛ Русе. Поръчката включва монтаж, инсталация и пускане в експлоатация на доставената медицинска апаратура; обучение за работа; гаранционно обслужване. Прогнозната стойност е 4 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 39 месеца. Участниците могат да са производители или упълномощени представители. Медицинските изделия трябва да имат сертификат за качество 13485:2003 и сертификат ISO 9001:2008 с обхват доставка и сервизно обслужване на медицинска апаратура или еквивалент. Те трябва да имат разрешение за търговия на едро с медицинска апаратура. Крайният срок за подаване на оферти е 20 юли.


Копирна хартия за държавната администрация
3.38 млн. лв.

Централният орган за обществени поръчки към Министерството на финансите ще сключи рамково споразумение с няколко доставчика на копирна хартия. Споразуменията ще важат две години. Прогнозната стойност на цялата поръчка е 3.38 млн. лв. без ДДС. Видовете копирна хартия са подробно описани в техническата спецификация към документацията за участие. Поръчката се състои от три обособени позиции: 1. Доставка на рециклирана копирна хартия с прогнозна стойност 2.4 млн. лв. без ДДС; 2. Доставка на нерециклирана копирна хартия с прогнозна стойност 820 хил. лв. без ДДС; 3. Доставка на различни видове хартия за офиса, включително безконечна принтерна хартия, факс хартия, цветна хартия, картони и др. с прогнозна стойност 160 хил. лв. без ДДС. Количествата ще бъдат посочени в минипроцедурите за сключване на договор от страна на индивидуалните възложители. Оферти могат да се подават за една или повече позиции. Участниците трябва да имат изпълнени поне 10 сходни поръчки за всяка позиция, за която кандидатстват. Оферти могат да се подават до 10 юли.
 
Заем за "Топлофикация Разград"
2.8 млн. лв.


"Топлофикация Разград" ЕАД обяви обществена поръчка за осигуряване на финансиране със срок на изплащане от 5 години. Единият кредит е в размер до 770 хил. евро и с него ще се рефинансира съществуващ банков заем; вторият е до 420 хил. евро - инвестиционен кредит за финансиране на нов проект за преоборудване на два парни котела за производство на енергия чрез изгаряне на биомаса; третият е до 500 хил. лв. - оборотен кредит (овърдрафт). Срокът на договаряне е до 31 юли 2015 г., а на усвояване - до 31 август 2015 г. Срокът на погасяване е 31 август 2020 г. Плащането на лихвите и погасяването на главниците по осигуреното финансиране ще се извършват по следния начин: по инвестиционното финансиране на 60 равни месечни вноски до издължаването на кредита – на 25-о число от месеца; по овърдрафта – погасяване на лихвата на 25-о число от месеца; усвояване и погасяване на главницата многократно за срока на кредита и окончателно погасяване на главницата на падежа на овърдрафта. Участниците трябва да представят копие от лиценз за извършване на банкова дейност от БНБ или копие от документ, доказващ регистрацията на участника като небанкова финансова институция, както и справка, разбита по години, за брой предоставени финансирания с общ размер между 2 и 5 млн. лв. за последните три календарни години (2011-2014 г.). Оферти се приемат до 2 юли.
 
Ремонт на кабелни и въздушни мрежи на ЧЕЗ
2.5 млн. лв.

 
"ЧЕЗ Разпределение България" АД обяви поръчка за изграждане и реконструкция на кабелни и въздушни мрежи средно и ниско напрежение на територията на София и София-област. Тя е разделена на седем обособени позиции: 1. Изграждане и реконструкция на кабелни и въздушни мрежи на територията на оперативен център (ОЦ) "Изток" в София; 2. ОЦ "Запад"; 3. ОЦ "Север"; 4. ОЦ "Юг"; 5. ОЦ "Ботевград и Пирдоп"; 6. ОЦ "Костенец и Самоков"; 7. ОЦ "Сливница и Своге". Всеки участник може да участва само за една обособена позиция. Критерият за оценка е "Икономически най-изгодна оферта". Срокът на договорите ще е за две години. Прогнозната стойност за цялата поръчка е 2.5 млн. лв. Участниците трябва да разполагат с определен брой технически лица и оборудване, както и опит в изпълнението на сходни поръчки - строително-монтажни и електромонтажни работи по електропреносната мрежа. Срокът за подаване на оферти е 24 юли.

Почистване на речни корита и дерета в Столична община
2.4 млн. лв.
Столична община обяви обществена поръчка за почистване и осигуряване на проводимост на коригирани и некоригирани речни корита на реки, преминаващи през нейната територия. Тя е разделена на следните позиции: 1.1. р. Владайска с реките и деретата от водосбора й, 1.2. р. Суходолска с реките и деретата от водосбора й; 2.1 р. Банска, р. Какач, р. Шевовица и реките от водосбора им; 2.2. р. Блато, р. Църна бара и реките от водосбора им; 3.1 р. Перловска с реките и деретата от водосбора й, 3.2. р. Слатинска с реките и деретата от водосбора й; 4.1. всички реки и дерета на територията на райони Панчарево и Искър, 4.1 р. Банишка и реките от водосбора й, 4.3. р. Шиндра, 5.1. всички реки и дерета на територията на райони Нови Искър и Кремиковци; 6.1. речните корита на реките Църна бара, Рударщица, Слани дол и безименното дере в местност Капрал на разстояние 500 метра след язовирните стени на язовирите общинска собственост, включително почистване на откосите на язовирните стени. Договори с избраните изпълнители ще се сключат за три месеца. Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Участниците трябва да са изпълнили най-малко три сходни поръчки за последните три години и да имат необходимото техническо оборудване. Оферти се приемат до 15 юли.
 
Изграждане на LED осветление в Благоевград
1.55 млн. лв.

 
Благоевград обяви поръчка за изграждане на LED осветление на територията на общината – I–ви етап. Тя предвижда да се подменят 1646 натриеви лампи с високо налягане, или около 33% от лампите на територията на града, с високоефективни светодиодни (LED). Предвижда се да се направи ремонт на 1065 стълба за улично осветление, да се монтират нови 94 стълба като счупени или липсващи. Всички стълбове, включени в подмяната, ще бъдат ремонтирани. Ще се извърши ремонт на захранващата мрежа, като ще се кабелират 5873 м въздушна мрежа. В обществената поръчка е включено монтиране на интелигентно управление, което позволява регулиране интензивността на светене по програма. От диспечерски център ще може да се следи работата на клоновете от уличното осветление, работата на всеки осветител, замърсяване и други показатели в реално време. След съгласуване с Пътна полиция в късните часове на нощта може да се намали силата на светене. Предвижда се обучение на служителите за работа със системата за управление – минимум двама служители. Новото и ремонтирано осветление трябва да се поддържа 5 години. Срокът на изпълнение също е 5 години. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от поне 750 хил. лв. и да имат опит с монтажни работи на осветителни и сигнализационни тела за пътища, летища и други. Оферти могат да се подават до 1 юли.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

3 октомври 2019
Хотел Империал Пловдив

Годишен бизнес форум Industry 4.0


Къде е мястото на България в Индустрия 4.0 и европейската карта на автомобилните производители?
Запазете своето място на форума Industry 4.0, организиран от Капитал, за да почерпите от първа ръка от опита и знанието на глобалните и местни лидери: Daimler, Volvo Group, McKinsey & Company, Schneider Electric, Aurubis и други.

Основни теми на събитието:


 • Перспективите за развитие на индустриалния и автомобилния сектори в страната и региона
 • Бизнес стратегиите за прилагане на нови технологии като AI и 5G на водещи европейски производители
 • Умните решения за по-добро използване на ресурсите и кръгова икономика
 • Конкретните ангажименти на държавата и общините за развитие на индустриалния сектор

Годишен бизнес форум Industry 4.0 Запазете билет

Прочетете и това

Дяловите инвестиции в Централна и Източна Европа растат, но не и в България Дяловите инвестиции в Централна и Източна Европа растат, но не и в България

През 2018 г. фондовете с фокус върху региона са набрали 1.8 млрд. евро и са вложили 2.7 млрд. евро

21 авг 2019, 835 прочитания

Депозитите нарастват, но лихвите остават ниски Депозитите нарастват, но лихвите остават ниски

По-голямо предлагане на жилища и потенциално забавяне на растежа на цените прогнозира БНБ

21 авг 2019, 904 прочитания

24 часа 7 дни

Кариерен клуб: Финанси »

Кой спечели конкурса за стипендии на ARC Academy

Петимата финалисти ще получат 50% от стипендията за магистърската програма "Реклама и бранд мениджмънт"

"Кариерен кошер" привлича обратно българите с опит и образование от чужбина

Събитието на 4 септември се очаква да събере над 1500 висококвалифицирани кандидати

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
"Фазерлес" ще плати по 2 лв. дивидент на акция

Сумата е по-голяма част от печалбата за миналата година

Арх. Борислав Игнатов: Всеки лев от данъците трябва да добавя качество на живота

Кандидатът за кмет на София на "Демократична България" пред "Капитал"

Как Су-25 полетя към Беларус "през задния вход"

Ремонтът на щурмовите самолети продължава след сложен парламентарен лупинг

Фонд на Рокфелер продава ритейл парка в Пловдив на групата "Химимпорт"

Активът се оценява на над 35 млн. лв., но дълговете са почти толкова

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Кино: "Имало едно време в... Холивуд"

Тарантино с филмово густо за носталгията и нихилизма

Лаборатория на края на света

Българската база на Антарктида ще има нова сграда