Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

2473 прочитания

© Юлия Лазарова


ВиК ремонти в Стара Загора

4.33 млн. лв.

Община Стара Загора обяви поръчка за реконструкция и разширение на канализационната и водопроводната мрежа на кв. "Самара-3". Целта на проекта е да се постигнат изискванията за пречистването на градските отпадъчни води чрез изграждане на необходимата базова инфраструктура за отвеждане и третиране на отпадъчните води и съответно намаляване на количествата непречистени води, които се отделят в околната среда и се заустват в р. Бедечка. Други ефекти от реализацията на проекта са намаляване загубите на питейна вода, подобряване на водоснабдителните услуги и на хигиенните и здравните условия, както и намаляване на инфилтрацията/ексфилтрацията на канализационни води и значително редуциране на замърсителния товар, който се ексфилтрира в подземните и повърхностните води. Поръчката има два етапа, като започването на дейностите по етап II ще започне при осигурено финансиране. Дейностите по укрепване на изкопи с дълбочина до 2 метра и такива в скални почви, дренажи под канализацията, дворни шахти на отклоненията ще бъдат за сметка на бюджета на община Стара Загора. Прогнозната стойност е 4.33 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 90 дни. Участниците трябва да са изпълнили поне един сходен обект за последните пет години. Оферти се приемат до 27 юли.

Ремонт на пътя Кълъраш - Силистра

3.5 млн. лв.

Община Силистра обяви поръчка за ремонт на две отсечки от пътя Силистра - Кълъраш в района на румънската община Индепенденца и тази на Силистрa по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 г. Участъците от път SLS 1082 от км 0+000 до км 2+422.45 и от път SLS 1086 от км 0+000 до км 5+475.81 са изградени преди 1980 г. и през последните години са извършвани частични ремонти и текущо поддържане. Двата пътя са свързани, като от края на единия започва другият. Общата дължина на двата пътя е 7898 м. Вследствие на дългата експлоатация, без да са извършвани сериозни ремонти, съществуващата асфалтобетонова настилката е в лошо състояние, с много повреди и деформации, с намален габарит, неотговарящ на натоварването и интензивността на движението. Отводняването на пътя също е нарушено, окопите са затлачени, запълнени на 90%, банкети с намален габарит и профил. С изпълнение на ремонта на обекта ще се обезпечат техническите параметри на пътищата, ще се подобрят транспортно–експлоатационните качества и носимоспособността на настилката. Прогнозната цена е 3.5 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение - 90 дни. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от поне 1.5 млн. лв., както и да са изпълнили поне един сходен обект за последните пет години.Оферти се приемат до 13 юли.

Преустройство на Централната поща в София

2.65 млн. лв.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви поръчка за преустройство на ІV етаж на Пощенската палата (Централна поща) на ул. "Гурко" № 6 за нуждите на дирекция "Координация на програми и проекти", управляващ орган по оперативна програма "Транспорт". Сградата на Пощенската палата (сега МТИТС и Централна поща) е декларирана като "исторически и художествен паметник на културата". По тези причини е недопустима намесата по фасадата, височината и застроената площ на сградата. Преустройството засяга югоизточната и северната част на ІV подпокривен етаж. Преустройваните площи обхващат съществуващия ведомствен стол с прилежащи кухненски и складови площи и помещения за административни нужди. Ще трябва да бъдат премахнати неносещи преградни зидове, етернитови плоскости, ламарина по наклонените фасадни повърхнини. Пълна подмяна на дограмата и финишните обработки. В пространствено отношение решението се базира на следните принципи: решение на офисите по система "Отворен офис" с леки прегради от остъклени, фурнировани витрини. Инсталациите ще се проведат в окачения таван по метални скари. Вертикалната комуникация се осъществява по съществуващите стълбищни клетки към ул. "Гурко" и към ул. "Кузман Шапкарев". Подменят се и два асансьора, за да отговарят на изискванията за безопасна експлоатация. Поради пълната амортизация на съществуващата LT ламарина тя се подменя изцяло с трислоен термопанел от 10 см. Дограмата е петкамерна РVС с усилен профил. Срокът за изпълнение е една година. Участниците трябва да имат опит с изпълнението на сходни обекти. Оферти се приемат до 27 юли.

Доставка на храна за "Национална спортна база"

1.83 млн. лв.

"Национална спортна база" ЕАД обяви поръчка за доставка на хранителни продукти и напитки на едро. Доставките са за база 1: високопланински спортен комплекс "Белмекен", Велинград; база 2: национална спортна база "Спартак", Созопол, ул. "Одеса" № 2; база 3: национална спортна база "Спортпалас", Варна. Прогнозната цена е 1.84 млн. лв. без ДДС, а договорът с избрания участник ще е за три години. Участниците имат право да представят само една оферта за всички артикули. При липса на подадени технически спецификации за един или повече артикули с изключение на безалкохолни напитки и бутилирани натурални, минерални, изворни и трапезни води, пиво, вина, високоалкохолни и топли напитки, амбалаж или несъответствие с техническото задание на възложителя участникът се отстранява от участие. Кандидатите трябва да имат собствен финансов ресурс от поне 276 хил. лв. Участниците трябва да имат успешно изпълнена поне една доставка, еднаква или сходна с предмета на поръчката, през последните три години. Те трябва да разполагат с минимум 6 специализирани транспортни средства за превоз на хранителните продукти, регистрирани за превоз на продукти от животински произход, както и да разполагат с обект за търговия на едро с всички хранителни продукти, обект на поръчката. Оферти се приемат до 6 август.

Нов сектор в УМБАЛ "Свети Георги", Пловдив

1.25 млн. лв.

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД обяви поръчка за проектиране и строителство за обособяване на сектор за стереотактична радиохирургия. Прогнозната стойност е 1.25 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 110 дни. Проектът ще се изпълни на няколко етапа: първият - изработка на проектите съгласно обекта на обществената поръчка, в това число количествено-стойностна сметка и предаването им за одобрение от възложителя. Вторият етап е извършване на всички необходими дейности по съгласуване на инвестиционните проекти с компетентните органи и участници в строителството, за получаване на всички необходими разрешения за започване на строителството съгласно ЗУТ и подзаконовите актове по прилагането му. Третият етап е изпълнение на строителството, изготвяне на съпътстващата документация и и всички необходими дейности до окончателното приемането на обекта на строителството от възложителя. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от поне 500 хил. лв. и да са изпълнили успешно поне три сходни договора. Те трябва да имат средногодишен брой от поне 15 работници, ангажирани с изпълнение на строителни дейности. Оферти се приемат до 13 юли.

Събаряне на опасни сгради на Министерството на отбраната

1.08 млн. лв.

Министерство на отбраната обяви поръчка за сключване на рамково споразумение за събаряне на опасни сгради в имоти с отпаднала необходимост. Ориентировъчният брой сгради, които подлежат на събаряне, са 131. Обемът и техническите изисквания към инвестиционния проект и дейностите за премахването на всеки един обект ще се конкретизират в писмената покана до лицата, с които е сключено рамково споразумение. Заданията за проектиране за всеки един обект са неразделна част от всеки един договор за проектиране и изпълнение, който ще се сключи с избран изпълнител съгласно клаузите в рамковото споразумение. Договорите ще са за 4 години. Оферти се приемат до 16 юли.

ВиК ремонти в Стара Загора


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.