Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

НКЖИ търси изпълнители, с които да сключи рамково споразумение за четири години за текущи ремонти и поддръжка на сградите, съоръженията и инсталации на предприятието

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3172 прочитания

НКЖИ търси изпълнители, с които да сключи рамково споразумение за четири години за текущи ремонти и поддръжка на сградите, съоръженията и инсталации на предприятието

© Анелия Николова


Рамково споразумение за ремонти на сградния фонд на НКЖИ

19.4 млн. лв.

ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) търси изпълнители, с които да сключи рамково споразумение за четири години за текущи ремонти и поддръжка на сградите, съоръженията и инсталации на предприятието. Поръчката е разделена на три обособени позиции: за региони София, Пловдив и Горна Оряховица. Обхватът и обемът на отделните поръчки ще зависят от конкретната необходимост на НКЖИ. Възложителят ще конкретизира обема на работа и максималния срок за изпълнение при възлагане на всеки отделен договор в рамките на споразумението след писмена покана за подаване на оферта за конкретната поръчка. В обхвата на рамковите споразумения влизат текущи ремонти (покривни работи, възстановяване и пребоядисване на фасадите, направа на външни топлоизолации, ремонт на чакални, служебни помещения, санитарни помещения, възстановяване целостта на перони и перонни покрития) и премахване на опасни саморазрушаващи се постройки. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс от поне 400 хил. лв. Те трябва да имат реализирани обекти за поне 800 хил. лв. Оферти се приемат до 13 август.

Рамково споразумение за ремонт на сгради във Варна

8 млн. лв.

Варна търси изпълнители, с които да сключи рамково споразумение за строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, обекти, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на общината. Поръчката има две обособени позиции: за аварийни ремонти (с прогнозна стойност 3 млн. лв. без ДДС) и основни ремонти (с прогнозна стойност 5 млн. лв. с ДДС). В обхвата й влизат сгради и съоръжения в райони "Одесос", "Приморски", "Младост", "Вл. Варненчик" и "Аспарухово" и кметства Тополи, Звездица, Константиново, Казашко и Каменар. За всяка позиция ще се сключи рамково споразумение с максимум три оператора за срок от три години. Оферти могат да се подават за една или повече позиции. Ремонтите ще включват строителство и монтаж на отоплителни, вентилационни и климатични тръбопроводни инсталации, полагане на мазилка, реконструкция на водоснабдителни и канализационни инсталации, изолация. Към участниците няма изисквания, освен да имат опит с изпълнението на сходни обекти през последните 5 години. Оферти се приемат до 10 август.

Канализация на Българово

5.1 млн. лв.

Община Бургас обяви поръчка за втория етап от строителството и монтажа на канализация в гр. Българово. За изпълнението й се търси целево финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът предвижда изграждането на разделна канализационна система. Първият етап е изпълнен и приключен през 2011 г., когато със собствени средства на община Бургас са изградени частично главните колектори на мрежата. В рамките на втория етап битовата канализационна мрежа е решена като гравитачна и това позволява поетапното присъединяване на канализационни клонове към вече изградените два главни  канализационни клона. Общата дължина на мрежата, която ще бъде изградена в рамките на втория етап от проекта, е 12 981 м. Предвидени са 838 сградни канализационни отклонения за всеки от имотите в Българово. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от поне 460 хил. лв. и да имат опит с изграждането на ВиК мрежи. Оферти се приемат до 10 август.

Водомери за ВиК - Стара Загора

http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=675140&newver=23 млн. лв.

"Водоснабдяване и канализация", Стара Загора, обяви поръчка за доставка на водомери за питейна вода, водомери с радиомодули за дистанционно отчитане, водомерни шахти с монтирани водомери за питейна вода с възможност за дистанционно отчитане с радиосигнал и устройства за измерване на потока. В обхвата на поръчката влизат и монтаж и отчитане на водомери с радиомодул. Доставките ще се извършват по периодични заявки от страна на възложителя в зависимост от финансовите му възможности. Прогнозни количества в бройки изделия е: водомери за питейна вода - едноструйни, многоструйни и волтманови – 18 000; водомери с радиомодул за дистанционно отчитане - едноструйни, многоструйни и волтманови водомери с радиомодул за отчитане – 12 000;  водомерни шахти с монтирани водомери за питейна вода с възможност за дистанционно отчитане с радиосигнал – 300; доставка на устройства за измерване на потока – 50; ежемесечно отчитане на монтираните водомери с радиомодул (точка на отчитане*) – 30 000. Участниците трябва да са изпълнявали сходни поръчки през последните три години.

Ваучери за храна за БДЖ

2.1 млн. лв.

"БДЖ - Пътнически превози" обяви поръчка за рамково споразумение за избор на оператор за изработване и доставка на ваучери за безплатна храна за четири години. Посочената прогнозна стойност за целия срок на действие на рамковото споразумение е с включен ДДС. Прогнозният брой персонал на възложителя за всяка една от четирите години от действието на рамковото споразумение е следният: през първата година - 1611; а през втората, третата и четвъртата - 1600. Участниците трябва да имат разрешение за извършване на дейност като оператор на ваучер за храна. Те трябва да имат опит с изпълнението на сходни поръчки през последните три години. Оферти се приемат до 10 август.

Мобилен оператор за пътната агенция

1.68 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви поръчка за предоставяне на обществени електронни съобщителни услуги чрез обществена мобилна наземна мрежа по стандарт GSM/UMTS с национално покритие и фиксирани гласови (телекомуникационни) услуги. Тя е разделена на две обособени позиции: 1. Разговори между абонати в група; разговори в мрежата на доставчика; с потребители от други мобилни мрежи; с потребители от фиксирани мрежи; международни разговори с потребители от мобилни и фиксирани мрежи; разговори в роуминг; услуга за кратки съобщения (SMS) и мултимедийни съобщения (MMS); осигуряване на високоскоростен мобилен интернет достъп. Осигуряване на GPS услуги за проследяване на автомобили или възможност за доставка само на SIM карти за пренос на данни, обслужващи GPS услуги. Прогнозното количество SIM карти е 1355 бр.; 2. Осигуряване на фиксирана телефонна услуга и фиксиран интернет заедно с определен пакет от допълнителни услуги, включително получаване и изпращане на факсимилни съобщения за директните телефонни постове и абонатните постове от собствените телефонни централи на възложителя. Броят на фиксираните услуги е 634. Поръчката е за 5 години. Оферти могат да се подават за една или повече позиции. Участниците трябва да са изпълнявали сходни поръчки през последните три години. Срокът за подаване на оферти е 10 август.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK