Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4691 прочитания

© Юлия Лазарова


Зимно и текущо поддържане на пътища в Югозападна България

6 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви поръчка за превантивно, текущо и зимно поддържане на пътищата на територията на Югозападния район, стопанисвани от агенцията. Изпълнението й включва следните дейности: 1.Превантивно поддържане: затваряне на пукнатини по повърхността на настилката; полагане на повърхностни обработки върху трошенокаменни и асфалтови настилки; полагане на нов износващ пласт; стабилизиране на банкети (по механичен или химичен способ) и др.; 2.Текущо поддържане: почистване на малки свлачища, срутища и наноси; окосяване, подравняване, профилиране и оформяне на банкети и др.; 3.Зимно поддържане (в зависимост от нивото на пътя): изготвяне на оперативни планове за зимно почистване, технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения и др.; 4.Ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации: възстановителни работи, целящи незабавно възстановяване след възникване на аварийни ситуации (тежки ПТП, свлачища, срутвания, изравяния, разрушения на мостови съоръжения, лавини и др.). Срокът за изпълнение е 48 месеца. Кандидатите трябва да имат опит през последните 5 г. с изпълнението на поръчки за превантивно, текущо, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на пътища и/или улици и/или пътища с габарит до 16 м и с дължина не по-малко от 529 км. Те трябва да разполагат и с необходимата техника. Оферти се приемат до 3 септември.

Саниране на блокове в Стамболийски

5 млн. лв.

Община Стамболийски обяви поръчка за подобряване на енергийната ефективност и обновяване на 4 многофамилни жилищни сгради в града. Тя е разделена на позиции: №1 – блок на ул. "Христо Ботев" №50, №2 – блок на ул. "Иван Вазов" №10, №3 – блок на ул. "Райко Даскалов" №1, и №4 – блок на ул. "Заводска" №6. Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция. Избраните изпълнители трябва да представят работни проекти, да изпълнят обновлението и да осъществяват авторски надзор. Срокът на изпълнение е 180 дни. Участниците трябва да са изпълнили поне 2 сходни договора за последните 5 години. Оферти се приемат до 17 септември.

Саниране на блокове в Карлово

4 млн. лв.

Община Карлово обяви поръчка за обновяване на многофамилни жилищни сгради, одобрени по Националната програма за енергийна ефективност. Тя е разделена на обособени позиции: №1 - блок 17 в с. Ведраре, комплекс КТЗ. Сградата се намира в кв. 7 по УП на с. Ведраре; №2 - блок в гр. Карлово, бул. "Освобождение" №24; №3 - блок в гр. Карлово на ул. "Дъбенско шосе" №41; №4 - блок в гр. Карлово, ул. "Юмрукчал" №18; №5 - блок в гр. Карлово, ул. "Генерал Карцов" №72. Оферти могат да бъдат подавани само за една обособена позиция. Срокът за изпълнение е 90 дни. Участниците трябва да са изпълнили поне 2 сходни договора за последните 5 години. Оферти се приемат до 16.09.

Саниране в Гълъбово

3 млн. лв.

Община Гълъбово обяви поръчка за инженеринг за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, финансирани от Националната програма. Поръчката е разделена на две обособени позиции: Обособена позиция 1 - жилищен блок №37 в гр. Гълъбово, кв. "Строител". Блокът е въведен в експлоатация 1978 г., състои се от 96 апартаменти, 4 входа, 8 жилищни етажа и сутерен. Общата разгъната застроена площ на обекта е 9066.30 кв.м. Прогнозната стойност за първа позиция е в размер на 1 703 858 лева без ДДС. Обособена позиция 2 - жилищен блок №49 в гр. Гълъбово, кв. "Строител". Блокът е въведен в експлоатация 1994 г., състои се от 55 апартамента, 4 входа, 5 жилищни етажа и сутерен. Общата разгъната застроена площ на обекта е 5114.83 кв.м. Прогнозната стойност за втората позиция е 1 305 267 лева (без ДДС). Участниците не могат да кандидатства за повече от една обособена позиция. Срокът на изпълнение е 120 дни. Кандидатите трябва да имат изпълнени поне 2 сходни поръчки за последните 5 години. Срокът за приемане на оферти е 14.09.

Ремонт на улици в Сапарева баня

2 млн. лв.

Сапарева баня обяви поръчка за реконструкция и основен ремонт на улици на територията на общината. Включените дейности са: земни работи - изкопи, насипи, подравняване, демонтаж на бордюри, бетонови корита и др.; пътни работи - основа от трошен камък, полагане на бордюри, регулиране на бетонови шахти и решетки; асфалтови работи - полагане на асфалтобетон; малки съоръжения; помощни работи - изместване на ел. стълбове; отводняване - полагане на бетонови тръби за поливане, дъждоприемни шахти и отводнителни решетки. Обект на поръчката са неасфалтирани улици с разнородна настилка от камъни, пясък, земя и образували се неравности с различна дълбочина. Подробно описание на всички предвидени дейности се съдържа в приложените към документацията техническо задание и количествена сметка, заедно със списък на уличната мрежа, подлежаща на реконструкция. Всеки участник трябва да е изпълнил строително-монтажни работи, в областта на изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътна мрежа с обща дължина, не по-малка от 8 км. Оферти се приемат до 03.09.

Закриване на депо за отпадъци в Балчик

2 млн. лв.

Община Балчик обяви поръчка за закриване и рекултивация на общинско депо за битови отпадъци. Тя включва техническа и биологична рекултивация. Срокът за изпълнение е 42 месеца. Изискванията към кандидатите са да имат изпълнен минимум 1 обект за строителство с предмет, сходен с предмета на обществената поръчка през последните 5 години, както и да разполагат със собствен/нает квалифициран персонал за изпълнение на поръчката. Проектът се финансира от ОП "Околна среда 2007 – 2013 г." чрез ПУДООС като бенефициент по програмата. Срокът за приемане на оферти е 15.09.

Саниране на блокове в Луковит

1 млн. лв.

Община Луковит обяви поръчка за инженеринг (проектиране и строителство) на мерки за енергийна ефективност на два блока, финансирани от Националната програма за енергийна ефективност. Тя е разделена на две обособени позиции. Първата е за жилищна сграда на ул. Христо Ботев №10, бл. "Валентина Терешкова". Включени са дейности като ремонт на тротоарите около сградата, реконструкция на сградните канализационни отклонения, ремонт и подмяна на ВиК инсталацията в сутерена, ремонт на фасадата, подмяна на покривната хидроизолация, както и мерки за енергийна ефективност: саниране, изолация на покрива и подмяна на дограма. Втората обособена позиция е за жилищна сграда на ул. "Св. Кирил и Методий" №2, бл. "Светлина". Дейностите за обновяване на блока са сходни. Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Избраните изпълнители трябва да разработят работни проекти, да осъществяват авторски надзор и да изпълнят строително-монтажните дейности. Кандидатите трябва да разполагат със собствен финансов ресурс в размер на 120 000 лв. за първа позиция и 90 000 лв. за втора позиция. Участниците трябва да са изпълнили поне един договор за изпълнение на мерки за енергийна ефективност за последните пет години. Оферти се приемат до 16.09.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.