По-малко мляко и червено месо са били произведени през 2014 г. в България

Производството и потреблението на птиче месо обаче нарастват

   ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

2014 г. не е била толкова благоприятна за българското млекопреработване и месопроизводство, колкото 2013 г. Количеството преработено мляко продължава да намалява спрямо предходните години, спада производството и на повечето основни млечни продукти в страната като кашкавал, кисело и прясно мляко. Изключение от тенденцията е бялото саламурено сирене, чието производство нараства. Увеличава се и произведеното бяло месо. Производството на червено месо обаче пада под 100 000 тона, което не се е случвало от 2001 г. насам. Това показват данните за дейността на млекопреработвателните предприятия и кланиците, публикувани от Министерството на земеделието и храните.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар