Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3211 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Сметосъбиране в Добрич

5 млн. лв.

Община Добрич обяви поръчка на сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци. Общото количество отпадъци, които се очаква да се генерират за една година, са около 28 500 тона. Дейностите, обект на поръчката, ще се изпълняват на територията на община град Добрич. Извозването на ТБО ще се извършва на регионално депо за битови отпадъци до село Стожер (община Добричка) на 23 км от Добрич. Поръчката е до края на 2017 г. Изпълнителите трябва да разполагат със следните съдове: 1200 броя контейнери тип "Бобър" с обем 1100 литра; 950 бр. кофи с обем 240 л, 150 бр. кофи с обем 240 л за биоразградими отпадъци – кухненски, 30 бр. контейнери тип "Гондола" с обем 4-7 куб.м, 70 бр. контейнери, изработени от полиетилен с висока плътност HDPE с обем 1,1 куб.м тип "Бобър", маркирани с надпис "Зелени отпадъци", 1 бр. отворен контейнер за мултилифт, с обем минимум – 35 куб.м, 350 бр. улични кошчета с обем между 40 л и 65 л. Участниците трябва да са изпълнили през последните 3 години сходни услуги, а именно услуги по сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци на територията на общини, като общият обем обслужвани съдове е не по-малко от 1600 куб.м. Оферти се приемат до 1 септември.

Ремонт на улици в община Смолян

4.45 млн. лв.

Община Смолян обяви поръчка за ремонт на улици и пътища на нейна територия. Основните видове работи за изпълнението на договора са ремонт на съществуваща асфалтова настилка, включващи: фрезоване, издухване и измиване, ремонт и полагане на бордюри, ремонт и направа на тротоари, направа на нови улични отводнителни решетки, ремонти на всички прилежащи съоръжения към уличните платна, полагане на асфалтобетонна настилка, изкърпване с плътен асфалтобетон и запълване на единични пукнатини, почистване на района. Неразделна част от възлагателното писмо са количествено-стойностни сметки по обекти, съставени на база на финансов ресурс на възложителя в размер до 4 452 121 лева без ДДС и оферирани единични цени по видове работи. Срокът за изпълнение на поръчката е до 730 календарни дни. Срокът за изпълнение на всеки отделен строителен обект се определя с възлагателното писмо според обема на работата и е не по-дълъг от 2 календарни месеца. Участниците трябва да са изпълнили през последните 5 години строителство, свързано с изграждане, рехабилитация и/или ремонт на път и/или улица. Оферти се приемат до 31 август.

Пътен надлез на "Филиповско шосе" над Околовръстното шосе

4.25 млн. лв.

Агенция Пътна инфраструктура" обяви поръчка за строително-монтажни работи за обект: "Пътен надлез на ул. "Филиповско шосе" над Софийски околовръстен път при км 59+500 в участъка на ул. "Добринова скала" до ул. "Трети март". Новостроящата се Западната дъга на околовръстното шосе се явява физическа преграда между жк "Люлин" и кв. "Филиповци" и прекъсва директната връзка между двата квартала - достъпът на пешеходци до главните пътни платна ще бъде забранен, а автомобилният поток между кварталите ще се осъществява на пътен възел при магистрала "Люлин" и пътен възел "СОП – бул. Царица Йоана". С изграждането на нов надлез в участъка на съществуващото кръстовище при ул. "Филиповско шосе" ще се осигури безопасна и достъпна среда на живеещите в района на жк"Люлин" и кв."Филиповци", както и ще бъде запазена директната връзка между двата квартала. Надлезът ще е с параметри: височина 5 м, габарит 10 м и дължина 93.21 м. Изпълнителят на настоящата поръчка трябва да се координира с 'Трейс", които строят Западната дъга. Договорът ще започне своето действие при осигуряване на финансиране. Ако до десет месеца след подписване АПИ не може да осигури средствата, двете страни могат да прекратят договора, без да дължат неустойки. Участниците трябва да разполагат с поне 1 млн. лв. собствени средства. Те трябва да са изградили поне едно съоръжение: виадукт или надлез с минимална дължина 5 м. Оферти се приемат до 31 август.

2.12 млн. лв.

Община Казанлък обяви поръчка за консервация, реставрация и социализация на тракийски могили "Хелвеция" и "Грифони" и за изграждане на приемна сграда. Тя се финансира по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по програма "Културно наследство и съвременни изкуства". Поръчката включва изграждане на приемна сграда, която ще служи за информационен център и ще обслужва посетителите на тракийските могили "Грифони", "Хелвеция" и "Шушманец". Целият район около приемната сграда и двете гробници ще бъде облагороден, ще се изгради зона за рекреация и малък паркинг. Реставрацията на могила "Хелвеция" включва изграждане на постоянно масивно защитно покритие и изпълнение на надеждна хидроизолация над гробницата, монтиране на дата-логери за температура и влага, изграждане на електрическа инсталация и осветление, поставяне на остъклени метални платформи, климатизиране на пространството във и около гробницата и други. Проектът за могила "Грифони" предвижда изграждане на постоянно защитно покритие и изпълнение на надеждна хидроизолация над гробницата, осигуряване на перманентна естествена вентилация, монтиране на дата-логери за температура и влага, поставяне на остъклени метални платформи, изграждане на електрическа инсталация и осветление и други.

Всеки кандидат или участник трябва да разполага с финансов ресурс в размер на 50 на сто от прогнозната стойност на обществената поръчка. Те трябва да са изпълнили през последните 5 години не по-малко от един договор за строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката: изпълнение на СМР и КРР, изразяващи се в консервация, реставрация и социализация на археологически недвижими културни ценности с категория "национално значение" или "световно значение". Оферти се приемат до 1 септември.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви поръчка за възстановяване и укрепване на компрометирани насипи на път IІІ-7008 Елхово – Изгрев – М. манастир – Г. манастир – Генерал Тошево - Скалница" от км 18+070 до км 18+270 и от км 11+500 до км 12+300, и от км 23+650 до км 23+800. Поръчката е за проектиране и строителство (инженеринг). Констатирани са вертикални деформации - разрушаване на настилката в лявата лента с денивелация 1,50 – 1,60 м и отваряне на широки пукнатини. Ежедневно се увеличават вертикалните деформации и движението е силно затруднено. Има опасност от откъсване на насипното тяло. Наблюдава се преовлажняване на целия район и увеличаване на пропадането. Това може да доведе до скъсване на пътя и оставяне на много населени места без транспортен достъп. Целта на обществената поръчка е извършването на проектантски работи, които да изяснят инженерно-геоложките условия в района на пропадането на пътното тяло, причините за активизиране и разработване на техническо решение за трайното възстановяване и укрепване на засегнатите пътни участъци, както и извършване на строително-монтажните работи за трите участъка. Кандидатите трябва през последните 5 г. да са изпълнили поне 2 обекта за ново строителство или ремонт на пътища. Оферти се приемат до 7 септември.

Сметосъбиране в Добрич


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK