TaxiStars вече предлага плащане с карта

До септември услугата ще се предлага само в София, Пловдив и Бургас

Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости
Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости
Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Мобилното приложение за поръчване на превоз TaxiStars стартира плащане на сметка за такси с банкови карти. Първоначално системата започва в бета-версия в София, Пловдив и Бургас, като до края на лятото ще бъде налична в над 20 града в България. За да използват услугата, потребителите трябва да регистрират своята дебитна или кредитна карта в приложението в телефона, като

има няколко нива на сигурност

За разлика от приложението Uber, което автоматично изтегля сумата в края на пътуването, при TaxiStars клиентът ще дава съгласие за електронното плащане. Така той ще получава персонален четирицифрен код в приложението и ще го съобщава на шофьора, ако е съгласен с плащането. Кодът се въвежда от водача в таблета му и транзакцията се осъществява за секунди. Клиентът може сам да даде процент от сумата "за сервиз", с който да оцени качеството на услугата на таксиметровия шофьор, в размер на 5, 10 или 15%.

От компанията обявиха, че клиентът винаги може да плати и в брой, ако банковата карта е празна. Софтуерът за мобилно плащане е готов още от началото на годината, като през последните месеци компанията обучаваше шофьорите как да работят с него. В TaxiStars дори направиха своеобразна академия, в която да обучават таксиметровите водачи. Според TaxiStars

системата се използва от над 2500 коли в момента в цялата страна

Компанията има договори с таксиметрови компании, които предоставят софтуера на шофьорите си. Компанията вече има договори с "Йелоу такси", "ОКей супертранс" в София, "Индикар" в Бургас, "Перфект такси" в Пловдив, "Корект" от Враца, SC Taxi - Сливен, и "Стели-М" в Гоце Делчев, както и много други. Според Атанас Шарков, който е един от основателите на TaxiStars: "Компанията тепърва ще предлага още новости, които ще работят в полза на потребителите и за развитието на таксиметровия бранш в България." Приложението вече се предлага и извън България, като има сключени договори с компании в Сърбия, Полша и др.


3 коментара
 • 1
  festo avatar :-|
  festo

  Клиентът може сам да даде процент от сумата "за сервиз", с който да оцени качеството на услугата на таксиметровия шофьор, в размер на 5, 10 или 15%.

  На къде без бакшиши? Поне се улеснява плащането на услугата

 • 2
  izida avatar :-|
  Ирина Марудина

  Поздрави на Uber клиентите! Нали уж били "принудени" да ги ползват, защото легалните таксита били старомодни и нямали подобна функционалност? Е ей ви модерни таксита! Има и информация за това къде е вашата кола, има и рейтинги, има и безкасови плащания.

  Какво ви е сега оправданието да стимулирате един закононарушител?

 • 3
  izida avatar :-|
  Ирина Марудина

  До коментар [#1] от "festo":

  Това е практика и в Англия - директно ти подават ПОС терминала да си избереш процента. Има и 0%, ама ... все пак е грубо.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Радиопазарът в България

Радиопазарът в България