Конкурс на Световната банка ще изпрати млади предприемачи в Южна Корея

Целта на проекта е да се засили развитието на IT предприемачеството чрез трансфер на технологии, знания и предприемачески умения

Конкурс ще изпрати млади български IT фирми в Южна Корея за участие в двуседмична програма за насърчаване на предприемачеството. Той се организира от Световната банка и южнокорейския филиал на Държавния университет на Ню Йорк (SUNY Korea) с посредничеството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Програмата се осъществява в рамките на проекта ETHOS (Entreprenerial Talent’s House of Opportunity and Support), който ще се проведе за втора поредна година.

Трансфер на технологии, знания и умения

Целта на проекта е да се засили развитието на IT предприемачеството в развиващите се страни чрез трансфер на технологии, знания и предприемачески умения.

Очаква се да бъдат избрани няколко български стартиращи компании от IT сектора, без да се споменава точният брой. На участниците в програмата ще бъдат покрити всички разходи по пътуването и престоя. По време на събитието те ще имат възможност да се срещнат с представители на други стартиращи компании от азиатската държава, както и от другите участващи в програмата държави с възможности за сътрудничество и потенциал за намиране на финансиране на техни проекти.

Умният град

Срокът за кандидатстване е 30 октомври 2015 г., докато самата програма ще започне на 18 януари 2016 г. Събитието ще се проведе в южнокорейския град Инчеон в квартала Сонгдо, който е изграден наскоро и изпълнен по всякакви технологии, свързани с концепцията за умен град. Програмата включва запознаване с южнокорейската предприемаческа екосистема, специални лекции и менторство, обучение за разработване на бизнес модели, нетуъркинг и демонстрации на младите предприемачи пред инвеститори, бизнесмени и фондове за дялово инвестиране.

Допълнителна информация и подаване на документи за кандидатстване може да се направи на сайта на програмата – ethos.sunykorea.ac.kr.

Още от Капитал